ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

Η Ρεάλ πήρε πίσω τον Ντίαθ από τη Λιόν σε... πενταπλάσια τιμή

Η Ρεάλ πήρε πίσω τον Ντίαθ από τη Λιόν σε... πενταπλάσια τιμή
AP PHOTO/LAURENT CIPRIANI

Ο Μαριάνο Ντίαθ θα γίνει ξανά παίκτης της Ρεάλ, έναν χρόνο μετά από την πώλησή του στη Λιόν, ώστε να ενισχύσει την επιθετική γραμμή των πρωταθλητών Ευρώπης.

Η αποχώρηση του Κριστιάνο Ρονάλντο συρρίκνωσε τις επιλογές του Τζούλεν Λοπετέγκι για τη γραμμή κρούσης της Ρεάλ Μαδρίτης. Γι' αυτόν τον λόγο, οι "μερένγκες" απευθύνθηκαν σε έναν πρώην παίκτη τους, για τον οποίο είχαν διατηρήσει δικαίωμα επαναγοράς, τον Μαριάνο Ντίαθ, τον οποίο απέκτησαν για πέντε χρόνια.

Ο 25χρονος επιθετικός, προϊόν των ακαδημιών των πρωταθλητών Ευρώπης, είχε πωληθεί το καλοκαίρι του 2017 για 8.000.000 ευρώ στη Λιόν, αφού δεν θα έβρισκε χρόνο συμμετοχής από τον Ζινεντίν Ζιντάν.

Στους "γκον" προσαρμόστηκε αμέσως, έκανε καταπληκτική σεζόν, σημείωσε 18 γκολ στο πρωτάθλημα και μοίρασε 5 ασίστ, με συνέπεια να εκτοξεύσει τις μετοχές του.

Η Ρεάλ είχε κρατήσει το δικαίωμα να επανέλθει για τον πρώην παίκτη της στο μέλλον και αυτό ακριβώς έπραξε. Σύμφωνα με την ενημέρωση της Λιόν, το deal έχει αξία 30.000.000 ευρώ και η Ρεάλ θα καταβάλει ακόμα 3.000.000 ευρώ με τη μορφή μπόνους πρόκρισης στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ώστε ο 25χρονος διεθνής με τη Δομινικανή Δημοκρατία (αν και γεννήθηκε στη Βαρκελώνη), να επιστρέψει στο "Σαντιάγο Μπερναμπέου". Παρ' όλα αυτά, λόγω ρήτρας στην πώληση του 2017, αφαιρείται το 35% της υπεραξίας κι έτσι η Ρεάλ καλείται να πληρώσει 22.300.000 ευρώ. Η Λιόν διατηρεί το 15% του ποσού σε περίπτωση μεταπώλησης.

Photo credits: AP Photo/Laurent Cipriani

TAGS ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ