ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

Αντσελότι: "Στατιστικά και Μπέιλ με οδήγησαν στην έξοδο"

Real Madrid's representative Miguel Porlan Chendo, centre, touches Gareth Bale's uniform, left, as he wait to enter the field beside coach Carlo Ancelotti, right, during a Spanish La Liga soccer match against Malaga at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Spain, Saturday, Oct. 19, 2013. (AP Photo/Andres Kudacki)
Real Madrid's representative Miguel Porlan Chendo, centre, touches Gareth Bale's uniform, left, as he wait to enter the field beside coach Carlo Ancelotti, right, during a Spanish La Liga soccer match against Malaga at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Spain, Saturday, Oct. 19, 2013. (AP Photo/Andres Kudacki) AP

Ο πρώην τεχνικός της Ρεάλ, Κάρλο Αντσελότι, υποστήριξε ότι τα στατιστικά των ωρών προπόνησης και τα παράπονα του Γκάρεθ Μπέιλ στον Φλορεντίνο Πέρεθ προκάλεσαν την έξοδό του από την ομάδα της Μαδρίτης.

Στο βιβλίο "Liderazgo tranquilo: ganando corazones, mentes y partidos", ο Ιταλός τεχνικός της Μπάγερν Μονάχου και πρώην της Ρεάλ Μαδρίτης, Κάρλο Αντσελότι, αποκάλυψε τους λόγους για τους οποίους δεν συνέχισε στην τεχνική ηγεσία των "μερένγκες".

Ο Αντσελότι υποστήριξε ότι η διοίκηση της ομάδας της ισπανικής πρωτεύουσας έδινε μεγαλύτερη σημασία στα... στατιστικά κι αποκάλυψε ότι όταν αντικατέστησε τον Γκάρεθ Μπέιλ, ο Ουαλός πήγε στον Φλορεντίνο Πέρεθ να διαμαρτυρηθεί. Έκτοτε, η σχέση του με τον πρόεδρο της Ρεάλ "ψυχράνθηκε".

"Στην αρχή υπήρχαν κάποια στατιστικά της UEFA που "αποκάλυψαν" ότι δεν έκανα τόσες ώρες προπόνηση, όσες τα άλλα ευρωπαϊκά κλαμπ. Νικήσαμε 22 διαδοχικά ματς, οπότε κάτι έπρεπε να είχαμε κάνει καλά. Αλλά, χάσαμε λίγο μετά την εξαγωγή αυτών των στατιστικών.

Το κλαμπ με πίεσε και μου είπε: "Πρέπει να δουλέψεις περισσότερο". Εγώ, πίστευα το αντίθετο, ότι οι ποδοσφαιριστές έπρεπε να ξεκουραστούν. Είχαμε ένα μήνα με τραυματισμούς και κούραση, η οποία ήταν κρίσιμη για την έκβαση του πρωταθλήματος. Τα στατιστικά ήταν ένα σημάδι ότι η Ρεάλ είχε περισσότερη εμπιστοσύνη στα νούμερα, παρά στη δουλειά μου.

Μια μέρα, ο γενικός διευθυντής με πήρε τηλέφωνο και μου είπε ότι ο πρόεδρος ήθελε να μιλήσει μαζί μου. Όταν πήγα στο γραφείο του, μου είπε ότι ο Μπέιλ τον κάλεσε. Τον είχα αντικαταστήσει στις 4 Γενάρη και ο ατζέντης του διαμαρτυρήθηκε στον Φλορεντίνο Πέρεθ.

Με ρώτησε τι σκέφτομαι και του απάντησα τίποτα. Δεν μπορούσα να αλλάξω σύστημα στη μέση της σεζόν. Δεν μιλώ με ατζέντηδες. Ο Μπέιλ είναι παγκόσμιας κλάσης κι εγώ προσπαθούσα να τον βοηθήσω. Του μίλησα το επόμενο πρωινό. Του είπα ότι ήξερα ότι πήγε στον πρόεδρο. Γιατί δεν ήρθες να μιλήσεις μαζί μου, για να μου πεις τι θέλεις;,του είπα. Οκ, δεν υπάρχει πρόβλημα, μου απάντησε. Ήμουν ειλικρινής μαζί του. Η σχέση μου με τον πρόεδρο δεν ήταν ποτέ ίδια, πια".

Photo credits: AP Photo/Andres Kudacki

TAGS ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ