ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

Μοράτα: Αποτελεσματικός και αδικημένος

Μοράτα: Αποτελεσματικός και αδικημένος

Ο Άλβαρο Μοράτα σκοράρει ένα γκολ ανά 93 αγωνιστικά λεπτά και είναι με διαφορά ο πιο αποτελεσματικός παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης στη La Liga. Η σύγκριση με τον Μπενζεμά και η τρίτη... μισάωρη εκτός έδρας ανατροπή των "μερένγκες". (video)

Η Βιγιαρεάλ προηγήθηκε 2-0 στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου, αλλά η Ρεάλ έκανε μεγάλη ανατροπή και νίκησε 3-2, εξασφαλίζοντας την παραμονή της στην κορυφή της πρώτης κατηγορίας του ισπανικού πρωταθλήματος.

Οι Γκάρεθ Μπέιλ και Κριστιάνο Ρονάλντο άνοιξαν το δρόμο για τη "μερένγκε" ανατροπή, αλλά ο Άλβατο Μοράτα την ολοκλήρωσε. Ο 24χρονος διεθνής Ισπανός επιθετικός ήταν αυτός που με το γκολ που πέτυχε στο 83ο λεπτό έδωσε τη μεγάλη νίκη στην ομάδα της ισπανικής πρωτεύουσας.

Η στατιστική δείχνει ότι ο Μοράτα είναι ο πιο αποτελεσματικός παίκτης της Ρεάλ στο ισπανικό πρωτάθλημα, καθώς βρίσκει δίχτυα αντίπαλων εστιών κάθε 93 αγωνιστικά λεπτά.

Στης 16 συμμετοχές του - σε επίπεδο πρωταθλήματος - την τρέχουσα σεζόν έχει πετύχει οκτώ (8) γκολ σε 746 λεπτά. Αρκεί η στατιστική σύγκριση με τον Καρίμ Μπενζεμά, ο οποίος σε 1201 λεπτά συμμετοχής του με τη "βασίλισσα" στη La Liga έχει πετύχει πέντε γκολ. Μάλιστα, τα ισπανικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για για αδικία που υφίσταται ο συμπατριώτης τους από τον Ζινεντίν Ζιντάν σε σχέση με τον Γάλλο φορ.

Η Βιγιαρεάλ προηγείτο με 2-0 στο 60ό λεπτό, χάρη στα γκολ των Τριγκέρος (50') και Μπακαμπού (56'). Είναι μόλις η τρίτη φορά σε επίπεδο πρωταθλήματος που η Ρεάλ καταφέρνει και κάνει ανατροπή από δύο γκολ στην τελευταία μισή ώρα εκτός έδρας αναμέτρησης. Η πιο... πρόσφατη ήταν το 1965 στην έδρα της Σαραγόσα (2-3) και η πρώτη στην έδρα της Οβιέδο (3-4) το 1943.

TAGS ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ