ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

Λοπετέγκι: "Η χειρότερη μέρα από τον θάνατο της μητέρας μου"

Λοπετέγκι: "Η χειρότερη μέρα από τον θάνατο της μητέρας μου"
AP PHOTO/ANDREA COMAS

Ο Τζούλεν Λοπετέγκι πέρασε στην αντεπίθεση κατά την παρουσίασή του από τη Ρεάλ, εξαπολύοντας αιχμές εναντίον της ισπανικής ομοσπονδίας, με δάκρυα στα μάτια.

Ο Τζούλεν Λοπετέγκι παρουσιάστηκε από τον Φλορεντίνο Πέρεθ και τη Ρεάλ και εξαπέλυσε με τη σειρά του αιχμές εναντίον του προέδρου της ισπανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Λουίς Ρουμπιάλες.

"Είναι μία ημέρα χαράς. Ευχαριστώ πρόεδρε, ευχαριστώ Ρεάλ για την εμπιστοσύνη και την ευθύνη που μου δίνεται. Γνωρίζω ότι έρχομαι στη Ρεάλ. Θα παλέψουμε για να διατηρήσουμε το επίπεδο του συλλόγου και να το βελτιώσουμε. Αισθάνομαι προνομιούχος και τη δύναμη που συνοδεύει τη Ρεάλ. Θέλουμε να κερδίσουμε τα πάντα και θα προσπαθήσουμε να το πετύχουμε".

"Χθες ήταν η πιο λυπηρή μέρα της ζωής μου από τον θάνατο της μητέρας μου. Αλλά σήμερα είναι η πιο ευχάριστη της ζωής μου. Είναι η πιο ευχάριστη μέρα της ζωής. Όταν ήρθα εδώ ήμουν 18 και δεν ήξερα πού θα καταλήξω. Ήμουν τυχερός που έπαιζα στην Καστίγια, στην πρώτη ομάδα και έζησα τις αξίες της Ρεάλ, τις αξίες της εμπιστοσύνης. Μετά, ήμουν τυχερός που προπόνησα την Καστίγια και τώρα τη Ρεάλ.

Ο 51χρονος προπονητής υποστηρίζει ότι είχε ενημερώσει τον επικεφαλής της ομοσπονδίας της χώρας του για τη συμφωνία με τους "μερένγκες" και ότι όλα έγιναν με διαφάνεια: "Η τιμιότητα είναι να λες την αλήθεια, όταν έχεις κάτι να πεις. Ο πρώτος που το έμαθε ήταν αυτός, μετά ήθελε να δώσει συνέντευξη Τύπου, αλλά δεν το έκανε, επειδή ήμουν μακριά. Η συμφωνία έπρεπε να κλείσει πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο και όχι κατά τη διάρκεια. Ξέρω ότι το είπα επειδή ήμουν ειλικρινής με όλους και οι παίκτες το κατάλαβαν απόλυτα".

"Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να δώσουμε περισσότερες λεπτομέρειες. Το μόνο πράγμα που πρέπει να μας ταρακουνήσει είναι να υπάρχει διαφάνεια ότι συμβαίνει κάτι, όχι επειδή δεν υπήρχε τίποτα. Δεν ξέρω για ό,τι συνέβη μετά. Ξέρω ότι είμαι τίμιος άνθρωπος και το έμαθα αυτό από τη Ρεάλ".

"Είμαι πολύ ψύχραιμος για όλα όσα έκανα. Λειτουργήσαμε με επαγγελματικό και ειλικρινή τρόπο. Όταν οι παίκτες έμαθαν τα νέα, κάναμε την καλύτερη προπόνηση της εβδομάδας. Θα ήθελα ο Ρουμπιάλες να πράξει διαφορετικά. Είμαστε πεπεισμένοι ότι κάναμε το απολύτως ειλικρινές και ξεκάθαρο. Θα άλλαζα την αντίδραση του Ρουμπιάλες, όμως, δεν μπορώ να το κάνω".

Όσο για το μέλλον της εθνικής Ισπανίας, τόνισε: "Ήταν μία σουρεαλιστική μέρα. Το ωραίο ήταν ο σεβασμός και η στήριξη από τους παίκτες. Παλέψαμε πολύ για το Παγκόσμιο Κύπελλο και την τελευταία στιγμή μας έδιωξαν. Αυτά τα παιδιά έχουν έναν εκπληκτικό στόχο, να κερδίσουν το Παγκόσμιο Κύπελλο, και πήγαν προετοιμασμένοι. Ελπίζω να έχουμε αυτήν την τύχη που χρειάζεται για να κερδίσεις ένα Παγκόσμιο Κύπελλο. Αύριο θα πανηγυρίσω για ως Ισπανός. Θα κάνουν πολύ καλό Παγκόσμιο Κύπελλο. Αισθάνομαι μέρος αυτής της ομάδας".

"Είμαι πολύ υπερήφανος για την εθνική ομάδα και είμαι βέβαιος ότι θα συνεχίσει με αυτόν τον τρόπο. Ο Σέρχιο Ράμος έχει ακόμα μία σπουδαία ευκαιρία να λειτουργήσει ως αρχηγός και θα το κάνει ξανά. Από αύριο θα δουλεύουμε στο Βαλντεμπέμπας και οτιδήποτε συμβεί, θα έχουμε την καλύτερη ομάδα".

Στην... καθιερωμένη ερώτηση για τον Κριστιάνο Ρονάλντο, δεν αποκάλυψε αν ο Πορτογάλος θα παραμείνει, ωστόσο δήλωσε κι από την πλευρά του ότι είναι ο καλύτερος παίκτης του κόσμου: "Ο Κριστιάνο είναι ο παίκτης που πάντα ήθελα στην ομάδα μου και, όπως αποδεικνύεται, ο καλύτερος του κόσμου βρίσκεται στη Ρεάλ".

Όσο για τη Ρεάλ, έθεσε ως στόχο όλους τους τίτλους για τη νέα σεζόν: "Το να είμαι στην εθνική ομάδα για να κερδίσω το Παγκόσμιο Κύπελλο είναι το σημαντικότερο πράγμα που υπάρχει και το να είμαι στη Ρεάλ για να κερδίσω το Champions League, το πρωτάθλημα και όλους τους τίτλους είναι επίσης σπουδαίο".

Η τελευταία ερώτηση ήταν αν θα έκανε το ίδιο για οποιαδήποτε άλλον σύλλογο. Η απάντησή του; "Καλή ερώτηση".

Photo credits: AP Photo/Andrea Comas

Ήρθε η ώρα να απολαύσεις το Παγκόσμιο Κύπελλο! Πορτογαλία - Ισπανία με 300+ ειδικά στοιχήματα και προσφορά*-έκπληξη στο Stoiximan.gr (*ισχύουν όροι & προϋποθέσεις)

TAGS ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ