ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

"Ο Μόντριτς θέλει να φύγει από τη Ρεάλ"

"Ο Μόντριτς θέλει να φύγει από τη Ρεάλ"
AP PHOTO/PAUL WHITE

Ο Λούκα Μόντριτς θέλει να συνεχίσει την καριέρα του στην Ίντερ αποδεχόμενος "ηγεμονική" πρόταση, σύμφωνα με δημοσίευμα της "AS". Ποιος ο τρόπος να τον κρατήσει η Ρεάλ.

Το ενδιαφέρον της Ίντερ για τον Λούκα Μόντριτς είναι κάτι παραπάνω από εφικτό και με πρόταση που θα τον κάνει πλουσιότερο κατά 60.000.000 ευρώ τα επόμενα έξι χρόνια, ο Κροάτης δεν έχει μείνει ασυγκίνητος, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα από την Ισπανία.

Μάλιστα, η " AS", επικαλούμενη πηγές προσκείμενες στον κορυφαίο παίκτη του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018, υποστηρίζει ότι ζήτησε να αποχωρήσει από τη Ρεάλ Μαδρίτης, αν και δεν το απαίτησε μέχρι στιγμής.

Με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να έχει φύγει ήδη για τη Γιουβέντους και τον Ματέο Κόβατσιτς να κάνει αποχή για να εξασφαλίσει μεταγραφή ή δανεισμό, οι διοικούντες τους "μερένγκες" φαίνεται πως έχουν ακόμα έναν σημαντικό "πονοκέφαλο" να αντιμετωπίσουν.

Το συμβόλαιο με τον 32χρονο διεθνή δεσμεύει τις δύο πλευρές μέχρι το 2020. Ο Μόντριτς έχει λαμβάνειν "μόλις" 6.500.000 ευρώ ετησίως, παρότι αποτελεί ίσως τον δεύτερο καλύτερο παίκτη της ομάδας στην πορεία των τεσσάρων Champions League τα τελευταία πέντε χρόνια.

Την ίδια στιγμή, έχει στα χέρια του μία πρόταση τετραετούς συμβολαίου των "νερατζούρι" για 10.000.000 ευρώ καθαρά ετησίως και ακόμα μία για δύο χρόνια με το ίδιο ποσό στην κινεζική Τζιάνγκσου Σούνινγκ, με την οποία η Ίντερ έχει κοινή ιδιοκτησία.

Το ρεπορτάζ της μαδριλένικης εφημερίδας υποστηρίζει ότι ο Μόντριτς θέλει να αποδεχθεί την προσφορά της Ίντερ, ωστόσο είναι διατεθειμένος να μιλήσει με τον νέο προπονητή της Ρεάλ, Τζούλεν Λοπετέγκι, όταν η ομάδα επιστρέψει από την περιοδεία της στις ΗΠΑ. Ο 32χρονος διεθνής δεν την ακολούθησε λόγω των διακοπών που εξασφάλισε πιο αργά από τους συμπαίκτες του, αφού οδήγησε την εθνική Κροατίας μέχρι τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018.

Αν η Ρεάλ του προσφέρει νέο συμβόλαιο και πλησιάσει τις ετήσιες απολαβές που του προσφέρει η Ίντερ, τότε η "AS" θεωρεί ότι ο Μόντριτς θα παραμείνει στον σύλλογο, μετά από μία εξαετία.

Ο πρόεδρος της Ρεάλ, Φλορεντίνο Πέρεθ, δεν θέλει να αφήσει έναν τέτοιο ποδοσφαιριστή και δη στη χρονική περίοδο όπου η μετοχή του έπιασε limit up και γι' αυτό δηλώνει ότι για να τον πουλήσει, πρέπει να καλυφθεί η ρήτρα αποδέσμευσης που αγγίζει τα 750.000.000 ευρώ.

Παρ' όλα αυτά, μία δημόσια δήλωση του Κροάτη περί επιθυμίας να φύγει, μπορεί να πιέσει καταστάσεις, σε περίπτωση που η Ρεάλ δεν θέλει να του προσφέρει βελτιωμένο συμβόλαιο. Μέχρι τότε, τα πάντα θα είναι ανοιχτά για το μέλλον τον Μόντριτς στους πρωταθλητές Ευρώπης.

Photo credits: AP Photo/Paul White

TAGS ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ