ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

Η Μάλαγα θα πάρει μπόνους 1.000.000 ευρώ από τη Ρεάλ αν χάσει από τη... Ρεάλ

Real Madrid's Isco celebrates after scoring a goal during the Champions League semifinal second leg soccer match between Atletico Madrid and Real Madrid at the Vicente Calderon stadium in Madrid, Wednesday, May 10, 2017. (AP Photo/Francisco Seco)
Real Madrid's Isco celebrates after scoring a goal during the Champions League semifinal second leg soccer match between Atletico Madrid and Real Madrid at the Vicente Calderon stadium in Madrid, Wednesday, May 10, 2017. (AP Photo/Francisco Seco) AP

Η Ρεάλ Μαδρίτης θα δώσει νόμιμο μπόνους στη Μάλαγα εάν η τελευταία χάσει στο μεταξύ τους παιχνίδι και οι "μερένγκες" στεφθούν πρωταθλητές Ισπανίας. Υπεύθυνος γι' αυτό; Ο Ίσκο...

Όταν ο Ίσκο γινόταν η πρώτη μεταγραφή της θητείας του Κάρλο Αντσελότι στη Ρεάλ Μαδρίτης το καλοκαίρι του 2013, κανείς δεν μπορούσε να διανοηθεί ότι τέσσερα χρόνια αργότερα θα έκρινε το πρωτάθλημα Ισπανίας υπέρ των "μερένγκες". Σίγουρα όχι με αυτόν τον τρόπο...

Ο διεθνής Ισπανός μεσοεπιθετικός είχε εξαιρετική απόδοση καθ' όλη τη σεζόν και δη στο τελευταίο δίμηνο, όταν πήρε φανέλα βασικού, ωστόσο η πιο σημαντική συνεισφορά του ενδέχεται να μην είναι αγωνιστική και να προκύπτει από εκείνη τη μεταγραφή.

Το κόστος της μετακίνησής του από τη Μάλαγα ανήλθε σε 30.000.000 ευρώ, ωστόσο ως είθισται σε τέτοιες περιπτώσεις, η μεταγραφή περιελάμβανε και ορισμένα μπόνους. Ένα εξ αυτών ήταν το μπόνους κατάκτησης πρωταθλήματος της Ρεάλ με τον Ίσκο στο ρόστερ της, κάτι που φαίνεται ότι θα συμβεί φέτος για πρώτη φορά μετά από τη μεταγραφή. Σε μία τέτοια περίπτωση, οι "μερένγκες" οφείλουν να δώσουν... μπόνους στους Ανδαλουσιάνους ύψους 1.000.000 ευρώ.

Τίποτα από αυτά δεν θα είχε σημασία, εάν ο τίτλος της Ρεάλ δεν περνούσε από την έδρα της Μάλαγα! Η ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν θα βρεθεί στο "Ροσαλέδα" για την 38η και τελευταία αγωνιστική της Primera Division και χρειάζεται να μην ηττηθεί από τη Μάλαγα, ώστε να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Η Μπαρτσελόνα που βρίσκεται τρεις βαθμούς πιο πίσω υποδέχεται την Έιμπαρ στο "Καμπ Νόου" και μοιάζει δεδομένη η νίκη της. Οι Καταλανοί πλεονεκτούν στην ισοβαθμία με τους Καστιγιάνους κι έτσι οι τελευταίοι χρειάζονται τουλάχιστον έναν βαθμό στη Μάλαγα.

Οι Ανδαλουσιάνοι δεν έχουν ιδιαίτερο βαθμολογικό κίνητρο για να "χτυπήσουν" αυτό το παιχνίδι και όπως φαίνεται δεν έχουν ούτε... οικονομικό κίνητρο να διεκδικήσουν κάτι. Εξάλλου, προπονητής της ομάδας και υπεύθυνος για την ανοδική πορεία των τελευταίων μηνών είναι ένας θρύλος της Ρεάλ, ο Μίτσελ, ο οποίος σε κάθε ευκαιρία δεν κρύβει την επιθυμία του να αναλάβει κάποια στιγμή τον σύλλογο.

Παρ' όλα αυτά, οι Μαδριλένοι αποτελούν το απόλυτο φαβορί του ζευγαριού ούτως ή άλλως, αφού στο "Ροσαλέδα" τα τελευταία 34 χρόνια έχουν 17 νίκες, 10 ισοπαλίες και μόλις μία ήττα, τον Δεκέμβριο του 2012, στον αγώνα που ο Ζοζέ Μουρίνιο άφησε στον πάγκο για πρώτη φορά χωρίς ιατρικό λόγο τον Ίκερ Κασίγιας.

Photo credits: AP Photo/Francisco Seco

TAGS ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ