ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

Ο "δύσβατος" δρόμος της Ρεάλ για την κατάκτηση του τίτλου

Real Madrid's Cristiano Ronaldo grimaces during Spanish the La Liga soccer match between Real Madrid and Real Betis at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Wednesday, Sept. 20, 2017. Betis won 1-0. (AP Photo/Francisco Seco)
Real Madrid's Cristiano Ronaldo grimaces during Spanish the La Liga soccer match between Real Madrid and Real Betis at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Wednesday, Sept. 20, 2017. Betis won 1-0. (AP Photo/Francisco Seco) AP

Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει καταφέρει να επιστρέψει μόλις μία φορά κατά το παρελθόν απ' το -7 και να στεφθεί πρωταθλήτρια Ισπανίας. Τα ρεκόρ των Σάντος, Ρίβερ Πλέιτ, ο "αρνητικός" Ρονάλντο και τα γκολ του Μέσι.

Η σεζόν δεν έχει αρχίσει ιδανικά για τη Ρεάλ Μαδρίτης, αφού το βράδυ της Τετάρτης (20/09) γνώρισε την ήττα με 1-0 απ' τη Μπέτις στο "Σαντιάγκο Μπερναμπέου" για την 5η αγωνιστική της La Liga και έμεινε στο -7 απ' την πρωτοπόρο Μπαρτσελόνα, ύστερα πέντε αγωνιστικές.

Παράλληλα, για πρώτη φορά ύστερα από 73 συνεχόμενα παιχνίδια, οι "μερένγκες" δεν κατάφεραν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα, με αποτέλεσμα να μην καταφέρουν να "σπάσουν" το ρεκόρ της Σάντος, το οποίο είχαν ισοφαρίσει την προηγούμενη εβδομάδα απέναντι στη Ρεάλ Σοθιεδάδ. Ο μεγάλος στόχος των Μαδριλένων ήταν η κατάρριψη του ιστορικού ρεκόρ της Ρίβερ Πλέιτ, η οποία είχε σημειώσει γκολ σε 96(!) σερί παιχνίδια, απ' το 1936 έως το 1939.

Μάλιστα, ένα εντυπωσιακό στοιχείο, που αποδεικνύει την επιθετική δυσπραγία της ομάδας του Ζινεντίν Ζιντάν, είναι πως μετά από πέντε παιχνίδια πρωταθλήματος, ο Λιονέλ Μέσι έχει τον ίδιο αριθμό γκολ (9) με ολόκληρη τη Ρεάλ. Επίσης, ο Κριστιάνο Ρονάλντο ισοφάρισε ένα αρνητικό ρεκόρ, το οποίο διατηρούσε ο ίδιος απ' τον Σεπτέμβριο του 2015. Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ επιχείρησε 12 σουτ στην αναμέτρηση με τη Μπέτις, δίχως να χριστεί σκόρερ.

Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Σε ό,τι αφορά στη μάχη του τίτλου, το παρελθόν δεν είναι σύμμαχος των "μερένγκες", αφού μόλις μία φορά και συγκεκριμένα τη σεζόν 2002-03 κατάφεραν να επιστρέψουν απ' το -7 και να στεφθούν πρωταθλητές Ισπανίας, αφήνοντας στη 2η θέση τη Ρεάλ Σοθιεδάδ και στην 3η την Ντεπορτίβο Λα Κορούνια.

Όλες οι υπόλοιπες απόπειρες δεν έφεραν αποτέλεσμα. Βέβαια, το πρόγραμμα τις επόμενες αγωνιστικές είναι βατό για τους Μαδριλένους, αφού το προσεχές Σάββατο (23/09) αντιμετωπίζουν την Αλαβές εκτός έδρας, ενώ μέσα στον Οκτώβριο κοντράρονται με Εσπανιόλ (εντός), Χετάφε (εκτός), Έιμπαρ (εντός) και Τζιρόνα (εκτός).

Το ίδιο διάστημα, η Μπαρτσελόνα έχει αρκετές δυνατές αναμετρήσεις, καθώς αντιμετωπίζει, μεταξύ άλλων, την Ατλέτικο Μαδρίτης στις 14 Οκτωβρίου εκτός έδρας και την Μπιλμπάο δύο εβδομάδες αργότερα. Στο μεσοδιάστημα, οι "μπλαουγκράνα" υποδέχονται τη Μάλαγα, η οποία φαντάζει το πρώτο φαβορί για υποβιβασμό.

Photo Credits: AP Photo/Francisco Seco

TAGS ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ