ΠΑΟΚ

Βρακάς, ο δεύτερος νεότερος του ΠΑΟΚ

Βρακάς, ο δεύτερος νεότερος του ΠΑΟΚ

Με τη συμμετοχή του στη βασική ενδεκάδα του αγώνα Κυπέλλου με τον Αιγινιακό στο Καυτανζόγλειο, ο Γιώργος Βρακάς έγινε ο δεύτερος νεότερος παίκτης που φόρεσε τη φανέλα του ΠΑΟΚ.

Τα ρεκόρ είναι για να σπάνε και κάτι τέτοιο συνέβη στον αγώνα του ΠΑΟΚ με τον Αιγινιακό στο Καυτανζόγλειο για την 3η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδας. Ο Γιώργος Βρακάς ξεκίνησε βασικός στην αναμέτρηση με την ομάδα της Πιερίας και έγινε ο δεύτερος νεότερος παίκτης που φόρεσε τη φανέλα του "Δικεφάλου του Βορρά". Αν μη τι άλλο, ένα σημαντικό επίτευγμα για τον πιτσιρικά.

Ο Βακάς αγωνίστηκε με την φανέλα της πρώτης ομάδας του ΠΑΟΚ σε επαγγελματικό ματς σε ηλικία 16 ετών, 7 μηνών και 1 ημέρας. Πρώτος στη σχετική λίστα ο Απόστολος Τσουρέλας. Ο παλαίμαχος παίκτης του Δικεφάλου έκανε ντεμπούτο με τον ΠΑΟΚ σε μία εκτός έδρας αναμέτρηση κόντρα στον Ολυμπιακό για το Κύπελλο Ελλάδος στις 7 Φεβρουαρίου 1980. Είχε περάσει σαν αλλαγή στην θέση του Βασίλη Βασιλάκου.

Ο Τσουρέλας όταν πάτησε το χορτάρι με τον Δικέφαλο στο στήθος ήταν 16 ετών, έξι μηνών και 18 ημερών, με το ρεκόρ του να κρατά μέχρι σήμερα. Ο Γιώργος Βρακάς έφτασε κοντά, αλλά έμεινε στην δεύτερη θέση της σχετικής λίστας, προσπερνώντας τον Βαγέλλη Νάστο, ο οποίος αγωνίστηκε για πρώτη φορά με τον Δικέφαλο στην νίκη του ΠΑΟΚ επί της Καστοριάς στο γήπεδο της Τούμπας με 6-0 στις 25 Μαΐου του 1997, σε ηλικία 16 ετών, οχτώ μηνών και 10 ημερών.

Το Top 5 κλείνουν οι Δημήτρης Πόποβιτς και Γιώργος Κούδας. Ο πρώτος στις 21 Ιανουαρίου του 2012 αγωνίστηκε κόντρα στον Πανιώνιο, στην νίκη της ομάδας του με 1-0 για το πρωτάθλημα της Super League, σε ηλικία 16 ετών, 11 μηνών και εννιά ημερών, ενώ ο Μεγαλέξανδρος στις 21 Δεκεμβρίου του 1963, πήρε το βάπτισμα του πυρός στην ήττα του Δικεφάλου με 1-0 από τον Εθνικό Πειραιώς όντας 17 ετών και 28 ημερών.

Πηγή: paokfc.gr

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ