ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

Οι επικές γκάφες των τερματοφυλάκων της Ρεάλ

Οι επικές γκάφες των τερματοφυλάκων της Ρεάλ

Με αφορμή την πρόσφατη γκάφα του Κέιλορ Νάβας, το Sport24.gr σας θυμίζει ανάλογες φάσεις, στις οποίες οι τερματοφύλακες της Ρεάλ έγιναν αρνητικοί πρωταγωνιστές (VIDEOS).

Ο Κέιλορ Νάβας ήταν ο αρνητικός πρωταγωνιστής στην αναμέτρηση ανάμεσα σε Ρεάλ Μαδρίτης και Μπέτις (2-1), καθώς από δικό του λάθος προήλθε το αυτογκόλ, με το οποίο προηγήθηκαν οι "βερδιμπλάνκος" στο 25'.

Βέβαια, το καλό για την ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν ήταν ότι Κριστιάνο Ρονάλντο (41') και Σέρχιο Ράμος (81') ανέτρεψαν το εις βάρος σκορ για τους πρωταθλητές Ευρώπης, διατηρώντας τους στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Πάντως, μπορεί η Ρεάλ να πήρε τους τρεις βαθμούς, αλλά ο ισπανικός Τύπος εστίασε στην γκάφα του Νάβας, υποστηρίζοντας ότι δεν θυμίζει σε τίποτα τον τερματοφύλακα της περσινής περιόδου.

Όμως, ο Κοσταρικανός δεν είναι ο μοναδικός κίπερ των Μαδριλένων που υπέπεσε σε αβίαστο λάθος. Ίκερ Κασίγιας και Ντιέγο Λόπεθ είναι μόνο μερικοί απ' αυτούς που έκαναν παρόμοιο σφάλμα, φέρνοντας σε δύσκολη θέση την ομάδα τους.

Η ΓΚΑΦΑ ΤΟΥ ΚΑΣΙΓΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΤΛΕΤΙΚΟ

Αρχικά, αξίζει να θυμηθούμε την επική γκάφα του Κασίγιας στον τελικό του Champions League απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης τη σεζόν 2013/14. Η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε προηγήθηκε στο 36' χάρις σε κεφαλιά του Ντιέγκο Γκοντίν.

Πάντως, θα πρέπει να εστιάσουμε στη λανθασμένη έξοδο του Ισπανού, η οποία έδωσε την ευκαιρία στον 31χρονο αμυντικό να ανοίξει το σκορ. Για την ιστορία, οι "μερένγκες" κατέκτησαν το τρόπαιο με το τελικό 4-1 να διαμορφώνεται στην παράταση.

ΛΑΘΟΣ ΔΙΩΞΙΜΟ ΚΑΙ 2-1 ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΒΑΝΤΕ

Επόμενος στη λίστα είναι ο νυν βασικός κίπερ της Εσπανιόλ. Ο λόγος για τον Ντιέγο Λόπεθ. Βέβαια, θα μπορούσαμε να πούμε ότι στο γκολ που δέχθηκε απ' τον Ναμπίλ Ελ Ζαρ της Λεβάντε έφταιξε συνολικά η αμυντική λειτουργία, αλλά αν δεν είχε διώξει με λανθασμένο τρόπο την μπάλα, τώρα δεν θα κάναμε αυτή τη συζήτηση.

Μάλιστα, αυτό το τέρμα έδωσε προβάδισμα στη Λεβάντε (2-1) στο 86' χωρίς, ωστόσο, να καταφέρει να το διατηρήσει ως το τελευταίο σφύριγμα. Άλβαρο Μοράτα και Κριστιάνο Ρονάλντο σκόραραν στις καθυστερήσεις, δίνοντας το "τρίποντο" στη Ρεάλ Μαδρίτης.


Γκάφα Λόπεθ - Γκολ Ελ Ζαρ από martelis

Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΕΞΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ

Επιστροφή στις ευρωπαϊκές γκάφες του Champions League. Την αγωνιστική περίοδο 1999/00 οι "μερένγκες" υποδέχθηκαν την Πόρτο για την τρίτη αγωνιστική της φάσης των ομίλων. Επικράτησαν με το ευρύ 3-1, αλλά η μεταξύ του συνάντηση έμελλε να μείνει στην ιστορία για το λάθος του Αλμπάνο Μπιτσάρι.

Ο Φερνάντο Μοριέντες άνοιξε το σκορ στο 23', αλλά ο Μάριο Ζαρντέλ ισοφάρισε στο αμέσως επόμενο λεπτό, εκμεταλλευόμενος την κάκιστη έξοδο του Αργεντινού. Το παρακάτω βίντεο αποδεικνύει ότι έχασε εντελώς τη φάση.


28.09.1999 - 1999-2000 UEFA Champions League... από macanilari

ΑΝΑΤΡΟΠΗ, ΕΠΙΚΗ ΓΚΑΦΑ ΚΑΙ ΧΑΜΕΝΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

Αν αναλογιστούμε την έκβαση του αγώνα ανάμεσα σε Τενερίφη και Ρεάλ το μακρινό 1992, θα πρέπει να καταλογίσουμε ευθύνες και στους έντεκα παίκτες. Τι κι αν προηγήθηκαν με 2-0 απ' το 30';

Όχι μόνο δεν κατάφεραν να διατηρήσουν έστω τον βαθμό της ισοπαλίας, αλλά ηττήθηκαν, ύστερα από λάθος του Φρανσίσκο Μπούγιο, το οποίο έμεινε ανεξίτηλο με την πάροδο των ετών.


Tenerife - Real Madrid 3-2 (1991-92) από pklora7

Στην προσπάθεια του να διατηρήσει την μπάλα εντός αγωνιστικού χώρου, την έστειλε μπροστά στην άδεια εστία. Ο επιθετικός της Τενερίφης δεν έχασε την ευκαιρία και "σφράγισε" την ανατροπή.

Μάλιστα, το αρνητικό αποτέλεσμα στοίχισε στο φινάλε της σεζόν, μιας και η Μπαρτσελόνα "στέφθηκε" πρωταθλήτρια με μόλις ένα βαθμό διαφορά απ' τους Μαδριλένους!

ΜΗΝ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙΣ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ ΣΤΟΝ ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑ

Είναι η στιγμή που οι φίλαθλοι της Ρεάλ θα ήθελαν να είχε αλλάξει νωρίτερα ο κανονισμός που αναφέρει ότι ο τερματοφύλακας δεν μπορεί να πιάσει την μπάλα με τα χέρια, όταν του επιστρέφεται με τα πόδια απ' τον αμυντικό.

Πώς αλλιώς να εξηγήσεις την γκάφα του Πέδρο Γιάρο σε ματς απέναντι στη Μίλαν στο πλαίσιο του "Trofeo Santiago Bernabéu" τον μακρινό Αύγουστο του 1990; Εφιαλτικό βράδυ για τους "μερένγκες" που ηττήθηκαν με 3-1.

ΤΟ... ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΑΓΚΟΥΣΤΙΝ ΡΟΝΤΡΙΓΚΕΘ

Τελευταίος στη λίστα είναι ο Αγκουστίν Ροντρίγκεθ και το τέρμα που δέχθηκε απ' την Ίντερ στον προημιτελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων την περίοδο 1982/83. Αρκετοί έχουν δεχθεί γκολ από απευθείας εκτέλεση φάουλ, αλλά η συγκεκριμένη έχει την τιμητική της.

Για την ακρίβεια, ο Ισπανός έστησε το τείχος, η μπάλα πήγε συρτά στο κέντρο της εστίας κι ο ίδιος διαμαρτυρόταν στον διαιτητή πριν ακόμα τη μαζέψει απ' τα δίχτυα του. Όπως φαίνεται κι απ' το παρακάτω βίντεο, θα μπορούσε να αποσοβήσει τον κίνδυνο, αλλά έδειχνε να τον απασχολεί κάτι άλλο.

TAGS ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ