ΠΑΟΚ

Βιεϊρίνια: "Θέλω να έρθω στον ΠΑΟΚ!"

Βιεϊρίνια: "Θέλω να έρθω στον ΠΑΟΚ!"
Βιεϊρίνια ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Αντελίνο Βιεϊρίνια αποκαλύπτει την μεγάλη του επιθυμία, που δεν είναι άλλη από το να γυρίσει στον ΠΑΟΚ και ότι αυτό είναι κάτι που σκέφτεται κάθε μέρα. Παράλληλα, ανέφερε πως είχε πρόταση από τον Ολυμπιακό έξι μήνες πριν πάει στην Γερμανία και την αρνήθηκε.

Ο Αντελίνο Βιεϊρίνια αποκαλύπτει την μεγάλη του επιθυμία μιλώντας στη FORZA. Ο Πορτογάλος μίλησε ξεκάθαρα και τόνισε πως θέλει να γυρίσει στον ΠΑΟΚ και ότι αυτό είναι κάτι που σκέφτεται κάθε μέρα. Παράλληλα, ανέφερε πως είχε πρόταση από τον Ολυμπιακό έξι μήνες πριν πάει στην Γερμανία και αρνήθηκε να μετακομίσει στον Πειραιά και να φορέσει την ερυθρόλευκη φανέλα.

Τι έμαθες από όλα αυτά τα χρόνια, που έπαιξες στη Γερμανία;

«Πολλά. Εκεί βλέπουν αλλιώς το ποδόσφαιρο. Επίσης είναι πολύ σκληρό. Αν δεν έχεις φυσική κατάσταση δεν μπορείς να αντέξεις. Έμαθα και τακτικά πολλά πράγματα, όπως άλλα συστήματα και άλλες θέσεις».

Τώρα τι είσαι; Μπακ ή εξτρέμ;

«Ό,τι θέλεις είμαι! Μόνο τερματοφύλακας δεν έχω παίξει. Υπάρχει βέβαια κίνδυνος να παίζεις τόσες πολλές θέσεις και μετά να μην είσαι καλός σε καμία. Ευτυχώς σε αυτές τις θέσεις που έπαιξα ήμουν καλός και αναδείχθηκα και καλύτερο δεξί μπακ της Μπουντεσλίγκα».

Ήταν τελικά σωστή η επιλογή, το να φύγεις από τον ΠΑΟΚ;

«Τώρα, ύστερα από τόσα χρόνια μπορώ να πω ναι. Όμως όλοι γνωρίζουν ότι δεν ήταν δική μου επιλογή να φύγω από τον ΠΑΟΚ. Η οικονομική κατάσταση που υπήρχε έκανε την ομάδα και μένα, να κάνουμε εκείνη την μεταγραφή».

«ΕΙΠΑ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ»

Ήταν η κατάκτηση του EURO, ότι καλύτερο σου έχει συμβεί ως ποδοσφαιριστής;

«Ήταν κορυφαία στιγμή. Λίγοι παίκτες το έχουν ζήσει αυτό».

Ο Φερνάντο Σάντος έχει το μαγικό ραβδί;

«Έχει αστέρι. Αλλά το πιο σημαντικό είναι πως ξέρει πολύ ποδόσφαιρο και διαβάζει εκπληκτικά τον αντίπαλο. Δεν έχω συνεργαστεί με άλλον προπονητή που να γνωρίζει τόσο καλά το ποδόσφαιρο. Από την αρχή ο Σάντος μας έλεγε πως θα φύγουμε από την Γαλλία στις 11 Ιουλίου με την κούπα στα χέρια!»

Στον ΠΑΟΚ δεν πήρε όμως τίτλο. Γιατί;

«Εδώ στην Ελλάδα είναι δύσκολο! Αν τότε, πήγαινε στον Ολυμπιακό θα είχε πάρει… έντεκα τίτλους. Όλοι γνωρίζουν τι γίνεται στην Ελλάδα. Μακάρι αυτό κάποτε να αλλάξει γιατί κουράζονται όλοι. Οι παίκτες, ο κόσμος, όλοι. Στην Ελλάδα ένας ποδοσφαιριστής που υπογράφει συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό, γνωρίζει ότι υπογράφει κατάκτηση πρωταθλήματος».

Αν είχες λοιπόν πάει στον Ολυμπιακό, θα είχες πάρει το πρωτάθλημα.

«100%»

Είχες πρόταση;

«Είχε έρθει πρόταση έξι μήνες πριν πάω στην Γερμανία. Αλλά εγώ ενημέρωσα πως στην Ελλάδα παίζω μόνο για τον ΠΑΟΚ. Και αυτό δεν άλλαξε ποτέ».

«ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΥΡΙΣΩ, ΑΛΛΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΩ ΣΤΟΝ ΠΑΟΚ!»

Τώρα τι γίνεται;

«Έχω συμβόλαιο έναν χρόνο ακόμη. Ωστόσο αν υπάρχει πρόταση από άλλη ομάδα, που θα είναι καλή για μένα, αλλά και για την ομάδα μου, τότε θα την σκεφτώ σοβαρά. Ως τώρα ούτε εμένα, ούτε την Βόλφσμπουργκ απ' όσο ξέρω δεν την πλησίασε κανείς. Ούτε η Βόλφσμπουργκ με έχει ενημερώσει, πως δεν με θέλει για τη νέα χρονιά».

Εσύ θέλεις να συνεχίσεις στην Γερμανία, μετά από τόσα χρόνια ή θέλεις κάτι άλλο;

«Θα μου άρεσε να πάω κάπου αλλού, αλλά έχω συμβόλαιο με την Βόλφσμπουργκ. Ωστόσο μόνο αν μου πουν ότι πρέπει να ψάξω για κάτι άλλο, μόνο τότε, θα μπω σε αυτή την σκέψη πιο σοβαρά».

Τι κίνητρο έχεις πλέον μετά από όλα αυτά που έχεις πετύχει και ζήσει; Τι θέλει ο Βιεϊρίνια τώρα;

«Ο Βιεϊρίνια τώρα θέλει να παίξει μπάλα! Εγώ θέλω να είμαι χαρούμενος. Κάτι που δεν συνέβη την σεζόν που πέρασε, λόγω των τραυματισμών, των προβλημάτων της ομάδας και τα προβλήματα με τους προπονητές. Θέλω ακόμη να κερδίσω κάτι. Είτε στην Γερμανία, είτε στην Ελλάδα είτε κάπου αλλού».

Είχες δηλώσει πριν δύο χρόνια, ότι θέλεις να επιστρέψεις στον ΠΑΟΚ αλλά δεν είναι ακόμα η κατάλληλη στιγμή. Μήπως ήρθε αυτή η στιγμή;

«Δεν ξέρω. Εγώ να σου πω την αλήθεια, έχω σκεφτεί να έρθω στον ΠΑΟΚ. Θα έρθω αν με θέλουν. Δεν ξέρω αν θα είναι τώρα ή αργότερα. Εγώ θέλω να τελειώσω την καριέρα μου στον ΠΑΟΚ, αλλά φυσικά θέλω να έρθω να προσφέρω στην ομάδα, δεν θέλω να έρθω για έναν χρόνο, απλά να τελειώσω την καριέρα μου. Θέλω να παίξω τουλάχιστον δύο τρία χρόνια καλά, ώστε να βοηθήσω τον ΠΑΟΚ να πετύχει τους στόχους του. Η επιστροφή μου στον ΠΑΟΚ είναι κάτι που σκέφτομαι σχεδόν κάθε μέρα. Εγώ εδώ, θέλω να κρεμάσω τα παπούτσια μου».

Πόσο διαφορετικός είναι ο Βιεϊρίνια τώρα; Που είναι η μεγάλη αλλαγή;

«Στο μυαλό! Τώρα βλέπω αλλιώς το ποδόσφαιρο».

«ΛΥΘΗΚΕ Η ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΣΑΒΒΙΔΗ»

Είχε γίνει μία παρεξήγηση κάποια στιγμή με όσα έγραψε ο Γιώργος Σαββίδης και εσύ στο Instagram σε ότι αφορά αν σου έγινε ή όχι πρόταση από τον ΠΑΟΚ…

«Αυτή η ιστορία έχει λήξει. Μέχρι τότε που έκανα εκείνη την ανάρτηση, δεν μου είχαν κάνει πρόταση από τον ΠΑΟΚ. Κανένας άνθρωπος από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ δεν με πλησίασε. Ωστόσο μετά από αυτό το συμβάν, συζητήσαμε και λύσαμε την παρεξήγηση, αφού παραδεχτήκαμε ότι και οι δύο κάναμε λάθος με ότι γράψαμε. Δεν είχα καμιά πρόθεση, να χαλάσω την σχέση μου με τον ΠΑΟΚ».

Όλα αυτά τα χρόνια δεν υπήρξε επίσημη επαφή με τον ΠΑΟΚ για να επιστρέψεις;

«Υπήρξε έναν χρόνο μετά την μετακίνηση μου στην Γερμανία. Όταν είχα βρεθεί με τον Τσιστιάκοφ στη Θεσσαλονίκη και είχε έρθει και Γερμανία. Αλλά άλλο είναι να λέει κάποιος ότι σε θέλω, και ο παίκτης να πει ναι θέλω και άλλο να κάνεις πρόταση στην ομάδα του. Γιατί εγώ τότε είχα συμβόλαιο, δεν μπορούσα να φύγω ως ελεύθερος, ούτε να με δώσει τσάμπα η Βόλφσμπουργκ».

Έχει αναφερθεί πως η μεταγραφή δεν γίνεται, επειδή οι σχέσεις του ΠΑΟΚ με τον ατζέντη σου Πολ Κουτσολιάκο, δεν είναι οι καλύτερες….

«Συνεργάζομαι με τον Κουτσολιάκο δέκα χρόνια και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος. Είναι ένας άνθρωπος που με έχει στηρίξει πολύ και μου έχει φερθεί σωστά. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αυτό μπορεί να είναι πρόβλημα».

ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΠΑΟΚ

Παρακολουθείς όλα αυτά τα χρόνια αγώνες του ΠΑΟΚ;

«Πάρα πολύ. Έχω δεχτεί και κλήση από την τροχαία για να δω τον ΠΑΟΚ! Έτρεχα παραπάνω απ΄ ότι έπρεπε για να προλάβω πέρσι τον αγώνα στο Ντόρτμουντ. Κόντεψα να μπω… φυλακή (γέλια)».

Έπαιξε ωραία όμως ο ΠΑΟΚ έτσι;

«Πολύ ωραία. Όμως μετά από δύο εβδομάδες δεν ήταν τόσο καλά για μένα, αφού ήρθαν χαρτιά από την γερμανική τροχαία για να περάσω από δικαστήριο».

Ήταν η φετινή χρονιά του ΠΑΟΚ η καλύτερη του τα τελευταία χρόνια;

«Ναι. Πήρε το Κύπελλο, βρέθηκε κοντά στην πρώτη θέση και έπαιξε στο 80% των παιχνιδιών του φέτος, καλή μπάλα».

Η άποψη σου για τον Βλάνταν Ίβιτς;

«Ήμουν τυχερός που έπαιξα τόσα χρόνια μαζί του. Φαινόταν από τότε, ότι το… είχε στην προπονητική. Ήταν από τότε ένας προπονητής μέσα στους έντεκα παίκτες. Το θέμα στην Ελλάδα, είναι πως δεν έχουμε πολύ υπομονή, για να δίνουμε χρόνο στους παίκτες και στους προπονητές να διορθώσουν τα λάθη τους ή να λύσουν τα προβλήματα».

Είπες μόλις, δεν έχουμε εμείς στην Ελλάδα…

«Ναι, λέω δεν έχουμε, γιατί εγώ μιλάω σαν Έλληνας».

Και Θεσσαλονικιός…

«Φυσικά! Σπίτι έχω πάρει εδώ, γυναίκα Ελληνίδα και έχω ελληνοπορτογαλλίδα κόρη».

Ο ΠΑΟΚ έπαιξε τον ρόλο του σε αυτό;

«Πολύ. Αν δεν ήταν ο ΠΑΟΚ δεν θα είχα γνωρίσει την γυναίκα μου, δεν θα είχα περάσει όλα αυτά τα σπουδαία ποδοσφαιρικά χρόνια και δεν θα ένιωθα όλη αυτή την αγάπη των ανθρώπων της πόλης. Δείτε τον Γκαρσία, τον Λίνο, πόσο αγαπάνε την Θεσσαλονίκη. Και ο Κονσεϊσάο το ίδιο νιώθει, να ξέρετε».

Είδες το τελευταίο ματς της σεζόν στην Τούμπα. Ποιος παίκτης σου άρεσε;

«Μου άρεσε ο Λέοβατς, ο Ουάρντα και ο Μπίσεσβαρ. Όταν έχει την μπάλα στα πόδια του δείχνει ότι το… έχει. Θυμίζει λίγο Γκαρσία αν και αυτός ήταν κάτι διαφορετικό».

Ο Γκαρσία το… έχει ως προπονητής;

«Θα μου άρεσε να είχα τον Γκαρσία προπονητή στον ΠΑΟΚ (χαμόγελα). Θα ήταν μία καλή εμπειρία. Ή τον Κονσεϊσάο».

Επιμένεις πως οι ΠΑΟΚτσήδες είναι οι καλύτεροι οπαδοί;

«Φυσικά οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ δεν παίζονται! Είναι πιο τρελοί απ΄ όλους! Το να βλέπεις για παράδειγμα μέσα στο γήπεδο της Σάλκε, χιλιάδες ΠΑΟΚτσήδες να κάνουν τα δικά τους όπως και να έχει σε στιγματίζει και σου μένει στο μυαλό. Δεν… υπάρχουν!»

Θέλεις να δώσεις μήνυμα σε όλους τους φίλους του ΠΑΟΚ που ζητούν να επιστρέψεις και ζητούν και από την διοίκηση να κάνουν την κίνηση απόκτησης σου;

«Να αφήσουν τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ να δουλέψουν και να πάρουν τους παίκτες που θέλουν. Μόνο αυτοί ξέρουν το καλό της ομάδας. Θα έρθει το σωστό τάιμινγκ για να γίνει αυτό που πρέπει να γίνει. Από πλευράς μου δεν ξέρω αν θα έρθω. Ξέρω ότι το θέλω και φυσικά να έρθω, τη στιγμή που θα μπορώ να προσφέρω στην ομάδα. Θέλω να τους πω να συνεχίζουν να αγαπούν την ομάδα και να αφήσουν την διοίκηση, να κάνει την δουλειά της».

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ