ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

Μουρίνιο ο χειρότερος προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης

Real Madrid's Portuguese coach Jose Mourinho gestures on April 9, 2013 during a UEFA Champions League quarter-final, second leg football match against Galatasaray at the Ali Sami Yen stadium in Istanbul.  AFP PHOTO / JAVIER SORIANO        (Photo credit should read JAVIER SORIANO/AFP/Getty Images)
Real Madrid's Portuguese coach Jose Mourinho gestures on April 9, 2013 during a UEFA Champions League quarter-final, second leg football match against Galatasaray at the Ali Sami Yen stadium in Istanbul. AFP PHOTO / JAVIER SORIANO (Photo credit should read JAVIER SORIANO/AFP/Getty Images) AFP/GETTY IMAGES

Ο χειρότερος προπονητής από εκείνους που παρέμειναν τουλάχιστον τρία χρόνια στη Ρεάλ Μαδρίτης από τη σύσταση του Κυπέλλου Πρωταθλητριών ως σήμερα είναι ο Ζοζέ Μουρίνιο σύμφωνα με τα επιτεύγματά του. Διαβάστε ποιοι ήταν οι μόνοι που κατέκτησαν στο ίδιο χρονικό διάστημα τρία πρωταθλήματα ή Champions League.

Πολύ βαρύ παραμένει το κλίμα στη Ρεάλ Μαδρίτης μετά τον χαμένο τελικό του κυπέλλου Ισπανίας από τη συμπολίτισσα Ατλέτικο.

Την ίδια στιγμή η κριτική που ασκείται στους "μερένγκες" και κυρίως στον Ζοζέ Μουρίνιο είναι πολύ μεγάλη και σε αυτό το μήκος κύματος κινήθηκε και ένα άρθρο της "As" το οποίο αναφέρει πως ο Πορτογάλος είναι ο χειρότερος προπονητής στην ιστορία της Ρεάλ μετά τη σύσταση του Κυπέλλου Πρωταθλητριών (1955-56) από όλους όσους έμειναν για τουλάχιστον τρία χρόνια.

Η συγκομιδή του 50χρονου προπονητή σε αυτή την τριετία ήταν τρεις τίτλοι, κατά σειρά ένα κύπελλο, ένα πρωτάθλημα κι ένα Σούπερ Καπ. Οι μόνοι που στο ίδιο χρονικό διάστημα είχαν τόσο πενιχρή συγκομιδή ήταν οι Μίλαν Μίλιανιτς, Λουίς Μολόουνι και ο Βούγιαντιν Μποσκόφ. Ωστόσο, οι τίτλοι που κατέκτησαν και οι τρεις τους ήταν πιο σημαντικοί από εκείνους του Μουρίνιο. Οι δύο πρώτοι πανηγύρισαν δύο πρωταθλήματα κι ένα κύπελλο, ενώ ο Μποσκόφ ένα πρωτάθλημα και δύο κύπελλα.

Άξιο αναφοράς είναι πως μόνο δύο προπονητές οδήγησαν τη Ρεάλ Μαδρίτης στην κατάκτηση του Champions League στην πρώτη τριετία τους. Ο λόγος για τους Βιθέντε ντελ Μπόσκε και Χοσέ Βιγιαλόνγκα. Θεωρητικά στην ίδια κατηγορία ανήκει και ο Μιγκέλ Μουνιόθ, ο οποίος όμως ανέλαβε τους Μαδριλένους μεσούσης της σεζόν το 1959-60. Ο Μουνιόθ, πάντως, είναι και ο μόνος προπονητής που σε μία τριετία πήρε παγκόσμιο τίτλο, το Διηπειρωτικό του 1961 κόντρα στην Πενιαρόλ, ενώ μαζί με τον Λέο Μπεενάκερ είναι οι μόνοι που πήραν τρία πρωταθλήματα σε ισάριθμες χρονιές.

TAGS ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ