ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ

Ρόκα: "Πρόκληση ο Πλατανιάς, ξέρω τι πρέπει να κάνω"

Ρόκα: "Πρόκληση ο Πλατανιάς, ξέρω τι πρέπει να κάνω"
Ρόκα, Πλατανιάς

Ο Μανουέλ Ρόκα παρουσιάστηκε ως νέος προπονητής του Πλατανιά και υποστήριξε ότι ξέρει τι πρέπει να κάνει για να κρατήσει την ομάδα στη Super League. Η τοποθέτηση του προέδρου για Αναστασιάδη - Παράσχο, αλλά και οι λόγοι που επέλεξε τον Ισπανό.

Παρουσιάστηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (16/11) στα γραφεία της ΠΑΕ Πλατανιάς ο νέος τεχνικός της ομάδας, Μανουέλ Ρόκα. Ο Ισπανός αναφέρθηκε στη νέα πρόκληση που καλείται να φέρει εις πέρας, ενώ ενδιαφέρον είχε η τοποθέτηση του προέδρου, Μανώλη Μαθιουλάκη, για Παράσχο και Αναστασιάδη.

"ΓΙ' ΑΥΤΟ ΦΕΡΑΜΕ ΤΟΝ ΡΟΚΑ"

Ο Μαθιουλάκης, πήρε πρώτος τον λόγο και σύστησε τον κ.Ρόκα στους εκπροσώπους του Τύπου: "Είμαστε εδώ για να παρουσιάσουμε τον καινούργιο προπονητή και να ευχηθούμε η ομάδα να πάει καλύτερα από δω και στο εξής. Η αλλαγή προπονητή είναι συνήθως προς το καλύτερο για μια ομάδα. Επιλέξαμε τον κ. Ρόκα, γιατί -κακά τα ψέμματα- είμαστε σε μια δύσκολη κατάσταση. Ετσι χρειαζόμασταν κάποιον που θα ήξερε την ελληνική πραγματικότητα.

Είχαμε αποκλείσει από την αρχή ξένο προπονητή που δεν θα είχε δουλέψει στο παρελθόν στην Ελλάδα. Δεύτερον, είναι το θέμα της ηλικίας και της φιλοδοξίας. Νομίζω ότι ο κ. Ρόκα τα διαθέτει αυτά. Επίσης γνωρίζει την ελληνική γλώσσα, ενώ μιλάει αγγλικά και ισπανικά και μπορεί να συνεννοηθεί άμεσα σχεδόν με όλους τους παίκτες. Τέλος και στην Ελλάδα και στην Φινλανδία έχει αντιμετωπίσει παρόμοιες καταστάσεις όπως αυτή που βρίσκεται τώρα ο Πλατανιάς.

"ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΤΟΝ ΓΕΝΑΡΗ"

Εχουμε διανύσει το 1/3 του πρωταθλήματος. Τίποτα ακόμα δεν έχει κριθεί και δεν είναι δεδομένο. Είμαστε διατεθειμένοι να βοηθήσουμε τον κ. Ρόκα, όπως μπορούμε. Και με τους συνεργάτες που θέλει και με μεταγραφές τον Ιανουάριο. Πιστεύω ότι οι παίκτες μας και το υλικό μας, πιθανόν να μην είναι το καλύτερο που υπάρχει, αλλά τουλάχιστον είναι καλύτερο από άλλες ομάδες στην κατηγορία. Νομίζω ότι θα ανατρέψουμε αυτή την κατάσταση. Εχουμε επίγνωση ότι πρέπει να πάρουμε και άλλους βαθμούς στον πρώτο γύρο, άρα η ομάδα πρέπει από την Κυριακή κιόλας να δείξει αυτή την αλλαγή.

Ρόκα: "Πρόκληση ο Πλατανιάς, ξέρω τι πρέπει να κάνω"
Ρόκα, Πλατανιάς, Μαθιουλάκης

Ελπίζω ότι θα έχουμε στο πλευρό μας τους Χανιώτες φιλάθλους και όλα θα πάνε καλά. Του εύχομαι καλή δύναμη και καλή συνεργασία και τον απολογισμό θα τον κάνουμε στο τέλος. Η συμφωνία είναι μέχρι το φινάλε του πρωταθλήματος, αλλά υπάρχει μια δέσμευση από την πλευρά μας ότι αν είμαστε ευχαριστημένοι δεν υπάρχει λόγος να αλλάξουμε προπονητή. Εξάλλου πλέον δεν είμαστε συνηθισμένοι στις συχνές αλλαγές. Δεν είμαστε άλλωστε υπέρ των αλλαγών”.

"Ο ΠΑΡΑΣΧΟΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙ ΝΩΡΙΤΕΡΑ"

Για τι έφταιξε και άλλαξε η εικόνα της ομάδας στο φετινό πρωτάθλημα:

"Εγώ ήμουν πιο αισιόδοξος για τους παίκτες που πήραμε. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι κακοί παίκτες, αλλά πίστευα ότι τουλάχιστον δύο – τρεις θα είχαν καλύτερη εικόνα από αυτή που έχουν δείξει. Δεν έχουν γίνει κακές επιλογές. Μέσα από την ομάδα, οι άνθρωποι που δουλεύουν για αυτή βλέπουν περισσότερα από αυτά που βλέπουν όλοι οι υπόλοιποι στον αγώνα. Ισως να μην έχουν δέσει ακόμα μεταξύ τους. Υπάρχει και ένα συγκεκριμένο γεγονός. Οταν η ομάδα γύρισε από την Βουλγαρία, μίλησα με τον κ. Παράσχο. Θυμάμαι ακόμα τα λόγια του: «Πρόεδρε το πρωτάθλημα θα είναι πιο δύσκολο, αλλά έχουμε καλύτερο υλικό, άρα η ομάδα θα είναι καλύτερη».

Αρα δεν μπορώ να βρω κάτι άλλο, από το θέμα της χημείας. Οπως πήγαιναν τα πράγματα έπρεπε να επέμβουμε και όχι να μείνουμε θεατές. Ξέρετε όλοι ότι σε αυτές τις περιπτώσεις, δυστυχώς, την πληρώνει ο προπονητής. Εμένα ήταν από τις πιο δύσκολες αποφάσεις που έχω πάρει. Αναλαμβάνω όλη την ευθύνη, γιατί ο κ. Παράσχος είχε δείξει δείγματα καλής δουλειάς. Το λάθος, νομίζω, είναι ότι αυτό που έγινε μετά το παιχνίδι με την Λαμία, έπρεπε να γίνει μετά το ματς με τον Παναιτωλικό. Είμαι σίγουρος ότι έχουμε καλούς παίκτες. Οταν λύνεται μια συνεργασία, αυτό γίνεται γιατί η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί δεν μπορεί να ανατραπεί. Η σειρά, Λάρισα, ΟΦΗ και Λαμία, έδειξε ότι η κατάσταση ήταν μη αναστρέψιμη. Το λάθος μου ήταν ότι τα μέτρα έπρεπε να ληφθούν νωρίτερα. Χάσαμε από τον ΟΦΗ που είχε παίξει μόνο φιλικά. Δεν γίνεται να χάνεις από την Λάρισα, όπως την είδαμε τουλάχιστον στα Χανιά".

Για το τι έγινε το καλοκαίρι στις μεταγραφές:

"Αλλαγές ούτως ή άλλως θα γίνονταν, καθώς έληγαν πολλά συμβόλαια. Για κάποια κάναμε προσπάθεια να ανανεώσουν, άλλα δεν τα καταφέραμε. Μιλήσαμε με δύο παίκτες, συγκεκριμένα τον Μπανανά και τον Μουνάφο. Ο πρώτος δεν ήθελε να μείνει. Ο Μουνάφο μας έδειξε ότι ήθελε. Του προτείναμε μεγαλύτερο συμβόλαιο και ρώτησα τον προπονητή, αν έπρεπε να κάνουμε την υπέρβαση με τον παίκτη. Η απάντηση ήταν όχι. Τα μισά προβλήματα τα έχουμε εξαιτίας της συγκεκριμένης θέσης, γιατί εκεί το μεγάλο πρόβλημα. Εγώ μάτωσα από αυτή την ιστορία, καθώς πήραμε 14 παίκτες. Επίσης μας προτάθηκε παίκτης που παίζει στο ελληνικό πρωτάθλημα και πάλι η απάντηση ήταν όχι. Ο Παράσχος ήταν φίλος, περάσαμε 2,5 πολύ καλά χρόνια, όμως πλέον η ομάδα έπρεπε να σωθεί. Δεν μπορούσε να αλλάξει κάτι άλλο, παρά μόνο ο προπονητής".

Για την επαφή με τον κ. Αναστασιάδη:

"Ο Αγγελος είναι γνώστης του Πλατανιά. Εχει ξανάρθει και έχει σώσει την ομάδα. Εγώ δεν είχα μιλήσει. Αλλοι μεσολάβησαν και μίλησαν μαζί του. Γνωρίζουμε πολύ καλά τα πολύ σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει. Τον πήρα στην γιορτή του και μου ζήτησε να κατέβει να μιλήσουμε. Ηρθε, μιλήσαμε, αλλά εμείς καιγόμασταν για την απάντηση. Αυτό που ακούστηκε για τον όρο που έθεσε και δεν έγινε δεκτός, το διαψεύδω. Δεν τέθηκε ποτέ. Μάλιστα έχω τόσο καλή σχέση, που ήταν ο πρώτος που άκουσε το όνομα Ρόκα και του διευκρίνισα ότι αν πει όχι θα πάω στον συγκεκριμένο, γιατί δεν μπορώ να περιμένω".

ΡΟΚΑ: "ΧΩΡΙΣ ΨΥΧΗ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ"

Ακολούθως το λόγο πήρε ο νέος προπονητής του Πλατανιά, ο οποίος ανέφερε: "Είναι τιμή το όνομά μου να ακούγεται ως υποψήφιο σε μια ομάδα που ήταν ο κ. Παράσχος και ο κ. Αναστασιάδης. Είμαι εδώ για να βοηθήσω τον Πλατανιά να παραμείνει στην κατηγορία. Εχω βρεθεί σε παρόμοιες καταστάσεις και στην Φινλανδία, όπου η ομάδα ήταν προτελευταία όταν πήγα, αν και ήταν φαβορί για το πρωτάθλημα. Και βέβαια στον Πανθρακικό, που επίσης ήταν χαμηλά και πάλι τα καταφέραμε.

Είναι επίσης τιμή μου, καθώς ο Πλατανιάς που έδωσε την ευκαιρία να δουλέψω ξανά στην Ελλάδα. Σε μια ομάδα μάλιστα που παρέχει πολύ καλές συνθήκες και για τους παίκτες, αλλά και για τον προπονητή. Από την πρώτη μέρα που είμαι εδώ είναι σημαντικό ότι νιώθω καθημερινά αυτή την στήριξη. Ο Πλατανιάς είναι μια ομάδα για την οποία αξίζει να κάνεις την υπέρβαση και να δουλεύεις για αυτήν 24 ώρες την ημέρα. Ολα αυτά τα χρόνια δεν έχω ακούσει κάτι κακό για αυτήν από τους ανθρώπους που έχουν δουλέψει εδώ. Ετσι δεν το σκέφτηκα καθόλου όταν μου έγινε η πρόταση. Δεν είχα καμία αμφιβολία, όταν μου είπαν να έρθω να αναλάβω, ακόμα και τώρα που η κατάσταση είναι δύσκολη".

Ρόκα: "Πρόκληση ο Πλατανιάς, ξέρω τι πρέπει να κάνω"
Ρόκα, Πλατανιάς

Για την εικόνα που έχει μέχρι στιγμής από τους παίκτες:

"Οπως είπε και ο πρόεδρος, υπάρχει θέμα χημείας. Ηρθαν πολλοί παίκτες, ο καθένας θέλει τον χρόνο του να προσαρμοστεί, άλλος πολύ, άλλος λίγο. Κάποιος προπονητής μπορεί να βρει το “κουμπί” σε δύο εβδομάδες, κάποιος σε έναν μήνα, άλλος σε τρεις μήνες. Ομως αν δεν το βρεις, τα αποτελέσματα είναι εναντίον της ομάδας. Υπάρχουν παίκτες από διαφορετικές χώρες και νοοτροπίες. Ολοι όμως πρέπει να μπουν στην ίδια ευθεία. Να ξέρουν τον ρόλο τους μέσα στην ομάδα.

Υπάρχει αλλαγή στη διάθεση, έχω δει αντίδραση. Εχω κάνει τρεις προπονήσεις. Κάθε μέρα ήταν καλύτερη από την προηγούμενη, όσον αφορά στην ένταση, στην προσπάθεια και στην ανταγωνιστικότητα. Αυτό είναι το πιο βασικό. Χωρίς ψυχή δεν μπορούμε να παίξουμε".

Για το αν ο Πλατανιάς είναι για αυτόν πρόκληση:

"Είναι πρόκληση για εμένα ο Πλατανιάς. Μεγάλη μάλιστα καθώς καλούμαι να σώσω την ομάδα, η οποία μάλιστα δεν έχει βρεθεί ξανά σε παρόμοια κατάσταση. Μπορεί να υπήρχε, πριν από κάποια χρόνια μια ανασφάλεια, αλλά δεν θυμάμαι να έχει βρεθεί ξανά τόσο χαμηλά. Ακόμα και ματς που δεν τα κέρδιζε, τα τελευταία χρόνια, έπαιζε καλό ποδόσφαιρο. Είναι πρόκληση γιατί δεν είναι εύκολο. Αν ήταν εύκολο, δεν θα ήταν πρόκληση".

Για το πως θυμάται τον Πλατανιά, όταν τον είχε αντιμετωπίσει ως αντίπαλος:

"Εχω βρεθεί αντίπαλος και πάντα ήταν δύσκολο. Και αυτό είπα στους παίκτες, το πως ένιωσα δηλαδή εγώ όταν ήρθα με άλλη ομάδα να παίξω εδώ ως αντίπαλος. Είχαμε απέναντι μια ομάδα που είχε καλή κυκλοφορία, που πίεζε όταν έχανε την μπάλα. Μια ομάδα με παίκτες μαχητές. Ετσι πρέπει να ξαναγίνει. Αυτό ήθελα να μεταφέρω στους παίκτες για να ξέρουν πως είναι αυτή η ομάδα".

Για ενίσχυση του ρόστερ τον Ιανουάριο:

"Είναι νωρίς να μιλήσω για μεταγραφές. Εγώ έχω 22 παίκτες διαθέσιμους και αυτούς εμπιστεύομαι 100%. Ολοι έχουν την ευκαιρία τους, ακόμα και κάποιοι που δεν ήταν σε καλή κατάσταση, ή κάποιοι που δεν έχουν βρει το ρυθμό να αντιδράσουν και να δείξουν ότι είναι παίκτες υψηλού επιπέδου. Τους εμπιστεύομαι 100%. Τον Ιανουάριο θα δούμε τι θα γίνει. Θα μιλήσουμε, θα κρίνουμε και θα δούμε που χρειαζόμαστε ενίσχυση".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Ανακοίνωσε Ρόκα ο Πλατανιάς
TAGS ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ