ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

Ο "χορός" εκατομμυρίων πίσω από τη σχέση "Ρονάλντο - Ρεάλ"

Real Madrid's Cristiano Ronaldo gestures to supporters as he celebrates with the rest of the team after winning the Champions League final, at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Spain, Sunday, June 4, 2017. Real Madrid became the first team in the Champions League era to win back-to-back titles with their 4-1 victory over Juventus in Cardiff, Wales, on Saturday. (AP Photo/Francisco Seco)
Real Madrid's Cristiano Ronaldo gestures to supporters as he celebrates with the rest of the team after winning the Champions League final, at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Spain, Sunday, June 4, 2017. Real Madrid became the first team in the Champions League era to win back-to-back titles with their 4-1 victory over Juventus in Cardiff, Wales, on Saturday. (AP Photo/Francisco Seco) AP

Η "σχέση" της Ρεάλ Μαδρίτης με τον Κριστιάνο Ρονάλντο περνά κρίση και ισπανικά δημοσιεύματα αναλύουν τα οικονομικά δημοσιεύματα της υπόθεσης.

Το θέμα του Κριστιάνο Ρονάλντο και οι τάσεις φυγής που παρουσιάζει από τη Ρεάλ Μαδρίτης μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε με τη φοροδιαφυγή του απασχολούν τον ισπανικό Τύπο. Η "Marca" είναι εκείνη που παρουσιάζει ένα θέμα που αφορά το ενδεχόμενο πώλησης του Πορτογάλου και απαντά σε ορισμένα από τα βασικά ερωτήματα.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο διαθέτει μία ρήτρα στο συμβόλαιο του η οποία φτάνει το ένα δισεκατομμύριο ευρώ.

Όπως είναι φυσικό το συγκεκριμένο ποσό είναι απλησίαστο για οποιονδήποτε, όμως όπως όλα δείχνουν η Ρεάλ Μαδρίτης θα έλεγε "ναι" και σε μικρότερη οικονομικά πρόταση. Με πόσα λεφτά όμως θα τον έδινε; Σύμφωνα με αυτά που υποστηρίζει το δημοσίευμα της " Marca" οι Μαδριλένοι δεν θα έλεγαν όχι σε μία πρόταση ύψους 200 εκατομμυρίων ευρώ. Σίγουρα και το συγκεκριμένο ποσό προκαλεί ζάλη, ωστόσο θα μπορούσε να δοθεί από ορισμένες ομάδες του ποδοσφαιρικού πλανήτη.

Ήδη, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μάντσεστερ Σίτι, Παρί Σεν Ζερμέν και άλλες ομάδες που έχουν οικονομική δυνατότητα έχουν εμφανιστεί ως πιθανοί μνηστήρες.

ΣΤΑ 400 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΤΗΣ ΡΕΑΛ

Δεν είναι όμως μόνο αυτά τα χρήματα που θα κερδίσει η Ρεάλ Μαδρίτης σε περίπτωση που φύγει τελικά ο Κριστιάνο Ρονάλντο από την ομάδα της. Σύμφωνα και πάλι με τα όσα υποστηρίζουν στην "Marca" τα χρήματα φτάνουν τα 400 εκατομμύρια ευρώ.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η "Βασίλισσα της Ευρώπης" θα γλιτώσει τα χρήματα από το ολοκαίνουριο συμβόλαιο του Πορτογάλου επιθετικού. Ο Κριστιανό Ρονάλντο υπέγραψε πρόσφατα νέο συμβόλαιο με τη Ρεάλ διάρκειας τεσσάρων ετών και σύμφωνα με το αρχικό ρεπορτάζ θα του γέμιζε τον τραπεζικό του λογαριασμό κατά 21.300.000 ευρώ. Τώρα όμως το ρεπορτάζ της ισπανικής εφημερίδας αναφέρει ότι τα συνολικά έσοδα του από τη νέα του συμφωνία με την Ρεάλ θα έφταναν τα 50 εκατομμύρια ευρώ ετησίως και συνολικά θα έφταναν τα 200 εκατομμύρια σε βάθος τετραετίας.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΚΑΙ Η ΧΑΣΟΥΡΑ

Φυσικά, μια ενδεχόμενη αποχώρηση του Κριστιάνο Ρονάλντο θα δημιουργούσε και ζημία στη Ρεάλ Μαδρίτης τόσο στο αγωνιστικό όσο και στο εξωαγωνιστικό κομμάτι. Εντός γηπέδου ο Ζινεντίν Ζιντάν θα καλούνταν να βρει το νέο ηγέτη της επίθεσης της ομάδας με τον Εμ' Μπαπέ της Μονακό να αποτελεί τον μεγάλο στόχο.

Από εκεί και πέρα όμως θα υπάρξει και μία μεγάλη χασούρα στο κομμάτι του μάρκετινγκ. Ο 32χρονος Πορτογάλος ήταν ο πρώτος παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης σε πωλήσεις εμφανίσεων και ο τρίτος στον κόσμο στη σχετική λίστα. Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό η ομάδα της Μαδρίτης θα χάσει ένα μεγάλο κομμάτι των εσόδων της και θα πρέπει να βρει από αλλού αυτά τα χρήματα.

Πάντως, όπως έχει πει πολλές φορές στο παρελθόν ο Φλορεντίνο Πέρεθ "οι παίκτες αγοράζονται για να πουλάνε φανέλες" οπότε ενδεχόμενη φυγή του Κριστιάνο Ρονάλντο είναι δεδομένο ότι θα προκαλέσει την άμεση αναζήτηση των Μαδριλένων για το νέο τους αστέρι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

"Marca" - Ρονάλντο: "Φεύγω από τη Ρεάλ, δεν υπάρχει γυρισμός"
Η Ρεάλ δίνει προθεσμία δύο εβδομάδων στον Ρονάλντο
"Κριστιάνο έλα, όμως δεν έχουμε λεφτά"
Θέλει να φύγει οΚριστιάνο Ρονάλντο!
Επίσημο: Δίωξη στονΡονάλντογια φοροδιαφυγή!
Κριστιάνο Ρονάλντο: Έχω τη συνείδησή μου καθαρή
Η Ρεάλ πήρε θέση για την υπόθεση φοροδιαφυγής του Ρονάλντο

Photo credits: AP Photo/Francisco Seco

TAGS ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ