ΠΑΟΚ

Τζάλμα Κάμπος: "Ο ΠΑΟΚ έχει πολλούς εχθρούς"

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΑΟΚ - ΞΑΝΘΗ (MOTION TEAM)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΑΟΚ - ΞΑΝΘΗ (MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Ο Τζάλμα Κάμπος μίλησε στην "A Bola" για την κατάκτηση του Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ, το ανέτοιμο Πανθεσσαλικό, την ποδοσφαιρική αντιπαλότητα ελληνικού Βορρά και Νότου και τους εχθρούς του "Δικεφάλου".

Στη στήλη που επιμελείται η σύζυγος του Πορτογάλου πρώην κεντρικού αμυντικού του ΠΑΟΚ και νυν της Χαπόελ Μπερ Σέβα, Μιγκέλ Βίτορ, μίλησε ο Αγκολέζος εξτρέμ του "Δικεφάλου", Τζάλμα Κάμπος.

Ο Τζάλμα Κάμπος υποστήριξε ότι ο ΠΑΟ Κ "έχει πολλούς εχθρούς στην Ελλάδα που κάνουν τα πάντα για να μην πετύχει τους στόχους του", μίλησε για ποδοσφαιρική κι όχι μόνον αντιπαλότητα μεταξύ ελληνικού Βορρά και Νότου, χαρακτήρισε ανέτοιμο για τη διεξαγωγή του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας το "Πανθεσσαλικό Στάδιο" του Βόλου κι εξήγησε γιατί άφησε την Τουρκία για τη Θεσσαλονίκη. Αναλυτικά όσα είπε.

Για την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας: "Ήταν μια πολύ καλή στιγμή, η κατάκτηση του Κυπέλλου. Ήταν κάτι μεγάλο, καθώς ο ΠΑΟΚ δεν είχε κερδίσει κάτι εδώ και 14 χρόνια. Αλλά, τώρα έχουμε δουλειά. Έχουμε τα playoffs και είναι πολύ σημαντικό να πάρουμε τη θέση για το Champions League.

Κατά τη γνώμη μου το γήπεδο δεν ήταν έτοιμο να υποδεχθεί τον τελικό. Είχε λίγες θέσεις και η πρόσβαση δεν ήταν καλή. Σταματήσαμε εξαιτίας της κίνησης για λίγο και δεν φθάσαμε την προκαθορισμένη ώρα. Υπήρχαν συμπλοκές ανάμεσα στους οπαδούς και δακρυγόνα παντού. Σύγχυση.

Το ματς κύλησε καλά για εμάς και στο τέλος επικράτησε ευφορία. Οι οπαδοί της ομάδας που έχασε συμπεριφέρθηκαν καλά, έφυγαν κι εμείς το γιορτάσαμε".

Για τους εορτασμούς για την κατάκτηση του τίτλου: "Φτάσαμε στη Θεσσαλονίκη στις 04:30 και πανηγυρίζαμε μέχρι να διαλυθεί το πλήθος. Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ είναι διαφορετικοί. Στο Πόρτο, οι άνθρωποι είναι πιο ήρεμοι. Οι Πορτογάλοι είναι πιο politically correct, προϊόν της παιδείας μας".

Για την απόφασή του να αποδεχθεί την πρόταση του ΠΑΟΚ το περασμένο καλοκαίρι: "Εδώ η πόλη είναι σχετικά μικρή και η ομάδα μεγάλη. Εδώ η μάζα των οπαδών είναι δυνατή. Η πόλη είναι όμορφη και στη γυναίκα μου αρέσει πολύ. Στην Τουρκία, ήμασταν σε πόλεις όπου ένιωσα λίγη κατάθλιψη.

Τζάλμα Κάμπος: "Ο ΠΑΟΚ έχει πολλούς εχθρούς"

Το γεγονός ότι ήρθα σε μια ομάδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης επηρέασε την επιλογή μου το περασμένο καλοκαίρι. Επίσης, το πολιτικό σκηνικό στην Τουρκία ήταν ασταθές κι αυτό συνηγόρησε στην απόρριψη προτάσεων από εκεί. Όταν έχεις οικογένεια και παιδιά, αυτό μετρά πολύ".

Για τους εχθρούς του ΠΑΟΚ: "Αντιλήφθηκα ότι υπάρχει μεγάλη αντιπαλότητα ανάμεσα σε Βορρά και Νότο, πέρα από το ποδόσφαιρο. Ο ΠΑΟΚ μπορεί να μην έχει πολλούς τίτλους, αλλά έχει πολλούς οπαδούς. Ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ έχουν καλύτερο στάτους, αλλά όταν κατακτήσαμε το Κύπελλο κατάλαβα ότι ο ΠΑΟΚ έχει πολλούς εχθρούς που δεν αφήνουν την ομάδα να μεγαλώσει.

Κάνουν τα πάντα για να μην πετύχει η ομάδα τους στόχους της. Δεν το λέω αυτό για να υποτιμήσω τον Ολυμπιακό, ο οποίος πάντα φτιάχνει καλές ομάδες και μεγαλύτερο μπάτζετ από τους αντιπάλους του. Αλλά, αυτή είναι η πρόκλησή μου".

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ