ΠΑΟΚ

Υπάρχει λόγος που επιμένει στον μπακ Βιεϊρίνια

SUPERLEAGUE / ΠΑΟΚ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ / ΒΙΕΙΡΙΝΙΑ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟΚ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ / ΒΙΕΙΡΙΝΙΑ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM) EUROKINISSI

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου εξήγησε γιατί δεν σκέφτεται την προώθηση του Βιεϊρίνια τώρα που βρίσκει ρυθμό ο Αζεβέντο και η στατιστική του Πορτογάλου τον δικαιώνει απόλυτα. Το Sport24.gr αναλύει.

Είναι αλήθεια ότι ο Μάρσιο Αζεβέντο, όταν αποκτήθηκε από τον ΠΑΟΚ, "πλασαρίστηκε" και ως η... απαλλαγή του Βιεϊρίνια από την θέση του αριστερού μπακ. Ακόμη και ο ίδιος ο Ραζβάν Λουτσέσκου άφηνε να διακινείται αυτή η άποψη, ωστόσο, τώρα που ο Βραζιλιάνος άρχισε να παίρνει αγωνιστικό ρυθμό και μπορεί να εφαρμοστεί στην πράξη, ο Ρουμάνος κόουτς έδειξε ξεκάθαρα ότι αυτή δεν είναι η πρώτη επιλογή του.

Είναι χαρακτηριστική η απάντηση που έδωσε χθες (10/2) στις δηλώσεις του στη NOVA για την κατάσταση του Αζεβέντο και τη μελλοντική προώθηση του αρχηγού της ομάδας σε θέση εξτρέμ. Τόνισε, συγκεκριμένα: "Ο Αζεβέντο πήρε το πρώτο του 90λεπτο, είναι πλέον υπολογίσιμο μέλος της ομάδας. Δεν ξέρω αν είναι η κατάλληλη στιγμή για να κάνουμε αλλαγή στην ομάδα, καθώς έχουμε βρει ισορροπία και ο Βιεϊρίνια έχει κάνει πολύ καλά παιχνίδια στη θέση που αγωνίζεται τώρα".

ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΔΙΚΑΙΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΕΠΙΦΥΛΑΞΕΙΣ ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ

Ο κόουτς του ΠΑΟΚ εμφανίστηκε πολύ επιφυλακτικός να μετακινήσει τον Βιεϊρίνια και πάλι στην φυσική του θέση, αφού είναι πολύ ικανοποιημένος από όσα προσφέρει ως μπακ. Kι η αλήθεια είναι ότι η στατιστική τον δικαιώνει σ' αυτή τη στάση του. Παίρνοντας μόνο τις επιδόσεις του στο πρωτάθλημα που υπάρχουν και πλήρη στατιστικά στοιχεία και άρα δυνατότητα για πιο ασφαλή συμπεράσματα, έχουμε τα εξής άκρως ενδιαφέροντα στοιχεία:

-Ο 32χρονος άσος έχει κάνει 15 συμμετοχές και έχει πετύχει ένα γκολ. Έχει δώσει όμως και πέντε ασίστ που τον φέρνουν στην τρίτη θέση του σχετικού πίνακα του πρωταθλήματος μαζί με τον Φορτούνη και φυσικά πρώτο μεταξύ των συμπαικτών του στον ΠΑΟΚ. Οι τρεις από αυτές ήρθαν σε εκτελέσεις στημένων φάσεων (τα φαουλ με αποδέκτη τον Μάτος στα ματς με Πανιώνιο και Κέρκυρα και το κόρνερ από το οποίο η μπάλα πήγε στο κεφάλι του Κρέσπο στην Ξάνθη, ενώ στο ίδιο ματς πιστώνεται και την εκτέλεση φάουλ στο αυτογκόλ του Ντε Λούκας).

Έκανε μία ακόμη ασίστ στον Μάτος στο εκτός έδρας ματς με την ΑΕΛ (αν και έπαιζε εξτρέμ σε εκείνο το παιχνίδι, σε εκείνη τη φάση κινείτο ως μπακ) και μία σέντρα στον Πέλκα ως εξτρέμ στο ματς με τη Λαμία. Παρόμοια ανεβάσματα όμως δεν έχει σταματήσει να κάνει και τώρα που αγωνίζεται ως μπακ.

-Μετρώντας πλέον περισσότερα ματς ως αριστερός μπακ (σε εννιά άρχισε τον αγώνα σ' αυτή τη θέση και σε άλλα τρία έγινε εσωτερική αλλαγή στην διάρκειά τους), ο Πορτογάλος έχει να επιδείξει:

-33/117 γεμίσματα, επίδοση που τον φέρνει στην τέταρτη θέση του σχετικού πίνακα του πρωταθλήματος.

-100 πάσες που τον φέρνουν δεύτερο πίσω από τον Μάτος (έχει 109) στο ρόστερ του ΠΑΟΚ.

-34 κλεψίματα που τον κατατάσσουν στην τέταρτη θέση μεταξύ των συμπαικτών του στον ΠΑΟΚ.

Από τα οκτώ τελευταία ματς που ο Βιεϊρίνια έπαιξε από την αρχή αριστερός μπακ, ο ΠΑΟΚ κέρδισε τα επτά και έφρε μόνο ισοπαλία στην Νέα Σμύρνη με τον Πανιώνιο.

Επιπλέον, η ανάπτυξη της ομάδας βελτιώθηκε αισθητά, αφού ο Βιεϊρίνια βοηθά στο να "χτίζει" το παιχνίδι από πίσω. Έχει την ικανότητα να κουβαλά μπαλα και να την προωθεί με κοντινές ή μακρινές μπαλιές, κάθετες ή διαγώνιες. Ακόμη και να αλλάζει πλευρές.

Βιεϊρίνια και Μάτος αποτελούν για τον Λουτσέσκου δύο πλέι μέικερ με θέση εκκίνησης από την άμυνα και αυτό το ατού ο Ρουμάνος κόουτς δεν θέλει να το χάσει στην πιο κρίσιμη καμπή της σεζόν.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ