ΠΑΟΚ

Βιεϊρίνια: "Να σκεφτούμε τα λάθη μας, αν θέλουμε το πρωτάθλημα"

ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΒΑΝ ΣΑΒΒΙΔΗ ΣΤΟ ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
Βιεϊρίνια EUROKINISSI SPORTS

Ο Βιεϊρίνια υποστήριξε ότι ο ΠΑΟΚ πρέπει να σκεφτεί τα λάθη που έχει κάνει ως σύλλογος, αν θέλει να πάρει το πρωτάθλημα. Η συνέντευξη του Πορτογάλου στη Nova.

Ο Βιεϊρίνια παρέλαβε το βραβείο του Fair Play για τη στάση του στο ντέρμπι του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ (προσπάθησε να συγκρατήσει τον Ιβάν Σαββίδη, όταν ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ κατευθυνόταν προς τον Κομίνη) και μιλώντας στη Nova υποστήριξε ότι η ομάδα του πρέπει να μάθει από τα λάθη της, ώστε να μπορέσει να πάρει το πρωτάθλημα τη νέα σεζόν.

Αναλυτικά όσα είπε ο αρχηγός του ΠΑΟΚ:

Για τη στιγμή στην οποία προσπάθησε να σταματήσει την είσοδο των παραγόντων του ΠΑΟΚ στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας:

"Δεν μπορώ να πω πως ήμουν το κρύο αίμα της ομάδας εκείνη τη στιγμή. Ήταν δύσκολο, γιατί έπρεπε να προστατεύσω την ομάδα μου, όπως έκανε ο κύριος Σαββίδης. Εγώ ήθελα να προστατεύσω την ομάδα μου, γι' αυτό προσπάθησα να μην μπει κανεις στον αγωνιστικό χώρο και να συνεχιστεί το παιχνίδι".

Για τη χρονιά συνολικά:

"Ήταν μια χρονιά μάθημα για εμάς. Ήταν μετά από τόση σκληρή δουλειά από όλους μας δεν ολοκληρώθηκε με τον τίτλο του πρωταθλητή. Είχαμε την ευκαιρία να πανηγυρίσουμε την κατάκτηση του κυπέλλου. Είμαστε χαρούμενοι, αλλά όχι 100% ικανοποιημένοι".

Για την ένταση στη συνέντευξη Τύπου μετά τον τελικό κυπέλλου:

"Πρέπει να αφήσουμε όλα αυτά που έγιναν πίσω μας. Πρέπει να σκεφτούμε τα λάθη που έχουμε κάνει σαν σύλλογος, αν θέλουμε να κερδίσουμε το πρωτάθλημα που είναι και ο μεγάλος μας στόχος. Μετά το τέλος του τελικού του κυπέλλου είχα πολλά πράγματα να πω. Άλλοι συμφωνούν και άλλοι διαφωνούν. Είναι αυτό που πιστεύω και αυτό που αποδείξαμε. Κανείς δεν μπορεί να σβήσει τις νίκες και τους βαθμούς. Αυτά θα μείνουν για εμάς που δουλέψαμε και προσπαθήσαμε όλη τη χρονιά να βγούμε πρωτοπόροι. Δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι άλλο εκτός αγωνιστικού χώρου και δείξαμε τι μπορούσαμε να κάνουμε στον τελικό κυπέλλου".

Για την επιστροφή του στην Ελλάδα:

"Την περίμενα αλλιώς. Κατ' αρχάς να αγωνιστώ στην επίθεση και όχι στην άμυνα. Επίσης δεν περίμενα όλα αυτά που συνέβησαν. Όπως ανέφερα και πριν είναι ένα μάθημα για όλους μας".

Για την εκτέλεση του φαουλ στον τελικό:

"Απ΄την αρχή σκεφτόμουν πως ο Μπάρκας δεν είχε πάρει την καλύτερη θέση εκείνη τη στιγμή. Καθόταν πίσω απ' το τείχος κι έτσι σκέφτηκα να εκτελέσω προς την πλευρά του. Δεν είναι κοντός ο συγκεκριμένος, οπότε και να ήθελα να την περάσω πίσω απ' το τείχος, θα ήταν πολύ εύκολη η δουλειά του. Αν μπει η μπάλα μέσα στα δίκτυα, αυτό έχει σημασία!".

Για τα λουλούδια που δέχτηκε μετά τον τελικό απ' τη γυναίκα του:

"Δε νομίζω πως έχει παράπονο η γυναίκα μου, της έχω στείλει πολλές φορές λουλούδια. Η αλήθεια είναι πως δεν το περίμενα. Γνώριζε πως θέλω να πανηγυρίσω τίτλους με την αγαπημένη μου ομάδα. Ήταν κάτι πολύ διαφορετικό! Αν πάρω πρωτάθλημα του χρόνου με τον ΠΑΟΚ ίσως χρειαστεί να μου κάνει δώρο ένα... χωράφι λουλούδια".

Για τη θέση που αγωνίστηκε φέτος και που θα τον δούμε του χρόνου:

"Είναι δουλειά του προπονητή ν' αποφασίσει σε ποια θέση θ' αγωνιστώ την επόμενη σεζόν. Αυτός ξέρει που θέλω να αγωνίζομαι, αλλά εκείνος είναι που θα σκεφτεί και θ' αποφασίσει".

Για τη Best Team των μέσων και ειδικότερα για τον συμπαίκτη του, Δημήτρη Πέλκα:

"Είναι μια πολύ δυνατή ομάδα. Ο Πέλκας είναι ένα παιδί που μεγάλωσε στα πέντε χρόνια που έλειπα. Τον παρακολουθούσα, όπως και τον ΠΑΟΚ. Του αξίζει να βρίσκεται στην καλύτερη ομάδα της σεζόν, είναι τρομερό αυτό που έχει καταφέρει. Όταν ήταν μικρός ήθελα να βρεθεί, εκεί που βρίσκεται τώρα."

Για το τραγούδι "τιναφόρε" που έχει κυκλοφορήσει με έμπνευση από την ατάκα του που έγινε viral:

"Έχω ακούσει το τραγούδι και έχω να πω μόνο "τιναφτόρε"!"

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ