ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

Ρεάλ: Ο Αζάρ αποχαιρέτησε την Τσέλσι με ξεχωριστή ανάρτηση

Chelsea's Eden Hazard during a training session at Cobham Training Ground outside London, Wednesday May 1, 2019. Chelsea will play Eintracht in a Europa League Semi-final first leg match on Thursday. (Steven Paston/PA via AP)
Chelsea's Eden Hazard during a training session at Cobham Training Ground outside London, Wednesday May 1, 2019. Chelsea will play Eintracht in a Europa League Semi-final first leg match on Thursday. (Steven Paston/PA via AP) AP

Λίγη ώρα μετά την επισημοποίηση της μεταγραφής του στην Ρεάλ Μαδρίτης, ο Εντέν Αζάρ είπε αντίο με ιδιαίτερο τρόπο στην Τσέλσι κάνοντας λόγο για τα δύο μεγάλα του όνειρα που έγιναν πραγματικότητα.

Τα δημοσιεύματα που ήθελαν τον Εντέν Αζάρ να αποτελεί το πρώτο δυνατό μεταγραφικό μπαμ του καλοκαιριού επιβεβαιώθηκαν απόλυτα το βράδυ της Παρασκευής (7/6), με την Ρεάλ Μαδρίτης να ανακοινώνει επίσημα την απόκτησή του από την Τσέλσι και να κάνει γνωστό πως ο Βέλγος έβαλε την υπογραφή του σε πενταετές συμβόλαιο συνεργασίας μαζί της.

"Καλωσήρθες στον καλύτερο σύλλογο στον κόσμο", ήταν το μήνυμα του Τιμπό Κουρτουά που έβγαλε φωτογραφία μαζί με τον συμπαίκτη του στην εθνική Βελγίου μετά την οριστικοποίηση του deal, με τον 28χρονο μεσοεπιθετικο από την πλευρά του να αφιερώνει μία μακροσκελή ανάρτηση στους λογαριασμούς του στα social media για να αποχαιρετήσει την Τσέλσι.

Σε αυτήν ξεκαθαρίζει ότι η μοναδική ομάδα για την οποία θα άφηνε τους Λονδρέζους ήταν η Ρεάλ Μαδρίτης, αποκαλύπτει πως έχουν ήδη πραγματοποιηθεί τα δύο μεγάλα του όνειρα που ήταν να παίξει στους "μπλε" και στους "μερένγκες", ενώ αναφέρθηκε στα επτά υπέροχα χρόνια που πέρασε στο "Στάμφορντ Μπριτζ" και στη στήριξη που του προσέφεραν οι φίλοι της ομάδας.

Αναλυτικά, όσα έγραψε:

"Σε όλους τους φίλους και την οικογένεια της Τσέλσι. Τώρα ξέρετε ότι θα βρίσκομαι στη Ρεάλ Μαδρίτης. Δεν είναι μυστικό ότι ονειρευόμουν να παίξω για αυτή την ομάδα, από τότε που ήμουν μικρό παιδί και σκόραρα το πρώτο μου γκολ.

Προσπάθησα για το καλύτερο ώστε να μην αποσυντονιστώ ούτε εγώ ούτε η ομάδα σε αυτή τη δύσκολη περίοδο, με τη δημοσιότητα και τα ΜΜΕ να πέφτουν πάνω μου, ειδικά τους τελευταίους 6 μήνες.

Τώρα, οι ομάδες έφτασαν σε μια συμφωνία, ελπίζω να καταλάβετε πως έπρεπε να κυνηγήσω το επόμενο κεφάλαιό μου, όπως ο καθένας από εσάς θα έπρεπε να κάνει όταν έχει την ευκαιρία να κυνηγήσει τα όνειρά του.

Το να φύγω από την Τσέλσι είναι, μέχρι σήμερα, η μεγαλύτερη και δυσκολότερη απόφαση της καριέρας μου. Τώρα, πρέπει να τονίσω κάτι ξεκάθαρο για μένα, αγάπησα κάθε στιγμή την Τσέλσι και σκέφτηκα ποτέ να φύγω, ούτε θα την άφηνα για άλλη ομάδα.

Ήμουν μόνο 21 ετών, όταν ήρθα, οπότε ωρίμασα ως άνδρας και ως παίκτης μαζί σας. Με βοηθήσατε να γίνω αρχηγός στην Εθνική Βελγίου άλλωστε. Υπήρξαν φυσικά και δύσκολες στιγμές για την ομάδα και εμένα προσωπικά, αυτό είναι το επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Ωστόσο, το ποδόσφαιρο για μένα είναι να έχω μια μπάλα στα πόδια μου, να παίζω και να απολαμβάνω κάθε στιγμή, είμαστε τυχεροί να παίζουμε αυτό το όμορφο παιχνίδι και αυτή είναι πάντα η συμβουλή μου, σε όσους αναζητούν μία προπονητική καθοδήγηση. Παίξετε ποδόσφαιρο και απολαύστε το!

Ακόμη κι όταν δεν παίζαμε καλά, έδινα τον καλύτερο εαυτό μου και αυτό οφείλεται στη δική σας εκπληκτική στήριξη. Αυτό το μαχητικό πνεύμα, η επιθυμία και η άρνηση να τα παρατάς, είναι μέρος της κουλτούρας της Τσέλσι κι πηγάζει απευθείας από εσάς.

Όταν σκέφτομαι τις ιδιαίτερες στιγμές μου με την Τσέλσι, υπάρχουν τόσες πολλές, είμαστε τυχεροί να κερδίζουμε περισσότερα παιχνίδια, από όσα χάνουμε. Όσοι με ξέρουν, καταλαβαίνουν ότι δεν είμαι αυτός που κάνει λίστα με όσα κερδίζει και αυτό που έχω να πω, ότι όλα όσα κατέκτησα σε αυτή την ομάδα ήταν τρομερά.

Μια μέρα θα μπορώ να κάτσω με μια μπύρα και να μιλάω ή να γελάω με υπερηφάνεια για το χαμένο πέναλτι που έφερε την κεφαλιά τίτλου με την Πάλας, ή τα γκολ απέναντι στη Τότεναμ, στην Άρσεναλ και στην Λίβερπουλ. Εκείνες οι αναμνήσεις είναι είναι τόσο ζωντανές, εξαιτίας της ατμόσφαιρας και της στιγμής που δημιουργήσατε, ελπίζω να τις θυμάστε πάντα με υπερηφάνεια, όπως κι εγώ.

Είτε είναι σε περιοδεία στις ΗΠΑ είτε στο Σάντερλαντ ένα βράδυ Τρίτης, στη Ρωσία μια Πέμπτη, ή φυσικά σε ΚΑΘΕ ματς στο Μπριτζ - πάντοτε με υποστηρίζατε και με ενθαρρύνατε να παίζω ποδόσφαιρο και να είμαι ο εαυτός μου - όπως απολάμβανα αυτό που έκανα κι ελπίζω να το απολαμβάνατε κι εσείς. Με συγχωρείτε που δεν έχω ένα αμυντικό βραβείο μεταξύ των διακρίσεών μου!

Έχουμε πολλούς σπουδαίους παίκτες και οι μεγαλύτερες στιγμές μου ήταν πάντα ως μέλος της ομάδας. Έχουμε κατακτήσει FA Cup, League Cup, Europa League και Premier League, όλους τους τίτλους ως οικογένεια. Καθένας τόσο ξεχωριστός στον τρόπο του και φυσικά το παιχνίδι στο Μπακού λίγες εβδομάδες πριν ήταν ο τέλειος τρόπος να τελειώσω μια σκληρή χρονιά, μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Η Τσέλσι, και ειδικά οι οπαδοί της Τσέλσι, θα είναι πάντα ξεχωριστοί για μένα και την επόμενη χρονιά θα ψάχνω πρώτα για τα αποτελέσματά σας. Ελπίζω να παίξουμε αντίπαλοι στο Champions League τη νέα σεζόν και κάθε σεζόν από εδώ και πέρα ώστε να έχουμε την ευκαιρία να συναντιόμαστε πάλι. Πριν φύγω, ένα τελευταίο ευχαριστώ σε καθέναν στο σύλλογο για την τρομερή τους προσπάθεια, όπως τη ζήσαμε κάθε στιγμή.

Σε όλους τους πρώην συμπαίκτες μου θα πούμε το αντίο την κατάλληλη στιγμή αλλά πρέπει να ευχαριστήσω τον κύριο Αμπράμοβιτς και το διοικητικό του συμβούλιο, που με βοήθησαν να πραγματοποιήσω όχι ένα, αλλά δύο όνειρα, το πρώτο μου ήταν να γίνω παίκτης της Τσέλσι και το δεύτερο να γίνω παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης. Εύχομαι σε όλους σας, φίλοι μου, τα καλύτερα. Εντέν".

Photo Credits: Steven Paston/PA via AP

TAGS ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ