ΠΑΟΚ

Βέρνμπλουμ ο "εκλεκτός" του φετινού καλοκαιριού

CSKA Moscow's Pontus Wernbloom celebrates after scoring the second goal of his team against AEK Athens during a soccer match for the third qualifying round of Champions League at Olympic stadium of Athens, Tuesday, July 25, 2017. (AP Photo/Thanassis Stavrakis)
CSKA Moscow's Pontus Wernbloom celebrates after scoring the second goal of his team against AEK Athens during a soccer match for the third qualifying round of Champions League at Olympic stadium of Athens, Tuesday, July 25, 2017. (AP Photo/Thanassis Stavrakis) AP

Ο Σουηδός μέσος, Πόντους Βέρνμπλουμ, συνεχίζει να είναι ο νο1 μεταγραφικός στόχος του Δικέφαλου και το Sport24.gr εξηγεί γιατί η ομάδα της Θεσσαλονίκης τα δίνει όλα για την απόκτηση του.

Την επομένη της ευρείας σύσκεψης για τα μεταγραφικά που συγκάλεσε ο ίδιος ο Ιβάν Σαββίδης ο ΠΑΟΚ άπλωσε τα ρέστα του στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τον Πόντους Βέρνμπλουμ.

Όλοι όσοι συμμετείχαν στη σύσκεψη στο "Μακεδονία Παλάς" ήταν σύμφωνοι ότι ο Σουηδός είναι εξαιρετική περίπτωση για την ομάδα τους και πως θα πρέπει να γίνει ότι είναι δυνατόν για να πειστεί να μετακομίσει στην Τούμπα.

Την ίδια άποψη έχουν και στην οικογένεια Σαββίδη και ο τεχνικός διευθυντής του "Δικεφάλου", Λούμπος Μίχελ και ο προπονητής της ομάδας, Ραζβάν Λουτσέσκου. Ότι ο Βέρνμπλουμ είναι ο ποδοσφαιριστής που δείχνει το επίπεδο στο οποίο θέλει να φτάσει ο ΠΑΟΚ.

Για το Λουτσέσκου η επιλογή είναι εύκολη. Ο 32χρονος Βέρνμπλουμ έχει αγωνιστικά τα στοιχεία που λείπουν από τους Σάκχοφ και Κάνιας και όσα έχουν και οι δύο μαζί. Είναι περισσότερο γρήγορος και ανασταλτικά πιο συνεπής από τον Ουκρανό και βοηθά περισσότερο στην ανάπτυξη πατώντας στην αντίπαλη πολύ περισσότερο από τον Κάνιας.

Επιπλέον ο Σουηδός με την εμπειρία του έχει και καλές τοποθετήσεις που τον κάνουν πολύ επικίνδυνο στις στημένες φάσεις, μια ικανότητα πολύ σημαντική για το Ρουμάνο τεχνικό του "Δικέφαλου". Αγωνιστικά ο Βέρνμπλουμ έχει όλο το πακέτο που χρειάζεται η μεσαία γραμμή του ΠΑΟΚ για να ανέβει ένα επίπεδο παραπάνω.

Για τον Ιβάν Σαββίδη και τη διοίκηση η απόκτηση του Σουηδού δείχνει να είναι αυτοσκοπός. Εφόσον τα πράγματα κυλήσουν όπως τα περιμένουν στον ΠΑΟΚ και δεν προκύψει ανταγωνιστής από κάποιο από τα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης η απόκτηση του θα είναι ένα ηχηρό μήνυμα προς όλους. Θα δείξει την διάθεση του Ιβάν Σαββίδη να ενισχύσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την ομάδα και ότι κάνει πράξη τη δήλωση για απεριόριστο μπάτζετ.

Θα είναι μια απόδειξη ότι στον ΠΑΟΚ υπάρχει μεγάλη οικονομική δυνατότητα και διάθεση για ενίσχυση της ομάδας ενόψει της διεκδίκησης του στόχου για την είσοδο της στους ομίλους του Champions League. Επιπλέον επικοινωνιακά με τον Βέρνμπλουμ στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ θα δείξει σε όλους ότι τους παίκτες που θέλει τους φέρνει στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Με την προσφορά του Δικέφαλου να έχει ξεπεράσει μαζί με τα μπόνους τα 5.500.000 ευρώ για έναν παίκτη μάλιστα που δεν δεσμεύεται με συμβόλαιο είναι φανερό ότι ο Πόντους Βέρνμπλουμ είναι ο "εκλεκτός" της ομάδας της Θεσσαλονίκης στην καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο. Και αυτό άσχετα με το γεγονός ότι προτεραιότητα τους φαίνεται να είναι η απόκτηση ενός επιθετικού.

Photo credits: AP Photo/Thanassis Stavrakis

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ