ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

Ο λόγος που "χάλασε" η μεταγραφή του Κέπα στη Ρεάλ

Ο λόγος που "χάλασε" η μεταγραφή του Κέπα στη Ρεάλ

O Κέπα Αριθαμπαλάγα τα είχε βρει σε όλα με τη Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά την τελευταία στιγμή η μεταγραφή "χάλασε" με απόφαση του Βάσκου γκολκίπερ, ο οποίος εν τέλει υπέγραψε νέο συμβόλαιο με την Αθλέτικ Μπιλμπαο. Διαβάστε ποιος είναι ο λόγος του "ναυαγίου".

Το μεσημέρι της Δευτέρας (22/01) η Αθλέτικ Μπιλμπάο ανακοίνωσε την ανανέωση της συνεργασίας της με τον Κέπα Αριθαμπαλάγα μέχρι το καλοκαίρι του 2025, τοποθετώντας, μάλιστα, και ρήτρα αποδέσμευσης ύψους 80.000.000 ευρώ.

Ο Βάσκος γκολκίπερ, που θεωρείται το "next big thing" του ισπανικού ποδοσφαίρου στη θέση του, παρότι βρισκόταν πολύ κοντά στη Ρεάλ Μαδρίτης, εν τέλει αποφάσισε να βάλει την υπογραφή του σε νέο οχταετούς(!) διάρκειας συμβόλαιο με την Μπιλμπάο.

Ωστόσο, πίσω απ' την απόφαση του 23χρονου τερματοφύλακα κρύβεται ένα έντονο παρασκήνιο, το οποίο αποκαλύπτει σήμερα (23/01) η " Marca". Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ισπανικής εφημερίδας, οι "μερένγκες" είχαν αποφασίσει να καταβάλλουν τη ρήτρα ύψους 20.000.000 ευρώ που υπήρχε στο συμβόλαιο του Κέπα, πριν απ' την ανανέωση, αλλά ένας τραυματισμός ανέτρεψε τα δεδομένα.

Συγκεκριμένα, πρόθεση των διοικούντων τη Ρεάλ Μαδρίτης ήταν η μεταγραφή να "κλείσει" τον Ιανουάριο, με τον Κέπα να ενσωματώνεται στο ρόστερ της ομάδας το προσεχές καλοκαίρι. Όμως, απ' την πλευρά του, ο Βάσκος ζήτησε το deal να ολοκληρωθεί άμεσα, αφού φοβόταν πως η Μπιλμπάο θα τον έθετε εκτός ομάδας μέχρι το καλοκαίρι, με αποτέλεσμα να τεθεί σε κίνδυνο η συμμετοχή του στην αποστολή της εθνικής Ισπανίας για το Μουντιάλ 2018.

Παρότι αρχικά οι Μαδριλένοι εμφανίστηκαν αρνητικοί σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, εν τέλει ο Ζινεντίν Ζιντάν έδωσε το "πράσινο φως". Στόχος των διοικούντων ήταν να βρεθεί ομάδα προκειμένου να παραχωρηθεί ο Κίκο Κασίγια και στη συνέχει να ολοκληρωθεί η συμφωνία με τον Κέπα. Μάλιστα, ο 23χρονος γκολκίπερ πέρασε από ιατρικές εξετάσεις στις 6 Ιανουαρίου, στο Ιατρικό Κέντρο της Ρεάλ.

Εκεί, επιβεβαιώθηκε πως ο Κέπα είχε ένα πρόβλημα στο δεύτερο μετατάρσιο του δεξιού ποδιού του, το οποίο οι ιατροί της Μπιλμπάο είχαν επιλέξει να αντιμετωπίσουν με συντηρητική αγωγή. Αντίθετα, οι ιατροί της Ρεάλ ζήτησαν ο Κέπα να περάσει άμεσα την πόρτα του χειρουργείου προκειμένου να αποκατασταθεί το πρόβλημα. Όμως, σε μία τέτοια περίπτωση, θα χρειαζόταν να μείνει εκτός δράσης για 3-4 μήνες, το οποίο σήμαινε ότι θα έχανε, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ο Κέπα δεν μπήκε καν σε σκέψεις, επέλεξε να συνεχίσει τη συντηρητική αγωγή, με σκοπό να επανέλθει νωρίτερα στη δράση και έκλεισε την πόρτα των "μερένγκες". Πλέον, πολύ δύσκολα θα προχωρήσει η περίπτωσή του, έστω και το καλοκαίρι, αφού το κόστος της μεταγραφής είναι ιδιαίτερα υψηλό, με συνέπεια οι ιθύνοντες της Ρεάλ να στρέφονται σε άλλες λύσεις.

Photo Credits: Athletic Bilbao Twitter

TAGS ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ