ΠΑΟΚ

Τσίμιροτ: "Δεν είμαι ελεύθερος, αλλά ελπίζω μια μέρα να επιστρέψω στον ΠΑΟΚ"

SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÐÁÍÁÉÔÙËÉÊÏÓ (MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÐÁÍÁÉÔÙËÉÊÏÓ (MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Ο Γκόικο Τσίμιροτ απαντά μέσω του Sport24.gr στη φημολογία επιστροφής του στον ΠΑΟΚ και ξεκαθαρίζει τα δεδομένα της συνεργασίας του με τη Σταντάρ. Η καραντίνα στο Βέλγιο και η προοπτική Μπάγεβιτς στην εθνική Βοσνίας.

Ο Γκόικο Τσίμιροτ θυμήθηκε το Σάββατο στο Instagram την καριέρα του στον ΠΑΟΚ σε μια κίνηση που ερμηνεύτηκε ως γέφυρα επιστροφής στο Δικέφαλο.

Άλλωστε το timing της ανάρτησης του Βόσνιου συνέπεσε με τη μη χορήγηση αδειοδότησης στη Σταντάρ και τα σενάρια υποβιβασμού της ομάδας της Λιέγης στη δεύτερη κατηγορία.

Βέβαια δεν πρόκειται για κάποια οριστική απόφαση - σε τέτοια περίπτωση θα έμεναν ελεύθεροι αρκετοί βασικοί ποδοσφαιριστές καθώς θα υπήρχε αδυναμία κάλυψης συμβολαίων - και οι ρουζ έχουν μια δεύτερη ευκαιρία να λύσουν το θέμα και μάλιστα εμφανίζονται καθησυχαστικοί.

Το Sport24.gr αναζήτησε τον 27χρονο Βόσνιο διεθνή μέσο, ο οποίος απάντησε στη φημολογία επιστροφής του στον ΠΑΟΚ και ξεκαθαρίζει τα δεδομένα της συνεργασίας του με τη Σταντάρ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δικέφαλος είχε βάλει στα ταμεία του το ποσό των 2.500.000 ευρώ από την πώλησή του στην ομάδα της Λιέγης το 2018.

Τσίμιροτ: "Δεν είμαι ελεύθερος, αλλά ελπίζω μια μέρα να επιστρέψω στον ΠΑΟΚ"

- Γκόικο, πώς είναι η κατάσταση με τον κορονοϊό στο Βέλγιο;

"Είμαι σε καραντίνα, όπως και όλος ο κόσμος. Η κατάσταση εδώ είναι λίγο δύσκολη με πάνω από 3.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα. Πολλοί υποστηρίζουν ότι το lockdown θα ισχύσει μέχρι τέλος Ιουνίου. Θα δούμε τι θα συμβεί".

- Η Λίγκα πρότεινε τον πρόωρο τερματισμό της σεζόν με στέψη της Μπριζ. Λίγες ώρες αργότερα η UEFA και η ECA με επιστολή σε αυστηρό ύφος απείλησαν με αποκλεισμό από τις διοργανώσεις το Βέλγιο και όποια άλλη χώρα κινηθεί παρομοίως. Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η λήψη αποφάσεων;

"Νομίζω ότι βιάστηκαν και μετά την επιστολή της UEFA που προειδοποίησε γι' αποκλεισμό από τις διοργανώσεις όσων χωρών τερματίσουν πρόωρα τη σεζόν αναθεώρησαν. Το προγραμματισμένο Δ.Σ της λίγκας για να λάβει την απόφαση αναβλήθηκε και νομίζω έγινε γιατί πρώτα περιμένουν την απόφαση της UEFA".

- Φημολογείται ότι ο ΠΑΟΚ κινείται για την απόκτησή σου, είσαι ελεύθερος; Θα ήθελες να επιστρέψεις στον ΠΑΟΚ αυτό το καλοκαίρι;

"Έχω συμβόλαιο με τη Σταντάρ Λιέγης και δεν είμαι ελεύθερος όπως ακούγεται. Είμαι χαρούμενος στη Λιέγη και δεν μπορώ να κάτι άλλο".

- Πιστεύεις ότι δικαιούσαι μια δεύτερη θητεία - ευκαιρία στον ΠΑΟΚ;

"Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι ελπίζω να επιστρέψω στον ΠΑΟΚ κάποια ημέρα".

Arsenal's Alexandre Lacazette, center, fights for the ball with Liege's Gojko Cimirot, left, during a Europa League group F soccer match between Standard Liege and Arsenal at the Maurice Dufrasne stadium in Liege, Belgium, Thursday, Dec, 12, 2019. Lacazette scored once and the match ended in a 2-2 draw. (AP Photo/Francois Walschaerts)
Arsenal's Alexandre Lacazette, center, fights for the ball with Liege's Gojko Cimirot, left, during a Europa League group F soccer match between Standard Liege and Arsenal at the Maurice Dufrasne stadium in Liege, Belgium, Thursday, Dec, 12, 2019. Lacazette scored once and the match ended in a 2-2 draw. (AP Photo/Francois Walschaerts) AP

- Οι πρώην συμπαίκτες του κατέκτησαν το πρωτάθλημα αήττητοι πέρυσι. Τους ζήλεψες - με την καλή έννοια - γι' αυτό το επίτευγμα;

"Δεν ζηλεύω τα παιδιά που κατέκτησαν το πρωτάθλημα αήττητοι πέρυσι. Ήταν πολύ σημαντικό και είμαι πολύ υπερήφανος γι' αυτό το επίτευγμα.

Δεν είναι μόνο το πρωτάθλημα, είναι και όσα πέτυχαν τα τελευταία χρόνια με τα διαδοχικά Κύπελλα.

- Ο ΠΑΟΚ την τρέχουσα σεζόν δεν ήταν το ίδιο καλός. Τι συνέβη;

"Δεν ξέρω τι συνέβη φέτος, ίσως και ο Ολυμπιακός να είναι καλός. Θα δούμε τι θα συμβεί στο τέλος. Προφανώς και διατηρώ επαφή με τα παιδιά, μιλάμε συνέχεια".

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ EURO 2020 / ΕΛΛΑΔΑ - ΒΟΣΝΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ / EUROKINISSI)
ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ EURO 2020 / ΕΛΛΑΔΑ - ΒΟΣΝΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

- Τι μήνυμα θα ήθελες ν' αφήσεις στους οπαδούς του ΠΑΟΚ;

"Θέλω να πω σε όλους τους οπαδούς του ΠΑΟΚ να μείνουν σπίτι και να προσέξουν τους εαυτούς τους. Θα περάσει κι αυτή η ιστορία με τον κορονοϊό κι όλα θα είναι καλά τους επόμενους μήνες".

- Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς είναι ο ομοσπονδιακός της Βοσνίας εδώ και λίγο καιρό. Μπορεί τα playoffs του Nations League ν' αναβλήθηκαν, αλλά πιστεύεις ότι είναι ο κατάλληλος για να οδηγήσει την εθνική ομάδα της χώρας σου στην τελική φάση;

"Μίλησα με τον κύριο Μπάγεβιτς. Είναι πολύ έμπειρος, έχει κατακτήσει τόσους τίτλους. Πιστεύω ότι θα μας βοηθήσει να πετύχουμε σημαντικά πράγματα και να πάμε στην τελική φάση".

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ