ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

Ο Ρονάλντο απειλείται με φυλάκιση για φοροδιαφυγή

Manchester City's Jesus Navas eyes the ball during the Champions League quarterfinal first leg soccer match between Paris St Germain and Manchester City at the Parc des Princes stadium in Paris, Wednesday, April 6, 2016. (AP Photo/Christophe Ena)
Manchester City's Jesus Navas eyes the ball during the Champions League quarterfinal first leg soccer match between Paris St Germain and Manchester City at the Parc des Princes stadium in Paris, Wednesday, April 6, 2016. (AP Photo/Christophe Ena) AP

Οι Αρμόδιες Αρχές της Μαδρίτης ερευνούν υπόθεση φοροδιαφυγής του Κριστιάνο Ρονάλντο, με τον Πορτογάλο σούπερ σταρ της Ρεάλ να κινδυνεύει με φυλάκιση από δύο έως έξι χρόνια σε περίπτωση που κριθεί ένοχος.

Οι επιθεωρητές του Υπουργείου Οικονομικών της Ισπανίας ερευνούν υπόθεση φοροδιαφυγής του Κριστιάνο Ρονάλντο το διάστημα 2011-13, ύστερα από καταγγελίες πως ο σούπερ σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης απέκρυψε εισοδήματα ύψους από 8.000.000 έως 15.000.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα " Marca", ο 31χρονος επιθετικός κινδυνεύει με ποινή φυλάκισης από δύο έως έξι έτη (με αναστολή) σε περίπτωση που κριθεί ένοχος. Μέχρι στιγμής, οι Αρμόδιες Αρχές της Μαδρίτης δεν έχουν αποφασίσει αν πρόκειται για φορολογική απάτη ή διοικητική παράβαση (κατηγορία πιο... ελαφρυντική για τον Ρονάλντο), για αυτό και τα στοιχεία έχουν περάσει σε δικαστή.

Τα ρεπορτάζ των ισπανικών ΜΜΕ, υποστηρίζουν πως ο CR7 χρησιμοποίησε φορολογικούς παραδείσους, όπως οι Παρθένοι Νήσοι, για να γλιτώσει την υψηλή φορολογία της Ισπανίας. Ωστόσο, μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε το 2014, με υποθέσεις φοροδιαφυγής Ισπανών ποδοσφαιριστών, ο Πορτογάλος σούπερ σταρ αποφάσισε να διευθετήσει τις υποχρεώσεις του.

Μάλιστα, σε περίπτωση που παραδεχθεί πως απέκρυψε εισοδήματα και τα πληρώσει έστω και ετεροχρονισμένα, τότε η ποινή φυλάκισης θα πέσει στου 15 μήνες, πάντα με αναστολή.

Θυμίζουμε πως σύμφωνα με δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού " Spiegel", το οποίο βρίσκεται μεταξύ των ΜΜΕ που συμμετείχαν στην μεγάλη έρευνα του Football Leaks, ο Ρονάλντο απέκρυψε 150.000.000 ευρώ σε φορολογικούς παραδείσους, όπως η Ελβετία, ο Παναμάς και οι Βρετανικές Παρθένες Νήσοι απ' το 2009 έως το 2014.

Επίσης, μόλις χθες (24/05) υπήρξε οριστική καταδίκη του Λιονέλ Μέσι για φοροδιαφυγή ύψους 4.100.000 ευρώ κατά τα έτη 2007, 2008 και 2009. Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ισπανίας δεν έκανε δεκτή την έφεση του Αργεντινού για μείωση της ποινής του, διατηρώντας την 21μηνη ποινή φυλάκισης.

Photo Credits: AP Photo/Daniel Tejedor

TAGS ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ