ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

Μιγιάτοβιτς, ο άνθρωπος που έδωσε τέλος στα 32 χρόνια ανομβρίας της Ρέαλ

Μιγιάτοβιτς, ο άνθρωπος που έδωσε τέλος στα 32 χρόνια ανομβρίας της Ρέαλ

Συμπληρώνονται ακριβώς 20 χρόνια από την ημέρα που ο Πρέντραγκ Μιγιάτοβιτς υπέγραψε στη Ρέαλ (13/3/1996). Δείτε, σε υπέροχη ισπανική περιγραφή, το μυθικό του γκολ κόντρα στη Γιουβέντους που έκανε την ομάδα της Μαδρίτης ξανά βασίλισσα της Ευρώπης!

Σημαδιακή ημερομηνία για την καριέρα του Πρέντραγκ Μιγιάτοβιτς η 13η Μαρτίου. Ο Σέρβος σαν σήμερα, το 1996, έδωσε τα χέρια με την Ρεάλ Μαδρίτης η οποία προσπαθούσε όλη τη σεζόν να τον πάρει από τη Βαλένθια μετά από απαίτηση του Φάμπιο Καπέλο. Τελικά, μετά από αλληλομαχαιρώματα των δύο ομάδων, η βασίλισσα πλήρωσε ρήτρα 1,5 εκαμ. πεσέτες στις νυχυτερίδες και από την 1η Ιουλίου είχε και επίσημα τον παίκτη στις τάξεις της.

Τα χέρια όμως ανάμεσα στον Σέρβο και την Ρεάλ είχαν δοθεί ακριβώς πριν 20 χρόνια, όπως βλέπετε και στη φωτογραφία. Και εκείνη την ημέρα ξεκίνησε ο δρόμος για το 7ο Κύπελλο Πρωταθλητριών των μερένγκες που κατακτήθηκε στις 20 Μαΐου 1998 στο Άμστερνταμ χάρη στον Πρέντραγκ Μιγιάτοβιτς. Εκείνο το βράδυ ο στράικερ της Ρεάλ έδωσε τέλος σε ανομβρία 32 ετών καθώς το τελευταίο της Πρωταθλητριών ήταν το 1966.

Στον τελικό του Amsterdam Arena, ο Μιγιάτοβιτς σημείωσε στο 60' το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης (1-0) απέναντι στη Γιουβέντους. Ήταν ένα από τα 36 γκολ που σημείωσε για τη Ρεάλ στις 118 φορές που τίμησε τη φανέλα της. Ο Σέρβος είχε υπογράψει το 1996 για πέντε χρόνια αλλά τελικά μετά από τρία αποχώρησε και συνέχισε την καριέρα του στη Φιορεντίνα.

Θυμηθείτε το γκολ κόντρα στη Γιουβέντους σε υπέροχη ισπανική περιγραφή!

TAGS ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ