ΠΑΟΚ

Τζόλης: Το πουλέν του Γκαρσία, η πίστη του Αμπέλ, ο ΠΑΟΚ και το τένις

Τζόλης: Το πουλέν του Γκαρσία, η πίστη του Αμπέλ, ο ΠΑΟΚ και το τένις

Ο Χρήστος Τζόλης συστήθηκε στη νίκη του ΠΑΟΚ επί του ΟΦΗ. Το Sport24.gr σας παρουσιάζει τον 18χρονο φορ που φιλοδοξεί να γίνει το νέο αστέρι του Δικεφάλου. Η μετανάστευση στη Φρανκφούρτη, η πίστη του Φερέιρα, τα ιδιαίτερα του Γκαρσία και η αγάπη για το τένις και τον Τζόκοβιτς.

Ένα νέο αστέρι γεννιέται στην Τούμπα κι έχει ονοματεπώνυμο: Χρήστος Τζόλης. Στις τάξεις του ΠΑΟΚ ο 18χρονος επιθετικός ήταν ήδη γνωστός καθώς αποτελεί βασικό μέλος των ακαδημιών τα τελευταία χρόνια και μάλιστα με εξαιρετικές επιδόσεις.

Στο ευρύτερο ελληνικό ποδοσφαιρικό κοινό το όνομά του ακούστηκε για πρώτη φορά όταν ο προπονητής του Δικεφάλου, Αμπέλ Φερέιρα, τον πήρε για πρώτη φορά στην αποστολή για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο πλαίσιο της πρεμιέρας των playoffs της Super League 1.

Εκεί πήρε και το βάπτισμα του πυρός. Έπεσε να κολυμπήσει στα βαθιά. Έπεσε ξανά στη μάχη στην εντός έδρας αναμέτρηση με τον ΟΦΗ για την τρίτη αγωνιστική κι ενώ η ομάδα του βρισκόταν πίσω στο σκορ (0-1).

Λίγα λεπτά ήταν αρκετά. Προβολή στην κίνηση και 1-1. Ο γεννημένος στη Θεσσαλονίκη την 30ή Ιανουαρίου του 2002 φορ έγινε ο 10ος νεότερος ηλικιακά του ΠΑΟΚ που βρίσκει δίχτυα στο πρωτάθλημα. Οι παροικούντες την Τούμπα ή τη Νέα Μεσημβρία ασφαλώς και δεν εκπλήσσονται. Οι αριθμοί δεν λένε ψέματα και τα 19 γκολ σε 26 εμφανίσεις - πρώτος σκόρερ - στο πρωτάθλημα υποδομών της Super League 1 αποτελούν αδιάψευστο μάρτυρα.

Η ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΣΤΗ ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Αμπέλ Φερέιρα, στάθηκε στη συνέντευξη που παραχώρησε στο PAOK TV μετά τη νίκη (3-1) επί του ΟΦΗ στο πέρασμα του Χρήστου Τζόλη από τη Γερμανία.

"Πραγματικά είναι αλήθεια ότι ο Τζόλης σήμερα μας βοήθησε πολύ και εγώ από την πλευρά μου στην προπονητική καριέρα είχα πάρα πολύ σημαντικό ρόλο στο να αναδεικνύω νέους παίκτες, πρέπει να έχεις και ποιότητα όμως για να ανταπεξέλθεις σε μια ομάδα σαν τον ΠΑΟΚ. Ο Τζόλης έχει αποδείξει ότι έχει μια πολύ καλή νοοτροπία, έχει αγωνιστεί στη Γερμανία, έχει καλή ανταγωνιστική νοοτροπία και ακολουθεί τις οδηγίες που του έδωσα σήμερα και είδαμε το αποτέλεσμα", υποστήριξε ο Πορτογάλος προπονητής του ΠΑΟΚ.

SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÏÖÇ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÏÖÇ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Σε ηλικία 13 ετών πήγε στη Γερμανία και τη Φρανκφούρτη. Ήταν οικογενειακή απόφαση, καθώς οι γονείς του μετανάστευσαν για δουλειά και αναζήτηση ενός καλύτερου τρόπου ζωής. Η οικογένεια Τζόλη έμεινε δύο χρόνια στη Φρανκφούρτη κι επέστρεψε στην Ελλάδα.

Εκεί αγωνίστηκε με τη φανέλα της Ρόζενχοφ και έβαλε τα πρώτα στοιχεία της γερμανικής ποδοσφαιρικής κοσμοθεωρίας (πειθαρχία, τακτική) στο παιχνίδι. Όπως ακριβώς υποστήριξε και ο προπονητής του το βράδυ του Σαββάτου.

Η ΠΙΣΤΗ ΤΟΥ ΑΜΠΕΛ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΑΙΣΘΗΜΑ

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Αμπέλ Φερέιρα, είχε θέσει ως στόχο να βγάλει έναν ποδοσφαιριστή από τις ακαδημίες όταν ανέλαβε τα ηνία της ομάδας. Ο Πορτογάλος διέκρινε από την πρώτη στιγμή το ταλέντο του Χρήστου Τζόλη. Εκ των κορυφαίων της Κ19 (19 γκολ σε 26 ματς όπως αναφέραμε και πιο πάνω), ο Πορτογάλος είχε τετ-α-τετ με τον 18χρονο και του εξήγησε πόσο τον πιστεύει.

Του έδωσε το βάπτισμα του πυρός κόντρα στον Ολυμπιακού, στην ήττα από τους ερυθρόλευκους, σε ένα από τα πιο δύσκολα ματς. Αυτό έμελλε να είναι το ντεμπούτο του. Ο Φερέιρα είχε μιλήσει με τον Τζόλη πριν το ματς με του ΟΦΗ και του είχε πει ότι θα τον χρησιμοποιήσει.

Όπως κι έγινε. Πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στο 55ο λεπτό στη θέση του Λάμπρου. Δεν άργησε παρά τέσσερα λεπτά για να πετύχει το γκολ. Στο 59' ο Γιαννούλης έκλεψε την μπάλα από τον Βαζ έκανε τη σέντρα και ο Τζόλης με σουτ στην κίνηση στην καρδιά της άμυνας της ομάδας του Ηρακλείου άφησε άγαλμα τον Ουάλι ισοφαρίζοντας σε 1-1.

ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΟΥ ΓΚΑΡΣΙΑ

Μπορεί τώρα να βρίσκεται υπό την καθοδήγηση του Αμπέλ Φερέιρα, αλλά όλη τη χρονιά - όπως και την περυσινή - την πέρασε υπό την αντίστοιχη του Πάμπλο Γκαρσία. Αλήθεια τι άλλαξε ο Ουρουγουανός στον 18χρονο;

Πρωτίστως ότι τον έβαλε την τρέχουσα σεζόν να παίξει και σε άλλες θέσεις της επίθεσης. Δεν περιορίστηκε μόνο στην κορυφή της γραμμής κρούσης, αλλά αγωνίστηκε τόσο στα πλάγια, όσο και πίσω από τον καθαρό επιθετικό της ομάδας.

SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÏÖÇ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
Tzolis, PAOK (panigiriko) EUROKINISSI

Η αλήθεια είναι, ωστόσο, ότι η σχέση του με τα δίχτυα δεν δημιουργήθηκε την τρέχουσα σεζόν. Το 2015 στο τουρνουά Λέναρντ Γιόχανσον της Σουηδίας πέτυχε 11 γκολ σε 5 ματς με την Κ13 του ΠΑΟΚ. Η ποδοσφαιρική επιρροή του Πάμπλο Γκαρσία, ωστόσο, δεν μπορεί ν' αμφισβητηθεί.

Δεν είναι μόνο η αριθμητική και η στατιστική. Δεν είναι μόνο οι δυο σερί τίτλοι με την Κ19 του ΠΑΟΚ. Είναι η ποδοσφαιρική επιρροή του Ουρουγουανού στον Τζόλη μέσα από τις οδηγίες και τις συμβουλές.

ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΜΑΤΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ

Το Sport24.gr "χαρτογράφησε" στις 19 Απριλίου 2019 την Εθνική Παίδων που προκρίθηκε στο EURO και παρουσίασε δέκα παίκτες της, που ήδη έχουν τραβήξει τα βλέμματα και προκαλέσει συζήτηση γύρω από το όνομά τους.

Φυσικά ανάμεσα στη λίστα βρισκόταν και το όνομα του Χρήστου Τζόλη. Ο ίδιος άλλωστε μιλώντας στο περιβάλλον του δεν κρύβει ότι έχει κάνει τα καλύτερα ματς της νεανικής καριέρας του με το εθνόσημο στο στήθος.

Με την Κ17 κόντρα στο Κόσοβο είχε πετύχει και τα δυο γκολ του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στο ματς που είχε διεξαχθεί στις 31 Μαρτίου στο Κολοβρέ της Νιόν. Όπως είχε πετύχει και το μοναδικό γκολ στην επικράτηση (1-0) επί της Μολδαβίας στις 28 Οκτωβρίου 2018.

ΠΑΟΚ ΑΠΟ ΜΙΚΡΟΣ, ΚΛΑΟΥΣ, ΣΑΛΠΙ ΚΑΙ ΤΕΝΙΣ

Ο Χρήστος Τζόλης δεν κρύβει ότι υποστηρίζει τον ΠΑΟΚ από μικρός, άλλωστε και η οικογένειά του είναι "ασπρόμαυρη". Η σύγκριση με τον Κλάους Αθανασιάδη και τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη αναπόφευκτη. Καλοί οι Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς, Τσούμπα Άκπομ και Κάρολ Σβιντέρσκι, αλλά ο Δικέφαλος ψάχνει το επόμενο μεγάλο ελληνικό κανόνι.

Από το 2008 στον Δικέφαλο - ξεκίνησε από τις ακαδημίες της Δόξας Πενταλόφου - ο 18χρονος δεν σκέφτεται αυτή τη στιγμή να φορέσει τη φανέλα άλλης ομάδας. Ούτε καν να πάει στο εξωτερικό. Ενδιαφέρον εκδηλώθηκε στο παρελθόν. Από την Μπαρτσελόνα και τη Μασία. Αλλά δεν προχώρησε. Ποδοσφαιριστής ο Τζόλης, αλλά έχει αδυναμία και σε ένα άλλο άθλημα. Το τένις. Με ίνδαλμα του τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Όσο από το ποδόσφαιρο, όπως λέει στην οικογένειά του, δεν θα μπορούσε παρά να θαυμάζει τα δυο "ιερά τέρατα" της εποχής μας. Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ