ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

Γιαννίκης: "Με ωραίο ποδόσφαιρο επιστροφή στη Super League 1"

Γιαννίκης: "Με ωραίο ποδόσφαιρο επιστροφή στη Super League 1"

Ο νέος τεχνικός του ΠΑΣ Γιάννινα, Αργύρης Γιαννίκης, στην παρουσίαση του την Τρίτη το μεσημέρι αναφέρθηκε στους στόχους με την ομάδα των Ιωαννίνων και αναφέρθηκε στη φιλοσοφία του.

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη το μεσημέρι η επίσημη παρουσίαση του νέου τεχνικού του ΠΑΣ Γιάννινα, Αργύρη Γιαννίκη, με τον Έλληνα τεχνικό να αναφέρεται στους στόχους του και τη φιλοσοφία του.

Δηλώσεις κατά την παρουσίαση του Γιαννίκη έκανε και ο τεχνικός της ομάδας της Ηπείρου, Γιώργος Χριστοβασίλης, ο οποίος αναφέρθηκε κυρίως στην αναδιάρθρωση.

Πριν την παρουσίαση έγινε γνωστό και το προπονητικό επιτελείο του ΠΑΣ Γιάννινα. Βοηθός του Αργύρη Γιαννίκη και προπονητής στην Κ19 θα είναι ο Νίκος Μπαδήμας, προπονητής φυσικής κατάστασης ο Γιάννης Ντουρουντός και προπονητής τερματοφυλάκων ο Σπύρος Χριστόπουλος.

Μεταξύ άλλων ο κ. Γιαννίκης είπε:

"Εύχομαι να έχουμε μια καλή, πετυχημένη συνεργασία Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένεια Χριστοβασίλη για την εμπιστοσύνη. Σημαντικός παράγοντας για να έρθω εδώ ήταν οι συζητήσεις που είχα με την οικογένεια Χριστοβασίλη, η πολύ σημαντική εξέλιξη του ΠΑΣ τα τελευταία χρόνια με εξαίρεση βέβαια τη περσινή σεζόν, το βαρύ όνομα της ομάδας αλλά και ο απίθανος κόσμος, καθώς και η δυναμική που έχει το σωματείο αυτό, η οποία τραυματίστηκε με τον υποβιβασμό.

Στόχος μας είναι βήμα-βήμα να χτίσουμε μια ομάδα που με τον τρόπο παιχνιδιού της μπορεί να αγκαλιάσει ξανά τον κόσμο του ΠΑΣ Γιάννινα, τον οποίο θέλουμε όσο πιο κοντά γίνεται στην ομάδα και να πετύχουμε τον πολυπόθητο στόχο αυτής της σεζόν, την επάνοδο στη Super League 1 έτσι ώστε να κυριαρχήσει ξανά η αίσθηση της υπερηφάνειας. Εδώ στα Γιάννινα γνώρισα και επέλεξα συνεργάτες που έχουν τον ΠΑΣ στην καρδιά τους, μεγάλη δίψα για επιτυχίες, είναι καλοί στο αντικείμενό τους.

Θα γνωρίσω τους παίκτες, θα αρχίσουν δουλειά στο γήπεδο, ταυτόχρονα νιώθω μεγάλη χαρά που θα είμαι στο εξής κομμάτι του Άγιαξ της Ηπείρου και μπορώ να υποσχεθώ ότι θα κάνω ότι μπορώ για να πετύχουμε τον στόχο μας".

Για την αγωνιστική του φιλοσοφία και τι θα ζητάει από τους παίκτες που θα είναι στην ομάδα:
"Μου αρέσει η κατοχή μπάλας, να έχουν στενές αποστάσεις στις γραμμές, η επιθετική και αμυντική λειτουργία και τι μου αρέσει γενικά θα το καθορίσουν οι παίκτες. Πρέπει να έχουμε τα χαρακτηριστικά να σπάσουμε άμυνες,να κοντρολάρουμε τα τρανζίσιον".

Για την αισιοδοξία του και το πόσο γρήγορα μπορεί να προσαρμοστεί:
"Είμαι 7 χρόνια στο επάγγελμα, δεν έχω γεννηθεί προπονητής, δεν έχω κάνει προπονητής σε Β ή Μπουντεσλίγκα, έχω δουλέψει σε μικρότερες κατηγορίες, πιστεύω ότι το ποδόσφαιρο σαν παιχνίδι είναι ίδιο παντού, σίγουρα κάθε χώρα έχει τις δικές της ιδιαιτερότητες αλλά πως χειρίζεσαι μια ομάδα είναι το ίδιο παντού".

Για το αν του αρέσει το επιθετικό ποδόσφαιρο γενικά ή λόγω κατηγορίας να παίξει ο ΠΑΣ:
"Μου αρέσει το επιθετικό ποδόσφαιρο, αλλά προσαρμόζομαι με κάθε ομάδα, σε κάθε παιχνίδι να βγάζω τα θετικά στοιχεία, θέλω να κοντρολάρω τη μπάλα και το χώρο".

Για το αν υπάρχει κάποιο σύστημα που του αρέσει να αγωνίζεται και ποιος είναι ο ιδανικός αριθμός για το ρόστερ:
"Τα συστήματα δεν παίζουν ρόλο. Σε κάποιους χώρους μπορείς να έχεις αδυναμίες, σε άλλους χώρους να καλύψεις άλλο σύστημα. Έχω δουλέψει με 19 παίχτες και με 30, αλλά ιδανικά είναι 26-27 παίκτες".

Για το μήνυμα προς τον κόσμο:
"Στόχος είναι η επάνοδος στη Super League 1 και να παίζουμε ένα τρόπο παιχνιδιού που θα αγαπήσει ο κόσμος και σκληρή δουλειά. Μου αρέσει να μιλάω στους παίκτες και μου αρέσει να είναι όλοι ανοιχτοί, εύχομαι να δώσουμε κάτι διαφορετικό".

ΧΡΙΣΤΟΒΑΣΙΛΗΣ: "ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ"

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΠΑΣ Γιώργος Χριστοβασίλης αναφέρθηκε αρκετά στην αναδιάρθρωση και τα όσα έχουν διαδραματιστεί με τα τηλεοπτικά δικαιώματα ενώ τόνισε πως άμεσα θα υπάρξουν εξελίξεις και με το γήπεδο.

"Αισθανόμαστε διαφορετικά από τις προηγούμενες χρονιές αλλά πιστεύω ότι μάθαμε από τα λάθη μας, ξεκινάμε μια νέα σελίδα. Αλλάξαμε πολλά στην ομάδα, τεχνικό τιμ, παίχτες, πλαισιωθήκαμε και με νέα παιδιά. Πιστεύω και με το νέο μας προπονητή που θα φέρει νέα πράγματα στην ομάδα να έχουμε μια επιτυχημένη χρονιά σε μια άλλη κατηγορία.

Αν και μέχρι σήμερα με το θέμα της αναδιάρθρωσης δεν έχει γίνει κάτι αξιόλογο, το μόνο που έγινε ήταν να αδικηθεί ο ΠΑΣ Γιάννινα ίσως και ο Πλατανιάς. Δεν έχει τελειώσει η ιστορία, οι ελπίδες είναι ελάχιστες να γίνει κάτι διαφορετικό, αλλά προετοιμαζόμαστε για τη νέα χρονιά στη Super League 2 , με όλες μας τις δυνάμεις διοίκηση, τεχνικό τιμ, παίκτες και θέλω να πιστεύω κι κόσμος ώστε όλοι μαζί να επαναφέρουμε την ομάδα εκεί που αξίζει. Να έχουμε μια καλή χρονιά Πιστεύω ότι στις 15 Σεπτεμβρίου θα είμαστε έτοιμοι που είναι να ξεκινήσει το πρωτάθλημα αν και εφόσον τακτοποιηθούν τα τηλεοπτικά που είναι ένα σοβαρό θέμα. Τουλάχιστον αγωνιστικά να είμαστε έτοιμοι".

Για την οικονομική κατάσταση της ομάδας:
"Το θέμα της εφορίας είναι σε καλό δρόμο, πληρώνουμε κανονικά και αυτή τη στιγμή τα χρέη είναι 2.000.000 ρυθμισμένα στις 100 δόσεις από τις οποίες έχουμε πληρώσει ήδη τις 52 δόσεις. Θα προσπαθήσουμε το ποσό να το εντάξουμε στις 120 δόσεις ώστε να βοηθήσει αυτή τη χρονιά στα οικονομικά μας. Έχουμε προσύμφωνο με τα τηλεοπτικά και αν δεν υπήρχε η αναδιάρθρωση είχαμε συμβόλαιο και με τη Νοva. Πιστεύω ότι όταν φτάσουμε σε διαπραγματεύσεις ο ΠΑΣ νομίζω θα παίρνει τα ίδια χρήματα στα τηλεοπτικά, γιατί πρέπει να εκτιμήσουν και τα εισιτήρια, κόσμο και τι μπορεί η κάθε ομάδα να παρουσιάσει. Στη Super League 1 ήμασταν έβδομοι σε εισιτήρια, κάτι που σημαίνει ότι θα είμαστε πρώτοι με διαφορά από τη δεύτερη ομάδα, οπότε θα ζητήσουμε αναλογικά να έχουμε μεγαλύτερα ποσά".

Για το λόγο που επέλεξε τον κ. Γιαννίκη:
"Η ηλικία έπαιξε ρόλο και οι ικανότητες εκτιμήθηκαν μιας και η προϋπηρεσία σε χαμηλότερες κατηγορίες είναι ισοδύναμες με τις δικές μας κατηγορίες. Άκουσε την επιθυμία μας ο κ. Γιαννίκης μιας και είναι μεγάλο ρίσκο για αυτόν και έχει να δώσει πολλά στον ΠΑΣ Γιάννινα".

Για το αν θέλει να ξεπεράσει ο κ. Γιαννίκης το ρεκόρ του κ. Πετράκη στον πάγκο του ΠΑΣ:
"Υπάρχει πολύ συναίσθημα στον ΠΑΣ, που κανονικά δεν υπάρχει στο ποδόσφαιρο. Μακάρι να τον κρατήσουμε και αυτόν".

Για το αν υπάρχει συμπαίκτης και το πλάνο για το νέο γήπεδο:
"Είμαι ανοιχτός σε συμπαίκτη αλλά και σε ολική εξαγορά της ομάδας. Μέχρι σήμερα τίποτα από αυτά δεν έχει γίνει. Όσον αφορά για το γήπεδο περιμένετε σε λίγες μέρες να δείτε κάποια πράγματα που θα εντυπωσιάσουν τους φίλους του ΠΑΣ Γιάννινα".

Για τον τρόπο προσέγγισης στον κόσμο της ομάδας και τα διαρκείας:
"Όταν ξεκίνησα έχουν περάσει 11 χρόνια. Κάναμε μια καλή πορεία και ανεβήκαμε ,την επόμενη χρονιά με τα μεγάλα συμβόλαια, τις μεταγραφές που κάναμε η ομάδα υποβιβάστηκε αλλά εμείς την επαναφέραμε εκεί που πρέπει.

Κάτι ανάλογο θα γίνει και τώρα. Τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθούν τα διαρκείας, μέχρι τώρα δεν είχε γίνει γιατί υπήρχε μια ελπίδα μην αλλάξει κάτι λόγω των ανακατατάξεων. Τις επόμενες μέρες θα τελειοποιηθεί το κομμάτι αυτό, δεν ξέρουμε σε ποια κατηγορία θα είμαστε, για αυτό καθυστερούν τα διαρκείας . Η S.L.2 είναι υπό σύσταση και έχουν βγάλει ανακοίνωση ότι δεν θα συμμετέχουν αν δεν πάρουν τα τηλεοπτικά".

Για το αν είναι τελικό ότι θα ανέβουν δύο χωρίς μπαράζ:
"Είναι ξεκάθαρο αυτό, αλλά σε τελική γραμμή η ΕΠΟ είναι αυτή που αποφασίζει".

TAGS ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ