ΠΑΟΚ

Βαρέλα: "Ο Μολέντο θα μας κάνει καλύτερους"

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΟ - ΠΑΟΚ
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΟ - ΠΑΟΚ EUROKINISSI SPORTS

Ο Φερνάντο Βαρέλα μίλησε για την αξία που θα έχει για τον ΠΑΟΚ η κατάκτηση του νταμπλ και τα οφέλη που θα έχει η άμυνα του "Δικεφάλου" από την επικείμενη προσθήκη του Ροντρίγκο Μολέντο στην ομάδα.

Χρονιά τίτλου για τον ΠΑΟΚ θεωρεί το 2018 ο Φερνάντο Βαρέλα. Ο αμυντικός από το Πράσινο Ακρωτήρι είναι ο πρώτος από το "Δικέφαλο" (ο Λουτέσκου αρνήθηκε δύο φορές) που μιλά για την επικείμενη απόκτηση του Ροντρίγκο Μολέντο, τονίζοντας ότι δημιουργεί πιο έντονο ανταγωνισμό για τον ίδιο και τους συμπαίκτες του στην άμυνα. Αναλυτικά, οι δηλώσεις του:

Για την νέα χρονιά: "Νομίζω πως το 2018 θα είναι μια πολύ καλή χρονιά για την ομάδα. Δουλεύουμε σκληρά καθημερινά για να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει. Για μένα προσωπικά η σεζόν μέχρι τώρα είναι καλή αλλά τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι".

Για το που οφείλεται η βελτίωση του: "Είναι γεγονός ότι συμβαίνει αυτό. Την περσινή σεζόν είχα έρθει στην ομάδα χωρίς να είμαι απόλυτα έτοιμος γιατί ερχόμουν από τραυματισμό. Δεν είχα προετοιμαστεί και ψυχολογικά για την μετακίνηση αυτή και την μεταγραφή μου στον ΠΑΟΚ, οπότε μου πήρε κάποιο χρονικό διάστημα για να βρω τα πατήματα μου. Φέτος είμαι απόλυτα συγκεντρωμένος, έχω δώσει όλη μου την καρδιά και όλο μου το είναι ώστε να μπορέσω να γίνω καλύτερος και να βοηθήσω την ομάδα μου. Είναι πολύ σημαντική αυτή η χρονιά για να κατακτήσουμε τον τίτλο γιατί ο ΠΑΟΚ είναι μια μεγάλη ομάδα που απέχει πολλά χρόνια από την κατάκτηση τίτλου".

Για το που πιστεύει ότι οφείλεται η τόσο καλή αμυντική στάση της ομάδας: "Η καλή άμυνα ξεκινάει από την επίθεση. Οπότε όταν η ομάδα αμύνεται σωστά το οποίο ξεκινάει από τους επιθετικούς γιατί είναι συγκεντρωμένοι στο τι πρέπει να κάνουν, είναι πάντα πιο εύκολο και εμάς τους αμυντικούς. Έχει να κάνει με την συνολική στάση της ομάδας. Με τους συμπαίκτες μου στην άμυνα αισθάνομαι άνετα με όποιον και να παίζω είτε είναι ο Μαλεζάς, είτε ο Κρέσπο, είτε ο Σαμπράνο που έφυγε και στα άκρα ο Μάτος και ο Βιεϊρίνια είναι ποδοσφαιριστές με πολλή εμπειρία και ποιότητα οπότε είναι χαρά μου να παίζω μαζί τους".

Για τον Μολέντο: "Όπως κάθε ποδοσφαιριστής που κάνει μεταγραφή στον ΠΑΟΚ πρέπει να αποδείξεις την αξία σου. Σίγουρα είναι ένας πολύ κάλος ποδοσφαιριστής με πολλή ποιότητα που θα μας βοηθήσει να γίνουμε καλύτεροι. Εμένα προσωπικά μου αρέσει αυτό γιατί είναι καλό να έχεις ανταγωνισμό έτσι ώστε να να είσαι συγκεντρωμένος στην δουλειά σου για να αποδείξεις ότι αξίζεις να παίζεις. Μου αρέσουν τέτοιου είδους παίκτες γιατί σε βοηθούν καθημερινά να έχεις κίνητρο και να γίνεσαι καλύτερος".

Για το αν τον νιώθει πιο οικεία ότι έχουν κοινή γλώσσα με τόσους συμπαίκτες του: "Σίγουρα είναι πιο εύκολο όταν είσαι μέσα στον αγωνιστικό χώρο με ποδοσφαιριστές που μιλάς την ίδια γλώσσα οπότε έχεις μεγαλύτερη αμεσότητα εκεί που χρειάζεται καλύτερη συνεννόηση. Στο ποδόσφαιρο όλες οι γλώσσες είναι το ίδιο".

Για το ποιο είναι το πιο σημαντικό που θα κρατήσει από το πρώτο μισό της σεζόν: "Αυτό που πρέπει να κρατήσουμε είναι η συγκέντρωση, πρέπει σε κάθε παιχνίδι να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι διότι γνωρίζουμε ότι από εδώ και πέρα το κάθε λάθος μετράει. Το παραμικρό λάθος μπορεί να σε βγάλει εκτός διεκδίκησης τίτλου. Οι ομάδες από εδώ και πέρα θα είναι πιο δυνατές γι’ αυτό και θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι".

Για το αν είναι πιο δύσκολα τα ντέρμπι από τα υπόλοιπα παιχνίδια: "Ισχύει ότι τα παιχνίδια εκτός των ντέρμπι είναι πιο δύσκολα ειδικά σ ‘αυτήν την περίοδο που βρισκόμαστε τώρα. Η ΑΟΚ Κέρκυρα είναι σε δύσκολη θέση, έχει αλλάξει και προπονητή κι έχει πάρει και παίκτες οπότε δεν ξέρεις τι να περιμένεις".

Για το τι θα πρέπει να γίνει μέχρι το τέλος της σεζόν έτσι ώστε να είναι ικανοποιημένος: "Να κερδίσουμε τους δυο εγχώριους τίτλους. Θα είναι πολύ καλό για την ομάδα, για τον ιδιοκτήτη και για τον κόσμο".

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ