ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

Επίσημο: Δίωξη στον Ρονάλντο για φοροδιαφυγή!

Cristiano Ronaldo of Real Madrid arrives with his teammates at Cardiff airport, Wales, Friday June 2, 2017. Real Madrid will play Juventus in the final of the Champions League soccer match in Cardiff on Saturday. (UEFA Pool via AP)
Cristiano Ronaldo of Real Madrid arrives with his teammates at Cardiff airport, Wales, Friday June 2, 2017. Real Madrid will play Juventus in the final of the Champions League soccer match in Cardiff on Saturday. (UEFA Pool via AP) AP

O Εισαγγελέας της Μαδρίτης αποφάσισε να ασκήσει δίωξη στον Κριστιάνο Ρονάλντο για φοροδιαφυγή, με τον Πορτογάλο σούπερ σταρ της Ρεάλ να κινδυνεύει με φυλάκιση από δύο έως έξι χρόνια σε περίπτωση που κριθεί ένοχος.

Τον δρόμο της δικαιοσύνης πήρε η υπόθεση φοροδιαφυγής του Κριστιάνο Ρονάλντο, ύστερα από μεγάλη έρευνα των επιθεωρητών του Υπουργείου Οικονομικών της Ισπανίας.

Σύμφωνα με τα ισπανικά ΜΜΕ, ο Εισαγγελέας της Μαδρίτης αποφάσισε να ασκήσει δίωξη στον Πορτογάλο σούπερ σούπερ σταρ, ο οποίος έχει βρεθεί στη "δαγκάνα" των αρχών επειδή φέρεται να απέκρυψε εισοδήματα ύψους 14.700.000 ευρώ το διάστημα μεταξύ του 2011 και του 2014.

Τα ρεπορτάζ αναφέρουν πως ο 31χρονος επιθετικός κινδυνεύει με ποινή φυλάκισης από δύο έως έξι έτη (με αναστολή) σε περίπτωση που κριθεί ένοχος, καθώς κατηγορείται πως χρησιμοποίησε φορολογικούς παραδείσους, όπως οι Παρθένοι Νήσοι, για να γλιτώσει την υψηλή φορολογία της Ισπανίας.

Ωστόσο, μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε το 2014, με υποθέσεις φοροδιαφυγής Ισπανών ποδοσφαιριστών, ο Πορτογάλος σούπερ σταρ αποφάσισε να διευθετήσει τις υποχρεώσεις του. Μάλιστα, σε περίπτωση που παραδεχθεί πως απέκρυψε το παραπάνω ποσό και το πληρώσει έστω και ετεροχρονισμένα, τότε η ποινή φυλάκισης θα πέσει στου 15 μήνες, πάντα με αναστολή.

Θυμίζουμε πως σύμφωνα με δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού " Spiegel", το οποίο βρίσκεται μεταξύ των ΜΜΕ που συμμετείχαν στην μεγάλη έρευνα του Football Leaks, ο Ρονάλντο απέκρυψε 150.000.000 ευρώ σε φορολογικούς παραδείσους, όπως η Ελβετία, ο Παναμάς και οι Βρετανικές Παρθένες Νήσοι απ' το 2009 έως το 2014.

Photo Credits: AP Photo/Daniel Tejedor

TAGS ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ