ΠΑΟΚ

Βρήκε το "κουμπί" για καλό ΠΑΟΚ ο Λουτσέσκου

Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΡΑΖΒΑΝ ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ (MOTION TEAM)
Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΡΑΖΒΑΝ ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ (MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Γιατί ο Ραζβάν Λουτσέσκου είναι πεπεισμένος ότι ο ΠΑΟΚ θα είναι πολύ διαφορετικός κόντρα στην Έστερσουντ σε σχέση με ό,τι έχει δείξει αυτό το καλοκαίρι. Το Sport24.gr αναλύει τι νέο έχει φέρει η έλευση του Ρουμάνου τεχνικού στην Τούμπα.

Προβληματική είχε κριθεί η εικόνα του ΠΑΟΚ επί Στανόγεβιτς και αυτός ήταν ο βασικότερος λόγος που ο Ιβάν Σαββίδης έκανε δεκτή την εισήγηση όλων των συνεργατών του για άμεση αντικατάσταση του Σέρβου τεχνικού. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου ανέλαβε τα ηνία του ΠΑΟΚ την περασμένη Παρασκευή (11/8) και η αλήθεια είναι ότι έδειξε άμεσα ποια θεωρούσε κακώς κείμενα εντός ομάδας.

Όλες οι κινήσεις που κάνει καθημερινά εδώ και πέντε μέρες εστιάζουν σε συγκεκριμένους τομείς, ωστόσο, είναι ξεκάθαρο ότι ο Ιβάν Σαββίδης και οι συνεργάτες περιμένουν να δουν το πρώτο δείγμα της δουλειάς του 48χρονου κόουτς αύριο το βράδυ (17/8) στην Τούμπα κόντρα στην Έστερσουντ. Ο ίδιος πιστεύει ότι μπορεί να παρουσιάσει μία ομάδα άκρως αλλαγμένη, μεταμορφωμένη θα μπορούσε να πει κανείς. Και έχει λόγους που στηρίζει την αισιοδοξία του αυτή.

Πριν, όμως, τους αναλύσουμε, ας μείνουμε λίγο παραπάνω στις αλλαγές που επιχειρεί από το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής ο νέος κόουτς του ΠΑΟΚ.

Έχουμε και λέμε λοιπόν:

-Φτιάχνει την ψυχολογία, δίνει κίνητρο μέσα από συνεχείς ομιλίες: Ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν σταματά να μιλά στις προπονήσεις. Είτε προς όλη την ομάδα, είτε σε κάθε παίκτη ξεχωριστά. Ο 48χρονος κόουτς έχει το επικοινωνιακό χάρισμα, το είχε αποδείξει στην Ξάνθη και ήδη έχει καταφέρει να αποσπάσει τα πρώτα θετικά σχόλια των παικτών του.

Όλοι βλέπουν έναν άνθρωπο πρόθυμο να ασχοληθεί μαζί τους και κυρίως να τους στείλει το μήνυμα ότι αξιολογεί την προσπάθεια του καθενός ξεχωριστά και δεν έχει κανέναν εκτός πλάνων όπως συνέβαινε με τον Στανόγεβιτς. Παίκτες όπως ο Λημνιός και ο Κωνσταντινίδης που δεν υπολογίζονταν από τον Σέρβο κόουτς, έχουν πάρει το μήνυμα από τον Ρουμάνο ότι περιμένει πολλά από αυτούς. Ακόμη και με τους τραυματίες (χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Μυστακίδης) έχει προλάβει να μιλήσει, δείχνοντας ότι δεν ξεχνά κανέναν.

-Συμμαζεύει την καθημερινότητα των προπονήσεων: Οι προπονήσεις του Στανόγεβιτς είχαν "γεννήσει"-από το βασικό στάδιο προετοιμασίας στην Ολλανδία ακόμη-πολλά ερωτηματικά και είχαν αφήσει πολλά κενά (π.χ. καθόλου δουλειά στα στημένα) και "θολό τοπίο" σε ό,τι έχει να κάνει με την φιλοσοφία της ομάδας. Πλέον, όλα αυτά ξεκαθαρίζουν.

Οι προπονήσεις του Λουτσέσκου περιλαμβάνουν τα πάντα, επικεντρώνονται σε κάθε λεπτομέρεια που μπορεί να απασχολήσει στη διάρκεια ενός αγώνα και συνοδεύονται από μπόλικη δουλειά και επαναλήψεις πραγμάτων που πρέπει να αφομοιωθούν από τους παίκτες. Παράλληλα, οι ρυθμοί των προπονήσεων είναι στα επίπεδα που απαιτούνται αυτή την περίοδο προκειμένου ο ΠΑΟΚ να είναι φρέσκος και με δυνάμεις στα δύο ματς με την Εστερσουντ και ενδιάμεσα τον αγώνα της πρεμιέρας του πρωταθλήματος με τον Λεβαδειακό.

-Τακτική σε μεγάλες δόσεις (αυτό είναι το κλειδί): Κρατήσαμε για το τέλος το κομμάτι των εντατικών μαθημάτων τακτικής που κάνει καθημερινά ο 48χρονος κόουτς γιατί αυτό είναι και το κλειδί στην άμεση αγωνιστική μεταμόρφωση στην οποία ποντάρει. Ο Λουτσέσκου πιστεύει και το έχει εκμυστηρευτεί στους συνεργάτες του στην ομάδα ότι η κακή εικόνα του ΠΑΟΚ οφειλόταν σε μεγάλο βαθμό στην κακή τακτική συμπεριφορά στη διάρκεια των αγώνων.

Διέγνωσε μεγάλη ανισορροπία (δεν είναι τυχαίο ότι αναφέρθηκε σ'αυτό το κομμάτι και στις πρώτες δηλώσεις του) μεταξύ των γραμμών, κακή λειτουργία κυρίως στο αμυντικό transition και όλα αυτά θέλει να τα διορθώσει. Έχει ξεκαθαρίσει από την πρώτη μέρα ότι δουλεύει πάνω στη βάση του 4-2-3-1 και προσπαθεί καθημερινά να κάνει τους παίκτες του λειτουργήσουν αρμονικά ως ομάδα πάνω σ' αυτό.

Ο κόουτς του ΠΑΟΚ πιστεύει ότι αύριο το βράδυ (17/8) θα υπάρχει μεγάλη διαφορά σε σχέση με ότι είχε δείξει ο ΠΑΟΚ μέχρι σήμερα και το στηρίζει στο ότι η σωστή τακτική συμπεριφορά σε ομαδικό επίπεδο θα βοηθήσει να αναδειχθεί η ατομική ποιότητα που ο ΠΑΟΚ διαθέτει σε αφθονία.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ