ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

Ο Ρονάλντο σε αριθμούς

Ο Ρονάλντο σε αριθμούς

Δείτε αναλυτικά τα κατορθώματα του Κριστιάνο Ρονάλντο στις έξι σεζόν του με τη φανέλα της Ρεάλ. Τα ρεκόρ σκοραρίσματος που έχει... διαλύσει σε όλες τις διοργανώσεις, τα 323 γκολ που πέτυχε φτάνοντας τον Ραούλ και φυσικά τους θρύλους που έχει ξεπεράσει στην πορεία του να γίνει και ο ίδιος.

Κάθε σεζόν σπάει και ένα ρεκόρ. Κάθε φορά αφήνει πίσω του και έναν θρύλο της Ρεάλ Μαδρίτης και φαίνεται πως θα έχει την πρώτη θέση σε κάθε κατηγορία. Επόμενο "θύμα" του ο Ραούλ, τον οποίο έφτασε στην πρώτη λίστα των σκόρερ.

Το αξιοθαύμαστο είναι πως έφτασε τα 323 γκολ σε 308 παιχνίδια. Στον ίδιο αριθμό παιχνιδιών ο Ραούλ είχε πετύχει 142 ενώ, ένας άλλος θρύλος της Ρεάλ, ο Ντι Στέφανο είχε σκοράρει 255 φορές. Αυτό σημαίνει πως σκοράρει με μεγαλύτερη συχνότητα από τους προκατόχους του και σύντομα αναμένουμε να περάσει στην πρώτη θέση.

Δείτε να νούμερα του "CR7" ανά σεζόν

Σεζόν 2009-10

Η ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία του ποδοσφαίρου (μέχρι εκείνη τη χρονιά). και αμέσως άρχισε την απόσβεση. Έγινε ο πρώτος παίκτης που σκοράρει στα 4 πρώτα παιχνίδια του ισπανικού πρωταθλήματος και, φυσικά, σκόραρε δυο γκολ στην πρεμιέρα του Champions League. Στις 5 Μαΐου 2010 σκόραρε το πρώτο του χατ-τρικ με αντίπαλό την Μαγιόρκα.

Ο Ρονάλντο σε αριθμούς
© REUTERS

Μπορεί να μην κατέκτησε κανένα τρόπαιο στην πρώτη του σεζόν με τη Ρεάλ αλλά μαζί με τον Ιγκουαΐν σκόραραν μαζί 53 γκολ στο πρωτάθλημα και έγιναν το δίδυμο με τα περισσότερα γκολ στην ιστορία τις ομάδας. Τελείωσε τη σεζόν έχοντας σκοράρει στο πρωτάθλημα 26 γκολ σε 29 (η μια ως αλλαγή) εμφανίσεις, μαζί με 7 ασίστ ενώ στο Champions League σε 6 εμφανίσεις (η μια ως αλλαγή) σημείωσε 7 γκολ.

Σεζόν 2010-11

Η σεζόν ξεκίνησε παίρνοντας τον αριθμό "7" του Ραούλ. Στις 23/10/10 σκόραρε 4 γκολ με αντίπαλο τη Σανταντέρ και είναι μέχρι σήμερα τα περισσότερα που έχει βάλει σε αγώνα. Εκείνη τη χρονιά είχε σκοράρει σε έξι συνεχόμενους αγώνες (3 στο πρωτάθλημα, 1 στο Champions League και 2 με τη Πορτογαλία), μετρώντας συνολικά 11 γκολ, τα περισσότερα που είχε βάλει σε ένα μήνα. Μέχρι το τέλος του 2010 σκόραρε άλλα δυο χατ-τρικ. Το 2011 ξεκίνησε σπάζοντας αρκετά ρεκόρ που κρατούσαν θρύλοι της Ρεάλ όπως οι Ντι Στέφανο, Σάντσεθ και Αλνταΐ.

Ο Ρονάλντο σε αριθμούς

Πριν τον τραυματισμό του στον αγώνα με τη Μάλαγα (3/3/11) είχε προλάβει να σκοράρει άλλα δυο χατ-τρικ. Εκείνη τη σεζόν έγινε ο πρώτος παίκτης που σκοράρει πάνω από 40 γκολ στο πρωτάθλημα Ισπανίας. Έσπασε δυο ρεκόρ που κατείχε ο Θάρα, αυτό με τα περισσότερα γκολ στο πρωτάθλημα και τη συχνότητα του σκοραρίσματος. Τέλειωσε τη σεζόν έχοντας σε 42 εμφανίσεις 47 γκολ στην Ισπανία (πρωτάθλημα και κύπελλο). Στο Champions League είχε 6 γκολ σε 12 εμφανίσεις.

Σεζόν 2011-12

Η σεζόν ξεκίνησε ονειρεμένα. Στις 17/8/11 έβαλε το 100ο του γκολ με τη Ρεάλ στον αγώνα του Super Copa με αντίπαλο τη Μπαρτσελόνα. Στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος έκανε χατ-τρικ με αντίπαλο τη Θαραγόθα. Στις 28/9/11 πέτυχε άλλο ένα χατ-τρικ με αντίπαλο τη Ράγιο Βαγιεκάνο. Ήταν το ένατο στο πρωτάθλημα και στο δέκατο συνολικά με τη φανέλα της "βασίλισσας". Η χρονιά έκλεισε έχοντας πετύχει άλλα δυο χατ-τρικ. Στις 24/3/12 έσπασε το ρεκόρ του Πούσκας πετυχαίνοντας 100 γκολ στο πρωτάθλημα σε 92 εμφανίσεις. Στις 11/4/12 έγινε ο πρώτος παίκτης, όχι μόνο στην Ισπανία αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη, που σκοράρει σε δυο σερί χρονιές πάνω από 40 γκολ.

Ο Ρονάλντο σε αριθμούς

Δεν έμεινε εκεί καθώς σκόραρε το 41ο γκολ του στο πρωτάθλημα στον αγώνα με αντίπαλο τη Σπόρτινγκ Χιχόν. Στις 13/5/12, στην τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος σκόραρε απέναντι στη Μαγιόρκα και έγινε ο πρώτος παίκτης που έχει σκοράρει απέναντι σε όλες τις ομάδες τους πρωταθλήματος. Στην Ισπανία σε 43 εμφανίσεις σκόραρε 49 φορές ενώ στο Champions League σε 10 εμφανίσεις πέτυχε 10 γκολ.

Σεζόν 2012-13

Στην αρχή της σεζόν ο Ρονάλντο ισοφάρισε το ρεκόρ του Σαμοράνο έχοντας σκοράρει σε πέντε σερί Clasico. Στις 2/9/12 στον αγώνα με αντίπαλο τη Γρανάδα σκόραρε το 150ο γκολ του με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης και παράλληλα ανέβηκε στη 10η θέση των σκόρερ της ομάδας σε όλες τις διοργανώσεις. Την ίδια χρονιά διεύρυνε το σερί του σε 6 αγώνες με αντίπαλο τη Μπαρτσελόνα. Μέχρι τις 4/10/12 σκόραρε άλλα δυο χατ-τρικ το ένα για το πρωτάθλημα Ισπανίας και το άλλο για το Champions League.

Ο Ρονάλντο σε αριθμούς

Στις 27/1/13 σκόραρε άλλο ένα χατ-τρικ σημειώνοντας παράλληλα το 300ο του γκολ. Τρεις μέρες αργότερα στον αγώνα για το κύπελλο με αντίπαλο τη Μπαρτσελόνα έγινε ο πρώτος μη-Ισπανός παίκτης που φορούσε το περιβραχιόνιο σε ένα Clasico κάνοντας παράλληλα τη 500η του εμφάνιση με όλες τις ομάδας του. Στις 10/3/13 το δεύτερο γκολ του απέναντι στη Θέλτα τον έβαλε στην 25αδα με τους κορυφαίους σκόρερ στην ιστορία του πρωταθλήματος έχοντας σκοράρει 138 γκολ σε, μόλις, 127 εμφανίσεις. Στις 8/5/13 στον αγώνα κόντρα στη Μάλαγα έφτασε τα 200 γκολ, γεγονός που τον ανέβασε στην έκτη θέση με τους σκόρερ της ομάδας και παράλληλα τον παίκτη που χρειάστηκε τους λιγότερους αγώνες για να φτάσει τα 200 τέρματα. Ολοκλήρωσε τη χρονιά έχοντας 41 εμφανίσεις και 41 γκολ σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Στο Champions League σε 12 εμφανίσεις σημείωσε 12 τέρματα παίρνοντας το βραβείο του Πρώτου Σκόρερ. Παράλληλα πήρε και την Χρυσή Μπάλα για δεύτερη φορά στην καριέρα του.

Σεζόν 2013-14

Τον Σεπτέμβρη του 2013 έβαλε 2 γκολ στον αγώνα με τη Χετάφε γεγονός που τον ανέβασε στην πέμπτη θέση των σκόρερ της ομάδας. Ένα μήνα μετά έβαλε άλλα δυο γκολ στη νίκη με αντίπαλο τη Γιουβέντους για το Champions League και έτσι ανέβηκε στην τρίτη θέση των σκόρερ στη διοργάνωση με 57 γκολ. Στα τέλη του Οκτώβρη σημείωσε το 18ο χατ-τρικ του στο πρωτάθλημα στην επιβλητική νίκη της Ρεάλ επί της Σεβίλλης με 7-3.

Ο Ρονάλντο σε αριθμούς

Τον Νοέμβρη έσπασε δυο ρεκόρ. Το πρώτο το έσπασε με αντίπαλο τη Γιουβέντους στην ισοπαλία με 2-2 και έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του Champions League που σκοράρει 14 γκολ σε ένα ημερολογιακό έτος. Το δεύτερο το έσπασε στο πρωτάθλημα Ισπανίας όταν στο χατ-τρικ που σημείωσε με αντίπαλο τη Σοθιεδάδ πέτυχε άλλο ένα χατ-τρικ , το 19ο συνολικά που τον ανέβασε στη δεύτερη θέση. Το ένα από τα τρία γκολ του ήταν με απευθείας εκτέλεση φάουλ, το 20ο του συνολικά και ένα παραπάνω από το Ροναλντίνιο. Το τέλος της σεζόν τον βρήκε να έχει σκοράρει 34 γκολ σε 36 εμφανίσεις στην Ισπανία ενώ στο Champions League σε 11 εμφανίσεις σκόραρε 17 τέρματα. Οι επιδόσεις του στο σκοράρισμα του έδωσαν τη Χρυσή Μπάλα για δεύτερη σερί χρονιά.

Σεζόν 2014-15

Στις αρχές της σεζόν σκόραρε άλλα δυο χατ-τρικ, φτάνοντας συνολικά τα 20, δυο λιγότερα από τους Θάρα και Ντι Στέφανο που κατείχαν το ρεκόρ με 22. Στις 22/10/14 σκόραρε απέναντι στη Λίβερπουλ για το Champions League και έγινε έτσι ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της διοργάνωσης που σκοράρει σε 10 σερί εκτός έδρας αναμετρήσεις. Τρεις μέρες μετά στη νίκη της Ρεάλ κόντρα στη Μπάρτσα σκόραρε πάλι και είχε συνολικά 15 γκολ στα τελευταία 7 παιχνίδια πρωταθλήματος. Πέρασε, έτσι, τον Πούσκας που είχε 13 γκολ σε 7 σερί παιχνίδια δυο σερί σεζόν.

Ο Ρονάλντο σε αριθμούς

Στις 6/12/14 έγινε ο παίκτης που φτάνει τα 200 γκολ γρηγορότερα από κάθε άλλον, καθώς το πέτυχε σε μόλις 178 παιχνίδια. Στις 5/4/15 σκόραρε 5 φορές στη νίκη με αντίπαλο τη Γρανάδα πετυχαίνοντας χατ-τρικ σε 8 λεπτά. Έτσι ισοφάρισε τον Ντι Στέφανο στα 28 χατ-τρικ με τη φανέλα της Ρεάλ. Την επόμενη αγωνιστική πέτυχε το 300ο του γκολ με αντίπαλο τη Ράγιο. 10 μέρες μετά έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του ποδοσφαίρου που φτάνει τα 50 γκολ σε μια σεζόν σε 5 διαφορετικές χρονιές. Στις 2/5/15 έσπασε το ρεκόρ του Ντι Στέφανο φτάνοντας τα 29 χατ-τρικ. Στις 13/5/15 έφτασε τα 307 γκολ όταν σκόραρε απέναντι στη Γιουβέντους και έτσι ισοφάρισε τον Ντι Στέφανο στη δεύτερη θέση της λίστας των πρώτων σκόρερ της Ρεάλ. Ολοκλήρωσε τη σεζόν έχοντας 37 εμφανίσεις και 49 γκολ στην Ισπανία ενώ στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης είχε 12 εμφανίσεις και 10 γκολ.

Σεζόν 2015-16

"Άνοιξε" λογαριασμό την τρίτη αγωνιστική στην Ισπανία αφού πέτυχε 5 γκολ με αντίπαλο την Εσπανιόλ φτάνοντας έτσι τα 230 γκολ σε 203 εμφανίσεις ξεπερνώντας έτσι τον Ραούλ καθώς έγινε ο πρώτος σκόρερ του ισπανικού πρωταθλήματος στην ιστορία της Ρεάλ Μαδρίτης. Τρεις μέρες μετά σημείωσε άλλο ένα χατ-τρικ στην πρεμιέρα των ομίλων του Champions League με αντίπαλο τη Σαχτάρ και έφτασε έτσι τα 80 γκολ στη διοργάνωση κάνοντάς τον αυτόματα τον πρώτο σκόρερ στην ιστορία του Champions League.

Ο Ρονάλντο σε αριθμούς

Στις 30/9/15 σκόραρε τα δυο γκολ στη νίκη της ομάδας του με 2-0 απέναντι στη Μάλμε φτάνοντας τα 500 γκολ στη καριέρα του. Με αυτά τα δυο γκολ ισοφάρισε τον Ραούλ στην πρώτη θέση της λίστας των σκόρερ στην ιστορία της Ρεάλ με 323 γκολ.

TAGS ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ