ΠΑΟΚ

Ζοσουέ με εισήγηση Βούκιτς

Ζοσουέ με εισήγηση Βούκιτς

Ο 27χρονος Πορτογάλος μέσος της Πόρτο, Ζοσουέ Πεσκέιρο, έχει προταθεί από τον Ζβόνιμιρ Βούκιτς στον Ιβάν Σαββίδη. Διαβάστε το ρεπορτάζ του Sport24.gr.

Ο λόγος του μέτρησε περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, όταν ο Ιβάν Σαββίδης σκεφτόταν ποιος θα έπρεπε να είναι ο αντικαταστάτης του Βλάνταν Ίβιτς που είχε αποχωρήσει.

"Πάρε τον Στανόγεβιτς, είναι πολύ καλός προπονητής", είχε πει στον μεγαλομέτοχο του ΠΑΟΚ (στον οποίο είχε κάνει γνωριμία με τον Στανόγεβιτς μήνες πριν) ο βετεράνος άσος της ομάδας και νυν σύμβουλός του, Ζβόνιμιρ Βούκιτς και εκείνος τον άκουσε.

Ο Αλεκσάνταρ Στανόγεβιτς έχει αναλάβει εδώ και 1,5 μήνα τα ηνία του Δικεφάλου, ωστόσο η ενεργός συμμετοχή του συμπατριώτη του, συμβούλου του Σαββίδη, στα αγωνιστικά ζητήματα του ΠΑΟΚ δεν έχει σταματήσει εκεί.

Ο Βούκιτς έχει άποψη και στα μεταγραφικά, ήταν εκείνος που πρότεινε τον Μπελούσκι, αλλά κόπηκε λόγω των ουκ ολίγων πειθαρχικών παραπτωμάτων που είχε ο Ιταλός αμυντικός όταν αγωνιζόταν στη Λιντς.

Τώρα επανέρχεται προτείνοντας έναν Πορτογάλο μέσο, τον οποίο η Πόρτο έχει στη μεταγραφική λίστα της (αυτή την περίοδο προπονείται με τη β' ομάδα των "δράκων" και τα τελευταία χρόνια τον στέλνει δανεικό). Ο λόγος για τον Ζοσουέ Φιλίπε Σουάρες Πεσκέιρα ή απλά Ζοσουέ όπως είναι γνωστός στο ποδοσφαιρικό κοινό της Πορτογαλίας και πέρυσι και της Τουρκίας.

Ο 27χρονος, ύψους 1.74μ., κεντρικός μέσος έχει προταθεί για αγορά στον ΠΑΟΚ, προς το παρόν όμως δεν έχει γίνει καμία κίνηση, αφού τα χαρακτηριστικά του είναι διαφορετικά σε σχέση με αυτά που ο Δικέφαλος ψάχνει (ψηλότερο παίκτη, καλύτερο και στο ανασταλτικό κομμάτι).

Δεν αποκλείεται, όμως, τις επόμενες μέρες η περίπτωση του Ζοσουέ να επανέλθει στο προσκήνιο, καθώς είναι ένας παίκτης που μπορεί να αγωνιστεί στα άκρα και έχει και καλό βιογραφικό. Άλλωστε, έχει αποδειχθεί με την περίπτωση Στανόγεβιτς ότι η γνώμη του μετράει.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΖΟΣΟΥΕ

Ο 27χρονος μέσος είναι παιδί των Ακαδημιών της Πόρτο στις οποίες πήγε σε ηλικία εννιά ετών. Αφού πέρασε από μικρές ομάδες της Πορτογαλίας και τη Φένλο δανεικός σε νεαρή ηλικία, το 2011 πήγε στην Πάσος Φερέιρα και στον δεύτερο χρόνο του στην ομάδα την βοήθησε να κερδίσει μία θέση για το Champions League.

Επέστρεψε στην Πόρτο το 2013, έκανε μία γεμάτη σεζόν με 35 συμμετοχές και 5 γκολ καιν στη συνέχεια πήγε κατά σειρά δανεικός στη Μπούρσασπορ, στη Μπράγκα και πέρυσι στη Γαλατασαράι, όπου έκανε 33 ματς, 4 γκολ και 6 ασίστ. Έχει περάσει από τις μικρές εθνικές της Πορτογαλίας και έχει και 4 συμμετοχές στην Ανδρών.

Έχει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2018 και ενδιαφέρει και άλλες ομάδες όπως η Μπράγκα.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ