ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

Η ανακατασκευή του "Μπερναμπέου" κοστίζει σε αγωνιστική ποιότητα

Real Madrid President Florentino Perez gives a thumps up as he arrives for the UEFA Champions League draw at the Grimaldi Forum, in Monaco, Thursday, Aug. 30, 2018. (AP Photo/Claude Paris)
Real Madrid President Florentino Perez gives a thumps up as he arrives for the UEFA Champions League draw at the Grimaldi Forum, in Monaco, Thursday, Aug. 30, 2018. (AP Photo/Claude Paris) AP PHOTO/CLAUDE PARIS

Η AS με δημοσίευμα της υποστηρίζει πως η πολιτική των μεταγραφών στη Ρεάλ Μαδρίτης άλλαξε εξαιτίας της απόφασης του Φλορεντίνο Πέρεθ να επενδύσει στο νέο "Σαντιάγκο Μπερναμπέου".

Η Ρεάλ Μαδρίτης των τεσσάρων Champions League τα τελευταία πέντε χρόνια βρίσκεται σε μεγάλη κρίση τη φετινή σεζόν, αφού πέραν της "καταστροφής" από τον Άγιαξ στο "Σαντιάγκο Μπερναμπέου", η "Βασίλισσα" τα έχει βρει μπαστούνια στο πρωτάθλημα, ενώ τρώει συνεχόμενα "χαστούκια" από τη μεγάλη της αντίπαλο την Μπαρτσελόνα.

Η ισπανική AS, στην ηλεκτρονική της έκδοση, έχει αναγάγει σε πρώτο θέμα ότι η απόφαση για ανακατασκευή του γηπέδου έχει παίξει σημαντικό ρόλο, ώστε ο πρόεδρος της, Φλορεντίνο Πέρεθ να σταματήσει το πρότζεκτ των "Γκαλάκτικος" με πανάκριβες μεταγραφές, στοχεύοντας να συγκεντρώσει χρήματα για το μεγαλεπήβολο πλάνο του νέου "Σαντιάγκο Μπερναμπέου".

Σύμφωνα με το προαναφερθέν Μέσο η τελευταία μεγάλη σε κόστος μεταγραφή του Πέρεθ ήταν ο Χάμες το 2014. Η Ρεάλ είχε πληρώσει για τον Κολομβιανό 80.000.000 ευρώ. Από τότε, η "βασίλισσα" έχει πληρώσει 45.000.000 ευρώ για τον Βινίσιους, 35.000.000 ευρώ για τον Κουρτουά, 30 εκατ. ευρώ για τον Οντριοθόλα, 22 εκατ. ευρώ για τον Μαριάνο, 16,5 εκατ. ευρώ για τον Θεμπάγιος και 15.000.000 ευρώ για τον Μπραχίμ.

Αντίθετα, στο "τρυπάκι" των πανάκριβων μεταγραφών μπήκε η Μπαρτσελόνα, ενώ και η Ατλέτικο Μαδρίτης δεν πάει πίσω, αφού από το 2014 έχει επενδύσει 577.000.000 ευρώ σε μεταγραφές.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Ρεάλ Μαδρίτης για να χτίσει το νέο "Μπερναμπέου" θα δανειστεί 520.000.000 ευρώ τα οποία συμφώνησε να αποπληρώσει μέσα σε 25 χρόνια. Επίσης, σημειώνεται ότι η "βασίλισσα" πουλώντας τον Κριστιάνο Ρονάλντο αποφάσισε να πορευτεί χωρίς κάποιον σούπερ σταρ στην ομάδα μια και στο μυαλό του Πέρεθ οι μοναδικοί παίκτες που μπορούσαν ν' αντικαταστήσουν τον Πορτογάλο είναι οι Εμπαπέ και Νεϊμάρ των οποίων το κόστος είναι γιγάντιο.

TAGS ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ