ΠΑΟΚ

Τζιόλης: "Βλέπω πως τρωγόμαστε μεταξύ μας"

Τζιόλης: "Βλέπω πως τρωγόμαστε μεταξύ μας"
Τζιόλης INTIME SPORTS

Ο Αλέξανδρος Τζιόλης στάθηκε στο γενικότερο κλίμα που υπάρχει γύρω από τον ΠΑΟΚ μετά από "στραβά" αποτελέσματα, τόνισε πως θα πρέπει να υπάρχει υπομονή και ανέφερε πως ο Ιγκορ Τούντορ δεν "μπέρδεψε" την ομάδα παίζοντας 4-4-2.

Για πολλά ζητήματα μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό "Arena" ο Αλέξανδρος Τζιόλης. Συγκεκριμένα ο ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ είπε:

Για την κακή κατάσταση του ΠΑΟΚ: " Δεν είναι και η καλύτερη κατάσταση που είμαστε τώρα. Το δείχνουν τα αποτελέσματα, ίσως μια κοιλιά παρουσιάζει η ομάδα. Μπορεί να χαρακτηριστεί όμως και μια λογική κοιλιά και θα πρέπει ο κόσμος να σκεφτεί πως ίσως είναι αναμενόμενη. Από ότι κατάλαβα ο ΠΑΟΚ έχτισε μια νέα ομάδα, με νέους παίκτες, με έναν νέο προπονητή, με ένα πλάνο 2-3 ετών. Στην Ελλάδα αμέσως ξεχνάμε τα πλάνα μόλις έρχονται τα δύσκολα. Αυτή είναι κάπως η ουσία του πράγματος. Φυσικά εμείς οι παίκτες που δουλεύουμε, είμαστε οι πρώτοι που θέλουμε να έχουμε καλή απόδοση. Θα πρέπει να δούμε τις δυνατότητες της ομάδας. Φυσικά πρέπει να κερδίζουμε αλλά υπάρχουν και σκαμπανεβάσματα".

Για το γενικότερο κλίμα που υπάρχει γύρω από τον ΠΑΟΚ: " Στην Ελλάδα πολλές φορές είμαστε ανακόλουθοι αυτών που λέμε. Βλέπω μια πίεση. Ζούμε σε μια ιδιαίτερη πόλη και όλοι έχουν την δική τους άποψη. Υπάρχει πλουραλισμός, πολλά ράδια, εφημερίδες και όλα συγχέονται μεταξύ τους. Να μηδενίζουμε, είμαστε πρώτοι σε αυτό. Τρωγόμαστε μεταξύ μας σαν οικογένεια του ΠΑΟΚ. Aυτό βλέπω... Μαλώνουμε ο ένας με τον άλλον γενικά. Αυτό αντιλαμβάνομαι. Θα πρέπει να είμαστε πιο δεμένοι, ακόμη και οι οπαδοί, ακόμη και ο Τύπος. Ερχονται άσχημα αποτελέσματα και μερίδα του κόσμου και του Τύπου καταφέρεται κατά της ομάδας. Υπάρχουν πολλή γκρίνια. Πολλά άσχημα αποτελέσματα βέβαια είναι λογικό να φέρνουν μια δυσαρέσκεια. Η ομάδα χτιζόμενη στην αρχή της χρονιάς, δεν δήλωσε κανείς πως πάει για πρωτάθλημα. Στην αρχή ο κόσμος τα δέχεται αλλά όταν έρχεται η στραβή, μετά τα ξεχνά".

Για το τι φταίει και ο ΠΑΟΚ χάνει εύκολα βαθμούς: "Είμαστε λίγο αφελείς στο παιχνίδι μας. Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε και να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο. Ειδικά στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου, στην τελευταία φάση δηλαδή, αυτό δεν το έχουμε σε ικανοποιητικό βαθμό. Δεν είμαστε killer. Αυτό είναι κυρίως θέμα εμπειρίας. Εχουμε στην ομάδα μας παίκτες που είναι 20, 22 και 24 ετών. Αν ήταν πιο έμπειρη η ομάδα και είχε παίκτες με παραστάσεις, θα ήταν πιο ρεαλιστές οι παίκτες και πιο killer".

Για το ότι αν αδικείται η ομάδα με τους βαθμούς που έχει χάσει και για το γεγονός πως στον κόσμο δεν αρέσει το -15 από τον Ολυμπιακό: "Προφανώς... Τώρα μπορούσαμε να ήμασταν στο -7 και στο -8. Δεν έχουμε παίξει όμως ξανά ένα τόσο δύσκολο πρόγραμμα. Είχαμε κάθε τρεις μέρες δυνατούς αγώνες και προφανώς θα έχεις και απώλειες. Παίξαμε με την Ντόρτμουντ την Πέμπτη βράδυ και μετά Κυριακή με τον Ολυμπιακό. Μετά από 2,5 μέρες... Υπάρχουν και αυτές οι λεπτομέρειες".

Για το αν υπάρχουν προβλήματα στο εσωτερικό του ΠΑΟΚ: "Οχι. Και να υπήρχαν βέβαια, δεν θα το λέγαμε. Αλλά πραγματικά δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα".

Για τον Τούντορ: "Δεν νομίζω να ρωτήσετε οποιονδήποτε μέσα στην ομάδα και να μην πει πως ο προπονητής δεν δουλεύει. Η ομάδα δουλεύει πολύ καλά και σε καλά πρότυπα".

Για τα σκαμπανεβάσματα στην ομάδα: "Πρέπει η ομάδα να αποκτήσει την σταθερότητα. Το δύσκολο στο ποδόσφαιρο είναι η διάρκεια, αυτό είναι σημαντικό".

Για το αν ο ΠΑΟΚ μπορεί να "ανέβει" στο εξής: " Είμαι πεπεισμένος πως θα γίνει αυτό. Η ομάδα έχει χρόνο να δουλέψει και θα δείξει πως βγαίνει από το σοκ. Η ομάδα θα έχει ανοδική πορεία μετά τα ματς των Εθνικών ομάδων".

Για το αν οι παίκτες που ήρθαν φέτος δτον ΠΑΟΚ αντιλαμβάνονται την πίεση που υπάρχει στον "Δικέφαλο" μετά από άσχημα αποτελέσματα: "Νομίζω πως αρχίζουν σιγά σιγά να το καταλαβαίνουν. Πολλοί έφυγαν για πρώτη φορά από την χώρα τους. Υπήρχαν κάποια καλά αποτελέσματα για την ομάδα. Την πίεση την καταλαβαίνεις όμως στα άσχημα και σιγά σιγά το έχουν καταλάβει και οι νέοι παίκτες στο γήπεδο. Πρέπει να υπάρχει ηρεμία, η ομάδα είχε καλά αποτελέσματα και ο κόσμος είδε κάποια δείγματα αυτής της ομάδας. Βέβαια υπήρχαν και άσχημα αποτελέσματα. Υπήρχαν κάποιες λεπτομέρειες, όπως το πρόγραμμα".

Για τον Μπερμπάτοφ: " Προφανώς η διάθεσή του είναι να προσφέρει από την εμπειρία του. Θέλει να μεταδώσει όσο πιο πολλά μπορεί. Κατευθύνει και διορθώνει τους μικρότερους".

Για το αν αποτελεί πρόβλημα να παίζει ως στόπερ και για τον ανταγωνισμό που έχει στον χώρο του κέντρου: "Οχι ιδιαίτερα. Δεν είναι κάποιο πρόβλημα. Προφανώς παίζω πιο άνετα στη θέση μου (σ.σ. ως μέσος). Είναι καλό να υπάρχουν πολλοί καλοί παίκτες. Μακάρι να έρχονται καλοί παίκτες στην ομάδα, αυτό θα βοηθήσει γιατί είναι πολλά τα ματς. Πρέπει να υπάρχει πλουραλισμός παικτών. Ο ένας βελτιώνεται με τον άλλον".

Για την γκέλα πέρυσι με την Ξάνθη (ήττα με 4-2) και το γεγονός πως σε εκείνο το ματς ο πρώτος ΠΑΟΚ δεν "άνοιξε" την διαφορά στη βαθμολογία, αλλά και την περσινή (2014-15)... κατηφόρα στη βαθμολογία: "Μέχρι εκείνη την στιγμή η ομάδα έπιασε το ταβάνι μας. Ημασταν κοντά στο πρωτάθλημα αλλά και μακριά. Η ομάδα έπιασε το πικ της και ίσως μόνο προς τα πίσω θα μπορούσε να πάει. Υπήρχαν λίγοι παίκτες και τραυματισμοί. Οσο κοντά ήμασταν στο πρωτάθλημα, ήμασταν και μακριά επίσης. Η ομάδα δεν είχε δυνάμεις μετά, ήταν αδύναμη στην συνέχεια του πρωταθλήματος".

Για το πρόβλημα τραυματισμού του που είχε την περασμένη σεζόν και κόστισε στον ΠΑΟΚ: "Είχα ένα πρόβλημα στον προσαγωγό. Πονούσα και έπαιζα και μια μέρα δεν μπορούσα να περπατήσω από τον πόνο. Η ομάδα δεν εξαρτάται όμως από ένα πρόσωπο".

Για το γατί έφυγε πριν δύο χρόνια (σ.σ. έπαιξε ως δανεικός στην Καϊσέρισπορ ) : " Ως τον Δεκέμβρη έπαιζα συνέχεια και ξαφνικά τον Δεκέμβρη είδα αλλαγή στάση του προπονητή προς το πρόσωπό. Εμεινα εκτός σε κάποια ματς και δεν μου αρέσει να μην παίζω. Αλλαξε η στάση του προπονητή ξαφνικά, προέκυψε μια καλή πρόταση οικονομικά και είχα την δυνατότητα να πάω μετά στο Μουντιάλ. Φοβούμενος να μην αγωνίζομαι και να μην παίξω στο Μουντιάλ, πήρα την καλύτερη απόφαση για μένα. Δεν νομίζω να πόνεσε κανέναν αυτή η απόφαση μου τότε".

Για το αν ο Τούντορ "μπερδεύει την ομάδα αλλάζοντας το σύστημα από 3-5-2 σε 4-4-2: " Ποδοσφαιριστής υψηλού επιπέδου δεν γίνεται να μην εφαρμόσει γρήγορα ένα σύστημα. Αυτό ισχύει για παίκτες που έχουν ποδοσφαιρική παιδεία. Το 3-5-2 που έχουμε παίξει, θέλει πολλή δουλειά και λίγες ομάδες το παίζουν στην Ευρώπη. Είναι ένα ιδιαίτερο σύστημα. Οταν η ομάδα παίζει 3-5-2 και έρχεται ο προπονητής και λέει πως την επόμενη μέρα θα παίξουμε 4-4-2, αυτό δεν χρειάζεται καμιά δουλειά. Οταν ακούω πως ο προπονητής μπέρδεψε την ομάδα, δεν το δέχομαι. Δεν σοκάρεται κανείς παίκτης με το 4-4-2. Πιο πολύ μπερδεύει από το 4-4-2 να παίξεις 3-5-2. Ολοι το έχουμε παίξει το 4-4-2. Και στις προπονήσεις τόσα χρόνια το παίζουμε".

Για το αν συνεχίσει στον ΠΑΟΚ μελλοντικά: "Μου αρέσει εδώ. Το απολαμβάνω που είμαι στον ΠΑΟΚ. Δεν μπορείς να προδικάσεις τι θα γίνει. Είδατε, πριν δύο χρόνια έφυγα σε μια νύχτα".

Για την κακή πορεία της Εθνικής:" Τα πρόσωπα που ήταν στην Εθνική τα προηγούμενα χρόνια, αγαπούσαν πολύ την ομάδα. Ηξεραν ποδόσφαιρο. Μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο έγιναν κάποιες λάθος επιλογές. Η Εθνική έχασε κάπως τα στεγανά της. Λίγο χάθηκε η εκτίμηση που πρέπει να έχει η Εθνική ομάδα. Εύχομαι να βγει η ομάδα από την δύσκολη κατάσταση που είναι. Εχουμε καλούς παίκτες, με καλή φουρνιά. Είναι μια γκάμα νεαρών και μεγαλύτερων παικτών. Με σωστή δουλειά, έχει μέλλον αυτή η ομάδα".

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ