ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

Ρονάλντο: "Δεν έχω άλλα όνειρα, δεν βλέπω ποδόσφαιρο"

Ρονάλντο: "Δεν έχω άλλα όνειρα, δεν βλέπω ποδόσφαιρο"
AP PHOTO/PAUL WHITE

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο αποκάλυψε ότι έχει εκπληρώσει τα ποδοσφαιρικά όνειρά του, ότι δεν του αρέσει να βλέπει αγώνες στην τηλεόραση και ότι δεν περίμενε να κατακτήσει πέντε Χρυσές Μπάλες.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο είχε αρκετά... κέφια σε συνέντευξη που παραχώρησε στο βραζιλιάνικο κανάλι του Youtube "Desimpedidos". Ο Πορτογάλος επιθετικός μίλησε για όλα όσα έχει πετύχει μέχρι στιγμής στην καριέρα του, υποστηρίζοντας ότι δεν ονειρεύεται κάτι παραπάνω.

"Έχω κατακτήσει τόσα όμορφα πράγματα, που δεν έχω άλλα όνειρα. Φυσικά, εάν με ρωτήσετε εάν θέλω να κερδίσω ξανά, τότε θα ήθελα να κατακτήσω το Παγκόσμιο Κύπελλο προφανώς, αλλά εάν έπρεπε να τελειώσω την καριέρα μου τώρα, θα ήμουν πολύ υπερήφανος και χαρούμενος. Ποτέ δεν πίστευα ότι η καριέρα μου θα ήταν τόσο σπουδαία".

Ως ποδοσφαιριστής και κυρίως ως άνθρωπος έχει διχάσει το ποδοσφαιρόφιλο κοινό, που δεν τον αγαπά οικουμενικά, κάτι που αντιλαμβάνεται και ο ίδιος.

"Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που τους αρέσω και άλλοι που δεν τους αρέσω. Πάντα σχετίζομαι με ανθρώπους που τους αρέσω, που με υποστηρίζουν, που είναι πάντα στο πλευρό μου. Ο Μαρσέλο και ο Καζεμίρο ήδη μου έχουν πει ότι στη Βραζιλία υπάρχει πολύς κόσμος που με υποστηρίζει και η γλώσσα βοηθάει. Η ιστορία της Βραζιλίας και της Πορτογαλίας επίσης. Με κάνει πολύ χαρούμενο αυτό".

Ο 33χρονος Πορτογάλος αποτελεί είδωλο για αρκετά παιδιά, ωστόσο κι ο ίδιος είχε είδωλα μεγαλώνοντας: "Πάντα είχα έναν στόχο, να γίνω επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και να αγωνιστώ με την εθνική ομάδα. Σε αυτό το επίπεδο, παρακολουθούσα παίκτες όπως ο Ρούι Κόστα, ο Φερνάντο Κόουτο, ο Φίγκο και σκεφτόμουν 'θέλω να παίξω μαζί τους'".

Η πίεση και η εμμονική συμπεριφορά ποτέ δεν είναι θετικοί παράγοντες καθώς εκκολάπτονται οι μικροί ποδοσφαιριστές: "Αν πιέσεις τον εαυτό σου, είναι χειρότερα. Πρέπει να αφήσεις τα πράγματα να συμβούν φυσικά και όλα στη ζωή μου ήταν έτσι. Όταν έχεις μεγάλη εμμονή με κάτι, δεν πετυχαίνεις τον στόχο σου, τόσο στο ποδόσφαιρο όσο και στην προσωπική ζωή. Τα πράγματα συμβαίνουν όταν ο Θεός θέλει να συμβούν".

Από μικρός αντιλήφθηκε ότι το ταλέντο του ήταν μεγαλύτερο από εκείνο των συνομηλίκων του: "Γνώριζα ότι ήμουν ξεχωριστό παιδί, επειδή αν και ήμουν στην ίδια ηλικία με τους συμμαθητές μου, αισθανόμουν ότι έκανα πράγματα που εκείνοι δεν μπορούσαν. Όμως, το να γνωρίζεις ότι θα κατακτήσεις τη Χρυσή Μπάλα είναι πολύ δύσκολο".

"Έπαιξα στη Σπόρτινγκ, πήγα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και από εκεί αισθάνθηκα 'θα παίξω με τους καλύτερους στον κόσμο, θα παίξω κόντρα στους καλύτερους στον κόσμο και μπορώ να ξεχωρίσω'. Και τότε ήταν όταν άρχισαν α σκέφτομαι ότι μπορώ να κερδίσω μία Χρυσή Μπάλα. Έτσι ξεκίνησα, από τα 16, 17 και 18 γνώριζα ότι ήταν εφικτό, αλλά όχι και πέντε Χρυσές Μπάλες!"

Δεν διαψεύδει ότι κοιτάζεται στον καθρέφτη και θεωρεί ότι η αυτοπεποίθηση αποτελεί σημαντικό προσόν ακόμα και για το ποδόσφαιρο: "Εκτός από το να είσαι όμορφος, σκέφτομαι ότι πρέπει να πρέπει να αρέσεις στον εαυτό σου. Αν έχεις αυτοπεποίθηση, πρέπει να δίνεις αξία στον εαυτό σου. Δεν θα πω ότι είμαι ένας πρίγκιπας, αλλά πρέπει να σου αρέσει ο εαυτός σου. Κοιτάζομαι στον καθρέφτη και μου αρέσει αυτό που βλέπω και φυσικά μου αρέσει να κοιτάζω τον εαυτό μου".

Αποκάλυψε, δε, ότι όταν βρίσκεται σπίτι του δεν του αρέσει να παρακολουθεί ποδόσφαιρο στην τηλεόραση, αλλά βλέπει άλλα προγράμματα, όπως σειρές και ντοκιμαντέρ: "Όταν είμαι στο σπίτι, ελέγχω το τι κάνω και κάνω ό,τι θέλω. Συνήθως, δεν βλέπω ποδόσφαιρο, πολύ σπάνια. Θα κάνω μια εξαίρεση αν παίζει μια ομάδα φίλου μου ή εάν πρόκειται για πολύ σημαντικό παιχνίδι, ένα ντέρμπι για παράδειγμα. Προσπαθώ να βλέπω άλλα πράγματα, σειρές, ταινίες και ντοκιμαντέρ, επειδή πρέπει να μαθαίνεις πολλά. Και μου αρέσουν πολύ οι συναυλίες, καθώς και τα ταξίδια, σε Παρίσι ή Λονδίνο".

Τέλος, εξήγησε ότι τα ταξίδια, όσο και να τα αγαπάει, είναι δύσκολα λόγω της αναγνωρισιμότητάς του: "Πολλές φορές είναι δύσκολο. Δύσκολα περνάς απαρατήρητος, αλλά πάντα μπορείς να βρεις λίγη ιδιωτικότητα. Αν ένα τρικ εκτελεστεί πολύ καλά".

Photo credits: AP Photo/Paul White

TAGS ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ