ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

Πετράκης: "Ήταν όλοι παλικάρια"

Πετράκης: "Ήταν όλοι παλικάρια"
Πετράκης ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο τεχνικός του ΠΑΣ Γιάννινα, Γιάννης Πετράκης, χαρακτήρισε παλικάρια τους ποδοσφαιριστές του μετά το 3-0 κόντρα στην Οντ Γκρένλαντ, αλλά συνέστησε "να μην πάρουν τα μυαλά μας αέρα".

Πώς θα μπορούσε να μην είναι ικανοποιημένος ο Γιάννης Πετράκης με το υπέροχο παιχνίδι του ΠΑΣ Γιάννινα απέναντι στην Οντ Γκρένλαντ. Η ομάδα της Ηπείρου επικράτησε με 3-0 στο πλαίσιο του β' προκριματικού γύρου του Europa League και μετά τον αγώνα στους Ζωσιμάδες ανέφερε στη Nova:

«Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την προσπάθεια, την εικόνα που είχαμε στο γήπεδο και το αποτέλεσμα. Πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες μου, ήταν όλοι παλικάρια! Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο, θέλουμε την βοήθειά του σε όλα τα ματς, όχι μόνο στα ευρωπαϊκά. Πρέπει να είμαστε προσγειωμένοι, δεν χρειάζεται να παίρνουν τα μυαλά μας αέρα για να έχει ουσία το σημερινό αποτέλεσμα».

Αργότερα στη συνέντευξη Τύπου ο Πετράκης είπε: «Σημαντική στιγμή για τον ΠΑΣ, την οικογένεια, την πόλη και την Ήπειρο! Συνδυάστηκε το ντεμπούτο μας στην Ευρώπη με μεγάλη νίκη και αυτό έχει μεγάλη αξία, αλλά για να αποκτήσει μεγαλύτερη, αν σήμερα ήμασταν μία φορά συγκεντρωμένοι και πειθαρχημένοι, θα πρέπει να είμαστε σε διπλάσιο βαθμό στο επαναληπτικό παιχνίδι. Να δώσω συγχαρητήρια σε παίκτες και κόσμο. Θέλουμε τη στήριξη των φιλάθλων σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς και στις κακές στιγμές την υποστήριξή του.

Οι παίκτες υπηρέτησαν καλά το ματς, λίγες φορές έγιναν επικίνδυνοι οι αντίπαλοι. Στην πρώτη φάση του παιχνιδιού ευτυχήσαμε να προηγηθούμε. Το τελικό σκορ θεωρώ ότι είναι δίκαιο, γιατί είχαμε κι άλλες ευκαιρίες, ενώ ο αντίπαλος δεν έβρισκε τρόπο να γίνει επικίνδυνος».

Για την κατάθεση ψυχής που είχε δηλώσει ο Μιχαήλ και το διάβασμα του αντιπάλου:

«Για να κάνεις σπουδαία πράγματα πρέπει να το θέλεις. Το πιο σπουδαίο ήταν αυτό. Κατευθύναμε καλά τη θέληση βάσει του σχεδιασμού, που μας έφερε και το αποτέλεσμα».

Για το αν θα αλλάξει τακτική στο επαναληπτικό παιχνίδι:

«Κάθε ματς είναι ξεχωριστό, σήμερα είδαμε πως σκέφτονται οι αντίπαλοι, θα αναλύσουμε το σημερινό ματς. Δεν υπάρχουν πανομοιότυπα παιχνίδια. Θα δούμε πως θα προσεγγίσουμε το δεύτερο παιχνίδι».

Για τον κόσμο:

«Ήταν συγκλονιστικός».

Για το που κρίθηκε το παιχνίδι:

«Δεν μου αρέσει να λέμε εκ των υστέρων, αλλά τα στημένα τα είχαμε ως πλεονέκτημα για μας, επιλέξαμε να κατεβάσουμε ψηλό σχήμα».

Για την αποδυνάμωση του ΠΑΣ στη μεσοεπιθετική γραμμή, αν και αποδείχτηκε ότι δεν επηρέασε, καθώς ο ΠΑΣ πέτυχε 3 γκολ:

«Μια σπουδαία ομάδα την κάνουν σπουδαίοι παίκτες. Μία νίκη δεν αλλάζει τα δεδομένα, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, η διάρκεια σε καθιερώνει ως σπουδαίο. Μην παίρνουμε αέρα. Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας. Πιστεύω πολύ σ’ αυτήν την ομάδα. Όταν οι παίκτες είναι αφοσιωμένοι, πετυχαίνεις. Ο ΠΑΣ είναι οικογένεια».

Για την ενίσχυση του ΠΑΣ:

«Πήραμε 3 παιδιά, τα 2 έπαιξαν, χρειαζόμαστε κι άλλη βοήθεια, αλλά έχουμε υπομονή. Στηριχτήκαμε σε εκείνους που είχαμε πέρυσι. Με υπομονή και ηρεμία θα ενισχυθούμε».

Για το αν έχει προβάδισμα πρόκρισης ο ΠΑΣ:

«Δεν υπάρχει ασφάλεια στη ζωή. Είναι δύσκολο να διαχειριστείς το αποτέλεσμα. Δεν χρειάζονται φανφάρες ούτε από εσάς. Δεν γίναμε σπουδαίοι από τη μία μέρα στην άλλη».

Για το που αφιερώνει τη νίκη:

«Στον κόσμο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Photo credits: ACTION IMAGES

TAGS ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ