ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ρεάλ Μαδρίτης: Δεν πήρε ούτε μία κόκκινη κάρτα μέσα στο 2018 και προκάλεσε καταλανικό ξέσπασμα

Real Madrid's Marcelo, right, is shown a red card by referee Hernandez Hernandez during the Spanish La Liga soccer match between Real Madrid and Levante at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Saturday, Sept. 9, 2017. The match ended in a 1-1 draw. (AP Photo/Francisco Seco)
Real Madrid's Marcelo, right, is shown a red card by referee Hernandez Hernandez during the Spanish La Liga soccer match between Real Madrid and Levante at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Saturday, Sept. 9, 2017. The match ended in a 1-1 draw. (AP Photo/Francisco Seco) AP PHOTO/FRANCISCO SECO

Η Ρεάλ Μαδρίτης έκλεισε το 2018 χωρίς να αντικρίσει ούτε μία κόκκινη κάρτα κάποιος παίκτης της σε σύνολο 60 αγώνων, γεγονός που έδωσε το ερέθισμα σε καταλανικό ΜΜΕ για άρθρο κατά της διαιτησίας.

Ο αγώνας απέναντι στην Αλ Αΐν πέρασε στην ιστορία ως το τελευταίο χρονικό ματς της Ρεάλ Μαδρίτης για το 2018 με το οποίο σφράγισε μία χρυσή τριετία με τρία διαδοχικά Champions League και Παγκόσμια Κύπελλα Συλλόγων, την ίδια ώρα όμως στην Καταλωνία προσεγγίζουν εντελώς διαφορετικά αυτό το ματς.

Τουλάχιστον η "Mundo Deportivo", με το καταλανικό μέσο να φιλοξενεί (εκτενές) δημοσίευμα όπου έχει τίτλο "Ένας χρόνος χωρίς κόκκινες" και στο οποίο υποστηρίζει πως το γεγονός ότι δεν έχει αντικρύσει την κόκκινη κάρτα παίκτης των "μερένγκες" σε 60 επίσημα παιχνίδια μέσα στο 2018 συνιστά προνομιακή μεταχείριση για την Ρεάλ.

"Ουδείς παίκτης της Ρεάλ έχει αποβληθεί στα 60 επίσημα παιχνίδια που έδωσαν οι μπλάνκος το 2018 (τα τελευταία 33 της περασμένης σεζόν και τα 27 της φετινής.

Ο τελευταίος διαιτητής που άφησε με 10 παίκτες την Ρεάλ σε παιχνίδι της ήταν ο Σάντσεθ Μαρτίνεθ, που απέβαλε τον Καρβαχάλ στο ματς με την Μπάρσα στο Μπερναμπέου στις 23 Δεκεμβρίου 2017 (0-3) γιατί απέκρουσε με το χέρι του μέσα στην περιοχή της Ρεάλ", τονίζεται στο δημοσίευμα, όπου μάλιστα γίνεται λόγος για αρκετές φάσεις με πρωταγωνιστή τον Σέρχιο Ράμος (όπως πχ στον τελικό του Champions League και τα περιστατικά με Σαλάχ και Κάριους) όπου του χαρίστηκε η κόκκινη κάρτα.

Μάλιστα, θέλοντας να δώσει ακόμα μεγαλύτερη έμφαση στον ισχυρισμό περί εύνοιας της Ρεάλ, το μέσο της Καταλωνίας αφήνει να εννοηθεί πως είναι αφύσικο να είναι 400 ημέρες χωρίς μία κόκκινη κάρτα ο αρχηγός των "μερένγκες", που έχει μέχρι στιγμής στην μαδριλένικη καριέρα του 24 αποβολές: οι 7 με απευθείας κόκκινη κάρτα και οι 17 με δύο κίτρινες.

Σημείωνει δε η εφημερίδα πως στην εποχή του Ζοζέ Μουρίνιο στο "Σαντιάγκο Μπερναμπέου" την τριετία 2010-2013, η Ρεάλ έκανε αρνητικό ρεκόρ, αφού είδε 35 φορές παίκτες της να αποβάλλονται με κόκκινη κάρτα.

Photo Credits: AP Photo/Francisco Seco

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ