ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

ΠΑΣ Γιάννινα: Ετοιμάζεται για την επιστροφή στην Super League

SUPERLEAGUE-2 / ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΚΟΛΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE-2 / ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΚΟΛΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο ΠΑΣ Γιάννινα θα αγωνίζεται τη νέα σεζόν στην πρώτη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου και έπειτα από ένα χρόνο απουσίας οι Ηπειρώτες προετοιμάζονται για την επιστροφή τους.

Την σεζόν 2018/2019 ο ΠΑΣ Γιάννινα αποχαιρετούσε την Super League, τερματίζοντας 14ος στη βαθμολογία με αποτέλεσμα να υποβιβαστεί στην νεοσύστατη Super League 2. Η ιστορική ομάδα των Ηπερωτών έλειψε από το φετινό πρωτάθλημα, όμως γρήγορα κατάφερε ξανά να κερδίσει μία θέση στη μεγάλη κατηγορία.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα πραγματοποίησε μία εξαιρετική σεζόν στην Super League 2, η οποία διακόπηκε εξαιτίας του κορονοϊού. Τερμάτισε στην 1η θέση της βαθμολογίας έχοντας συγκεντρώσει 49 πόντους με 15 νίκες, 4 ισοπαλίες και μόλις 1 ήττα. Με αυτό τον τρόπο βρέθηκε 7 βαθμούς πάνω από τον Απόλλων Σμύρνης, ο οποίος ήταν ο μόνος αντίπαλος που μπορούσε να ασκήσει κάποια πίεση στους Ηπειρώτες.

Εκ των πρωταγωνιστών της ομάδας των Ιωαννίνων ήταν ο Σάντι Κριζμάν, ο οποίος πέτυχε 10 γκολ συνολικά, όσα και ο Ζαν-Μπαπτίστ Λεό που έκανε επίσης μία πάρα πολύ καλή σεζόν, προκαλώντας μάλιστα και τα θετικά σχόλια των γαλλικών Μέσων. Οι δύο τους ήταν οι πρώτοι σκόρερ του ΠΑΣ Γιάννινα και συνέβαλαν στο μέγιστο για την άνοδο.

Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΤΩΝ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ

Ο αρχιτέκτονας του ΠΑΣ Γιάννινα είναι ο Αργύρης Γιαννίκης. Ο γεννημένος το 1980 στην Νυρεμβέργη αποτέλεσε τον αντικαταστάτη του Γιάννη Πετράκη και φρόντισε να περάσει την δική του φιλοσοφία στη νέα του ομάδα, η οποία βασίζεται στο χτίσιμο από πίσω με καλή κυκλοφορία της μπάλας.

Είναι η πρώτη δουλειά του Αργύρη Γιαννίκη στην Ελλάδα, αφού η καριέρα του αναπτύχθηκε στην Γερμανία. Έχει βρεθεί στον πάγκο των τμημάτων υποδομής της Καρσλούης, ενώ έχει υπάρξει και βοηθός προπονητής της πρώτης ομάδας από το 2012 έως το 2016.

SUPERLEAGUE 2 / ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ - ΓΙΑΝΝΙΝΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ; ΓΙΩΤΑ ΚΟΡΜΠΑΚΗ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE 2 / ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ - ΓΙΑΝΝΙΝΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ; ΓΙΩΤΑ ΚΟΡΜΠΑΚΗ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

"Πάντα ήθελα εμπειρία από το εξωτερικό. Αρνήθηκα στο παρελθόν προτάσεις. Όμως βρήκα ένα πρότζεκτ σε μία παραδοσιακή ομάδα η οποία είναι μία από τις μεγαλύτερες στην Ελλάδα, που ήθελε να σταθεί ξανά στα πόδια της. Η πρόταση ήρθε την κατάλληλη στιγμή" είχε αναφέρει για την μεταγραφή του στην γερμανική ιστοσελίδα SPOX.

Ως πρώτος προπονητής έχει αναλάβει την τεχνική ηγεσία του Έσεν και του Άλεν, πριν κάνει το ταξίδι για την πατρίδα του. Από τα χέρια του έχουν περάσει σπουδαίοι ποδοσφαιριστές, οι οποίοι κάνουν διεθνή καριέρα, όπως ο Τσαλχάνογλου της Μίλαν, ο Φίλιπ Μαξ της Άουγκσμπουργκ, αλλά και ο Βιντσέντζο Γκρίφο της Φράιμπουργκ.

ΤΟ ΠΑΡΕ - ΔΩΣΕ ΤΟΥ ΠΑΣ

Ο ΠΑΣ Γιάννινα προετοιμάζεται για τη νέα χρονιά που τον βρίσκει στα σαλόνια της Super League. Οι Ηπειρώτες έχουν κάνει ήδη τα πρώτα τους βήματα στο μεταγραφικό παζάρι, τα οποία συνοδεύονται και από αποχωρήσεις.

Παρελθόν από την ομάδα των Ιωαννίνων αποτελεί ο Λάσα Σεργκελασβίλι, ο οποίος μετακόμισε στην Ντινάμο Μπατούμι της Γεωργίας, όπως και οι Απόστολος Σκόνδρας, Μιχάλης Μπουκουβάλας, Αλέξανδρος Αποστολόπουλος και Κωνσταντίνος Περιστερίδης που αναζητούν τον επόμενο σταθμό της καριέρας τους. Επιπλέον αποχώρησαν οι Άγγελος Ζιούλης και Αλέξανδρος Νικολιάς.

SUPERLEAGUE / ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Οι Ηπειρώτες έχουν πραγματοποιήσει μέχρι στιγμής τρεις μεταγραφές. Σημαντική ήταν η ενίσχυση στην αμυντική γραμμή. Παίκτης της ομάδας των Ιωαννίνων είναι ο 23χρονος δεξιός μπακ, Μανώλης Σάλιακας, που αγωνιζόταν στην Λαμία, και ο 29χρονος αριστερός μπακ, Μάρβιν Πίρσμαν που φορούσε τη φανέλα της Χαποέλ Τελ Αβίβ. Τελευταία μεταγραφή των Ηπειρωτών ήταν ο Γιάννης Κάργας. Ο 25χρονος κεντρικός αμυντικός μετά από ένα πέρασμα στην Λέβσκι Σόφιας επέστρεψε στον ΠΑΣ Γιάννινα.

Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΦΙΛΙΚΑ

Οι παίκτες του Αργύρη Γιαννίκη πραγματοποίησαν το βασικό στάδιο της προετοιμασίας τους στο Καρπενήσι, ενώ μέχρι στιγμής έχουν δώσει δύο φιλικές αναμετρήσεις στην Αθήνα. Ο ΠΑΣ ηττήθηκε 3-0 από τον Ατρόμητο, στο πρώτο παιχνίδι έπειτα από έξι μήνες αγωνιστικής απραγίας, ενώ την Δευτέρα (25/8) αντιμετώπισε τον Ολυμπιακό στο Ρέντη χάνοντας 1-0.

ΦΙΛΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ / ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΓΙΑΝΝΙΝΑ  (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ΦΙΛΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ / ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΓΙΑΝΝΙΝΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Πρωταρχικός στόχος των Ηπειρωτών τη νέα σεζόν δεν είναι άλλος από την σωτηρία, όσο πιο γρήγορα γίνεται, ώστε να μπορέσουν να διαπιστώσουν πόσο ψηλά μπορουν να τερματίσουν στο πρωτάθλημα της Super League. Φυσικά, ο μεγάλος σκοπός της ομάδας των Ιωαννίνων είναι η καθιέρωση στην πρώτη κατηγορία και η αποφυγή μίας εφιαλτικής χρονιάς, όπως συνέβη το 2019. Υπάρχει ακόμη χρόνος για το περαιτέρω χτίσιμο της ομάδας, προκειμένου να εμφανιστεί έτοιμη στην έναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων.

TAGS ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ