ΠΑΟΚ

Βαρέλα: "Διώξαμε την πίεση, πάμε για Κύπελλο και 2η θέση"

Βαρέλα: "Διώξαμε την πίεση, πάμε για Κύπελλο και 2η θέση"
Βαρέλα

Ο MVP Φεβρουαρίου του ΠΑΟΚ, Φερνάντο Βαρέλα, μίλησε για τη συζήτηση παικτών-Λουτσέσκου μετά τα επεισοδιακά ντέρμπι με Ολυμπιακό και ΑΕΚ, αναφέρθηκε στην προσωπική βελτίωσή του και σχολίασε το σούπερ γκολ του Κριστιάνο.

Αν υπάρχει ένας παίκτης του ΠΑΟΚ που παρουσιάζει κατακόρυφη άνοδο στην απόδοσή του την εφετινή σεζόν είναι ο Φερνάντο Βαρέλα. Ο αμυντικός από το Πράσινο Ακρωτήρι ψηφίστηκε MVP του μήνα Φεβρουαρίου και με αφορμή το βραβείο που παρέλαβε εκανε πολύ ενδιαφέρουσες δηλώσεις.

Αναφέρθηκε στην κατάσταση στον Δικέφαλο μετά τα δύο ταραχώδη ντέρμπι με Ολυμπιακό και ΑΕΚ, στους στόχους της ομάδας από εδώ και στο εξής, στο συμβόλαιό του και τη νέα τιμωρία κεκλεισμένων των θυρών του ΠΑΟΚ, καθώς και στο γκολ του Κριστιάνο, το οποίο... πανηγύρισε στα social media.

Για το αν το βραβείο αποτελεί απόδειξη ότι εφέτος είναι η χρονιά του:

"Αυτό το τρόπαιο δείχνει ότι κάνω καλή χρονιά, ότι δουλεύω πολύ και στην προπονήσεις και στους αγώνες. Είναι απόδειξη ότι θα πρέπει να συνεχίσω να απολαμβάνω το ποδόσφαιρο".

Για την πρόσφατη παρουσία του ατζέντη του στη Θεσσαλονίκη και τις συζητήσεις για το συμβόλαιό του:

"Είχε έρθει και πριν από κάποιο καιρό και συζητήσαμε κάποια πράγματα που δεν είχαν σχέση με το συμβόλαιό μου. Οπότε περιμένουμε. Εγώ διαβάζω για το θέμα από τις εφημερίδες και από το ίντερνετ, δεν υπάρχει κάποια άλλη ενημέρωση. Είμαστε συγκεντρωμένοι στον τελικό Κυπέλλου και στην κατάκτηση της δεύτερης θέσης".

Για τον στόχο του Champions League:

"Νομίζω ότι είμαστε αρκετά κοντά. Απομένουν ακόμη τέσσερα παιχνίδια. Βρισκόμαστε στη δεύτερη θέση και, πλέον, είναι στα πόδια μας. Εχουμε πολύ καλή ομάδα και αυτό είναι το θετικό για εμάς. Είμαστε δεμένο σύνολο. Από εκεί και πέρα, ο προπονητής με τον τεχνικό διευθυντή απλώς πρέπει να κάνουν κάποιες αλλαγές το καλοκαίρι για να πετύχουμε το κάτι παραπάνω. Νομίζω ότι έχουμε τις δυνατότητες να είμαστε στους ομίλους".

Για την λειτουργία της άμυνας στο ματς με τον Ατρόμητο που ήταν απών:

"Ηταν πολύ καλή. Εχουμε εξαιρετικούς παίκτες με μεγάλη ποιότητα. Και ο Κρέσπο και ο Μάλεζάς είναι τρομεροί ποδοσφαιριστές. Ο προπονητής δουλεύει στις προπονήσεις με όλα τα ζευγάρια για να υπάρχει χημεία και νομίζω ότι δείξαμε για ακόμη μία φορά ότι διαθέτουμε πολύ καλή άμυνα".

Για την ψυχολογία της ομάδας μετά τα τελευταία γεγονότα:

"Ημασταν κάπως τυχεροί γιατί το Πρωτάθλημα διακόπηκε και μπορέσαμε να διώξουμε την πίεση που υπήρχε. Γιατί αλλιώς, ίσως, το μυαλό μας δεν θα ήταν στο γήπεδο. Μιλήσαμε όλοι οι παίκτες μεταξύ μας και με τον προπονητή και συμφωνήσαμε ότι υπάρχουν μπροστά μας δύο στόχοι, ο τελικός Κυπέλλου και η δεύτερη θέση".

Για το αν σκέφτεται ακόμη το γκολ με την ΑΕΚ:

"Είναι πράγματι είναι ένα γκολ που το σκέφτομαι συνέχεια, παρόλο που ξέρω ότι πλέον δεν έχει σημασία και δεν θα γίνει κάτι. Θα άλλαζα για πλάκα αυτό το τρόπαιο με τη νίκη σε εκείνο το παιχνίδι".

Για το πόσο δύσκολο είναι να παίξει άλλα τρία ματς χωρίς κόσμο ο ΠΑΟΚ:

"Αν με ρωτούσατε πριν δώσουμε τα πρώτα επτά ματς θα σας έλεγα "δεν ξέρω". Τώρα όμως λέω ότι είναι δύσκολο να παίζουμε χωρίς τον κόσμο μας. Βέβαια, μας υποστηρίζει και είναι πολύ κοντά μας όλη την χρονιά, το νιώθουμε ότι μας βλέπουν ακόμη και όταν δεν είναι στο γήπεδο. Υπάρχει, άλλωστε, και το κίνητρο της δεύτερης θέσης και της κατάκτησης του Κυπέλλου για να τους ικανοποιήσουμε".

Για τον πανηγυρισμό μέσω instagram του γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο:

"Είναι αδύνατον να τον σταματήσεις. Ακόμη και τρομεροί αμυντικοί, όπως ο Κιελίνι και ο Μπαρζάλι, απλώς κοιτούσαν. Ο Ρονάλντο είναι ο κορυφαίος στον κόσμο και σε τέτοιες περιπτώσεις μπορείς, απλώς, να ελπίζεις ότι δεν θα κάνει καλά την δουλειά του".

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ