ΠΑΟΚ

Ζίβκοβιτς: "Με νίκη στο ντέρμπι ανοίγει η μάχη για το πρωτάθλημα"

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ / ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: KOSTAS VILLA / EUROKINISSI)
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ / ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: KOSTAS VILLA / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

O τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ, Ζίβκο Ζίβκοβιτς, υποστήριξε ότι με νίκη στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό για την πρεμιέρα των playoffs ανοίγει η μάχη για τον τίτλο και αναγνώρισε ότι οφείλει πολλά στον Ραζβάν Λουτσέσκου.

Ο Ζίβκο Ζίβκοβιτς σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Σερβία έκανε έναν απολογισμό της καριέρας του στο ελληνικό πρωτάθλημα και μίλησε για τα playoffs που ξεκινούν για τον ΠΑΟΚ με το ντέρμπι κατά του Ολυμπιακού.

O γκολκίπερ του Δικεφάλου υποστήριξε ότι με νίκη στο ντέρμπι ανοίγει η μάχη για τον τίτλο του πρωταθλήματος, ενώ αναγνώρισε ότι οφείλει πολλά στην καριέρα του στον Ραζβάν Λουτσέσκου. Αναλυτικά όσα είπε ο Σέρβος τερματοφύλακας:

Για την παρουσία του στην Ελλάδα και τη μεταγραφή του στον ΠΑΟΚ: "Όταν ήρθε η πρόταση του ΠΑΟΚ και ο ατζέντης μου με ρώτησε αν θέλω να υπογράψω το συμβόλαιο, την αποδέχθηκα ενθουσιασμένος. Ήρθα σε ένα μεγάλο σύλλογο από κάθε άποψη και το απολαμβάνω από την πρώτη μέρα. Από τη στιγμή που ο ΠΑΟΚ και η Παρτιζάν είναι αδελφικά σωματεία, ένιωθα πρακτικά, σα να έχω επιστρέψει στην Παρτιζάν. Με υποδέχθηκαν πολύ και όλα πηγαίνουν όπως πρέπει".

Για την πορεία του στην Ξάνθη και τη σεζόν με τον ΠΑΟΚ: "Πέρασα τρία πολύ όμορφα χρόνια στην Ξάνθη, χωρίς να χάσω ούτε ένα παιχνίδι στο πρωτάθλημα. Η ομάδα κατέγραψε καλά αποτελέσματα κάθε χρόνο και ήμασταν κοντά σε μια θέση στην Ευρώπη. Στην αρχή, προπονητής ήταν ο Ραζβάν Λουτσέσκου, που του χρωστάω πολλά στην καριέρα μου και έπειτα, ήρθε ο Μίλαν Ράσταβατς, με τον οποίο επίσης είχα εξαιρετική σχέση. Ο Λουτσέσκου στη συνέχεια, με περίμενε στον ΠΑΟΚ, αλλά λίγο πριν την έναρξη των ευρωπαϊκών αγώνων, αντικαταστάθηκε από τον Αμπέλ Φερέιρα. Μας πήρε λίγο καιρό για να προσαρμοστούμε στον τρόπο παιχνιδιού του. Του αρέσει το επιθετικό ποδόσφαιρο, η ομάδα να κυριαρχεί με τη μπάλα. Εχω επίσης εξαιρετική σχέση μαζί του".

Για τη φετινή πορεία, μετά την περσινή επιτυχία και τα playoffs που ξεκινούν στην Ελλάδα: "Ο αποκλεισμός από τον Άγιαξ στα προκριματικά του Champions League ήταν ένα ισχυρό χτύπημα για εμάς και μετά χάσαμε από τη Σλόβαν Μπρατισλάβα, τη είσοδο στους ομίλους του Europa League. Καταφέραμε να συγκεντρωθούμε στο πρωτάθλημα, όσο ήταν δυνατόν και τώρα είναι στο χέρι μας, να συγκεντρωθούμε και πάλι όσο το δυνατόν περισσότερο στα επόμενα παιχνίδια και να κυνηγήσουμε την ανατροπή. Δε θα είναι εύκολο, αλλά με μία νίκη στο επόμενο παιχνίδι, θα είμαστε τέσσερις βαθμούς πίσω και η μάχη για το πρωτάθλημα θα είναι ανοικτή".

Για τον ανταγωνισμό στην Ελλάδα: "Tο πρωτάθλημα είναι πραγματικά σκληρό, έχουμε τέσσερις-πέντε πολύ δυνατές ομάδες. Ο ΠΑΟΚ, ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ ξεχωρίζουν, αλλά και ο Παναθηναϊκός, ο Άρης, ο ΟΦΗ και ο Ατρόμητος, δεν είναι μακριά σε ποιότητα. Είναι δύσκολο να πάρεις βαθμούς, ειδικά εκτός έδρας. Κάνοντας τη σύγκριση με το πρωτάθλημα Σερβίας, έχει υψηλότερη ποιότητα. Υπάρχουν πραγματικά πολύ καλοί παίκτες εδώ".

Για τις άδειες κερκίδες λόγω της κατάστασης μετά την πανδημία: "Η απουσία του κοινού θα είναι μία μεγάλη διαφορά για όλους, αλλά πρέπει να αποδεχτούμε μια τέτοια κατάσταση. Ειδικά για τον ΠΑΟΚ, μπορεί να είναι κάτι καταστροφικό επειδή ο σύλλογος έχει πουλήσει 25.000 εισιτήρια διαρκείας και το γήπεδο μας έχει χωρητικότητα, 30.000. Αυτό δείχνει πόσο πολύ αγαπάει ο κόσμος το ποδόσφαιρο εδώ. Τον νιώθω καθημερινά στο δρόμο όταν συναντάω φιλάθλους".

Για τη σχέση του με την Παρτιζάν: "Στο μέλλον, θα έβλεπα τον εαυτό μου ξανά στην Παρτιζάν. Παρακολουθώ συστηματικά ό,τι συμβαίνει και μου φαίνεται ότι τώρα στην Παρτιζάν, υπάρχει μια καλή ομάδα υπό τις οδηγίες του Σάβο Μιλόσεβιτς. Η Παρτιζάν ίσως να έπαιξε το καλύτερο της ποδόσφαιρο, στην τελευταία δεκαετία. Γενικά, πιστεύω ότι έχει μια καλή ομάδα και εύχομαι καλή τύχη μέχρι το τέλος της σεζόν και να κερδίσουν, τουλάχιστον, το Κύπελλο".

Για την εθνική ομάδα της Σερβίας: "Η εθνική ομάδα είναι κάτι ιερό. Είμαι χαρούμενος που έχουμε μερικούς εξαιρετικούς τερματοφύλακες και δεν πιστεύω ότι χρειάζεται να ανησυχούμε για το μέλλον σε αυτήν τη θέση. Τώρα, ο Ντμίτροβιτς και ο Ράικοβιτς, είναι στο προσκήνιο και ο Νίκολιτς, ο Γιοβάνοβιτς, ο Ραντούνοβιτς έρχονται, ενώ δεν πρέπει να λησμονούνται ο Στοΐκοβιτς ή ο Λούκατς. Ξέρω τον ανταγωνισμό, αλλά θα ήθελα να με δω στην εστία της εθνικής ομάδας".

Για τα πρότυπα του στη θέση του τερματοφύλακα και τα ποδοσφαιρικά του όνειρα: "Θα ήθελα να συνεχίσω την καριέρα μου στην Ιταλία και θα ήθελα να ζήσω το συναίσθημα της Premier League. Ελπίζω να έχω την ευκαιρία να δοκιμάσω σε τέτοια πρωταθλήματα. Από τους ενεργούς τερματοφύλακες, ακολουθώ τον Τερ Στέγκεν περισσότερο και θεωρώ ότι είναι ο καλύτερος αυτήν τη στιγμή και επίσης, εκτιμώ πολύ τον Μανουέλ Νόιερ".

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ