ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Λοπετέγκι έλαβε 3.000.000 ευρώ σε 139 ημέρες!

Real coach Julen Lopetegui, left, walks during the Spanish La Liga soccer match between FC Barcelona and Real Madrid at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Sunday, Oct. 28, 2018. (AP Photo/Manu Fernandez)
Real coach Julen Lopetegui, left, walks during the Spanish La Liga soccer match between FC Barcelona and Real Madrid at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Sunday, Oct. 28, 2018. (AP Photo/Manu Fernandez) AP

Ο Τζούλεν Λοπετέγκι απομακρύνθηκε από την τεχνική ηγεσία της Ρεάλ, αλλά στη διάρκεια αυτών των 139 ημερών έλαβε από τους "μερένγκες" το καθαρό ποσό των 3.000.000 ευρώ!

Η Ρεάλ Μαδρίτης δοκιμάζεται στη Μελίγια (31/10, 20:30) για το Copa del Rey κι αυτό θα είναι το πρώτο ματς της ομάδας της ισπανικής πρωτεύουσας την τρέχουσα σεζόν χωρίς τον Τζούλεν Λοπετέγκι στην τεχνική της ηγεσία (θα καθίσει ως υπηρεσιακός ο Σαντιάγκο Σολάρι).

Ο Βάσκος απομακρύνθηκε από τον πάγκο των "μερένγκες" μόλις 139 ημέρες μετά από την πρόσληψή του, όταν κι αποχώρησε επεισοδιακά από τη θέση του ομοσπονδιακού τεχνικού της εθνικής Ισπανίας (δύο ημέρες πριν το πρώτο ματς στο Μουντιάλ 2018).

Ο Λοπετέγκι υπέγραψε το περασμένο καλοκαίρι τριετές συμβόλαιο συνεργασίας με τη Ρεάλ, στο οποία προβλέφθηκαν ετήσιες καθαρές απολαβές ύψους 6.000.000 ευρώ (σε περίπτωση που εξαντλούσε το συμβόλαιό του θα έπαιρνε 18.000.000 ευρώ!). Μπορεί ν' απολύθηκε από τον Φλορεντίνο Πέρεθ μετά τη συντριβή στο "clasico", αλλά δεν θα λάβει έξτρα αποζημίωση.

Σύμφωνα με ειδικό όρο στο συμβόλαιο, εάν αποχωρούσε πριν από τον Ιανουάριο 2019 (όπως κι έγινε τελικά) θα λάμβανε από την ομάδα της Μαδρίτης το μισό ποσό των ετησίων απολαβών του. Δηλαδή, 3.000.000 ευρώ. Αυτό είναι το ποσό που έβαλε στην τσέπη του 52χρονος προπονητής για το διάστημα που κάθισε στον πάγκο της "βασίλισσας".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ