ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

Οι λόγοι που ο Ζιντάν θα συνεχίσει στη Ρεάλ και τη νέα σεζόν

Real Madrid coach Zinedine Zidane waits the start of the Champions League Group H soccer match between Tottenham Hotspurs and Real Madrid at the Wembley stadium in London, Wednesday, Nov. 1, 2017. (AP Photo/Tim Ireland)
Real Madrid coach Zinedine Zidane waits the start of the Champions League Group H soccer match between Tottenham Hotspurs and Real Madrid at the Wembley stadium in London, Wednesday, Nov. 1, 2017. (AP Photo/Tim Ireland) AP PHOTO/TIM IRELAND

Η "AS" παρουσίασε αναλυτικά τους λόγους που οι διοικούντες τη Ρεάλ Μαδρίτης έχουν αποφασίσει να πορευτούν με τον Ζινεντίν Ζιντάν στην τεχνική ηγεσία και τη νέα σεζόν.

Η σεζόν δεν άρχισε ιδανικά για τη Ρεάλ Μαδρίτης, αφού τα συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα είχαν ως αποτέλεσμα να μείνει πολύ πίσω στη μάχη του τίτλου, ενώ ο αποκλεισμός απ' τη Λεγκανές στα προημιτελικά του Copa del Rey έφερε σε δύσκολη θέση τον Ζινεντίν Ζιντάν.

Ο Γάλλος τεχνικός βρέθηκε στο στόχαστρο, με αποτέλεσμα οι αναμετρήσεις με την Παρί Σεν Ζερμέν για τη φάση των 16 του Champions League να έχουν τον χαρακτήρα του "do or die", καθώς σε περίπτωση αποκλεισμού το πιθανότερο ήταν πως θα υπήρχαν σημαντικές εξελίξεις είτε άμεσα είτε στο τέλος της χρονιάς.

Ωστόσο, η αντίδραση που έβγαλαν οι "μερένγκες" το τελευταίο δίμηνο, σε συνδυασμό με την πρόκριση επί των Παριζιάνων είχαν ως συνέπεια οι διοικούντες τη Ρεάλ να αποφασίσουν πως θέλουν να πορευτούν με τον "Ζιζού" στην τεχνική ηγεσία και τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Μάλιστα, η " AS" παρέθεσε τους λόγους πίσω απ' αυτή την απόφαση.

1. Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Ο Ζιντάν δεν έπαψε ποτέ να έχει στο πλευρό του τους φίλους της Ρεάλ. Ακόμα κι όταν τα αποτελέσματα δεν ήταν καλά, οι φίλαθλοι των "μερένγκες" δεν εξέφρασαν δυσαρέσκεια για τον Γάλλο τεχνικό. Ο "Ζιζού" λατρεύεται σαν θεός στο "Σαντιάγκο Μπερναμπέου" και σ' αυτό το γεγονός έχει παίξει σημαντικό ρόλο κι η καριέρα που πραγματοποίησε στους Μαδριλένους ως ποδοσφαιριστής.

2. Η ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΕΠΙ ΤΗΣ ΠΑΡΙ

Ο επιβλητικός τρόπος που ήρθε η πρόκριση επί της Παρί Σεν Ζερμέν έπαιξε καθοριστικό ρόλο προκειμένου να αντιστραφεί το αρνητικό κλίμα στη Ρεάλ. Η εικόνα των "μερένγκες" ειδικά στον αγώνα του Παρισιού ήταν εξαιρετική, αναπτερώνοντας το ηθικό τόσο των παικτών όσο και του Ζιντάν.

3. Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΟΔΟΣ

Εκτός απ' την πρόκριση επί της Παρί, η Ρεάλ ανέβηκε αγωνιστικά και στη La Liga. Απ' τις 17 Φεβρουαρίου, οι "μερένγκες" έχουν παίξει έξι παιχνίδια στο πρωτάθλημα, μετρώντας πέντε νίκες και μία ήττα. Σημαντικό ρόλο στο restart έχει παίξει κι η αγωνιστική άνοδος του Κριστιάνο Ρονάλντο.

4. Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ

Ο Ζιντάν έχει ακόμη έναν σημαντικό σύμμαχο. Οι παίκτες της Ρεάλ έχουν εξαιρετική άποψη τόσο για τις προπονητικές ικανότητές του όσο και για τον χαρακτήρα του. Ο "Ζιζού" είναι κοντά στους παίκτες και τους βοηθάει πολύ στον τομέα της ψυχολογίας.

5. Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΝΕΩΝ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Τέλος, πέρα απ' τους σούπερ σταρ, όπως είναι οι Κριστιάνο Ρονάλντο, Γκάρεθ Μπέιλ και Καρίμ Μπενζεμά, η Ρεάλ διαθέτει και εξαιρετικούς νέους παίκτες. Οι Λούκας Βάθκεθ και Μάρκο Ασένσιο έχουν καταφέρει να αποκτήσουν πρωταγωνιστικό ρόλο, έχοντας σημαντική συμβολή στις επιτυχίες των "μερένγκες" την τελευταία διετία.

Photo Credits: AP Photo/Tim Ireland

TAGS ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ