ΠΑΟΚ

Τούντορ: "Από μόνα τους τα λεφτά δεν φέρνουν την επιτυχία"

Τούντορ: "Από μόνα τους τα λεφτά δεν φέρνουν την επιτυχία"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Ίγκορ Τούντορ πέταξε καρφιά για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούσε ο ΠΑΟΚ όσο ήταν αυτός προπονητής. Δήλωσε πως αρνήθηκε να αλλάξει τον Ιβάν Λέκο με τον Βλάνταν Ιβιτς.

Δηλώσεις του Ίγκορ Τούντορ φιλοξενούνται στην Κροατία (στην ιστοσελίδα sportske.jutarnji.hr), με τον πρώην προπονητή του ΠΑΟΚ να αναφέρεται στο διάστημα που ήταν τεχνικός της ομάδας και στον τρόπο λειτουργίας των "ασπρόμαυρων". Συγκεκριμένα είπε:

Για το διαζύγιό του με τον ΠΑΟΚ: "Ανάμεικτα είναι τα συναισθήματα. Υπάρχει μια αίσθηση θλίψης, θυμού, νοσταλγίας αλλά και υπερηφάνειας. Ακόμη κι αν ακούγεται περίεργο, υπάρχει και αίσθηση ανακούφισης".

Για τον λόγο που έφυγε από τον ΠΑΟΚ: "Δυστυχώς όλα τα καλά που έκανα τους τελευταίους 9 μήνες, δεν θεωρήθηκαν αρκετά από τον ΠΑΟΚ. Θεωρούσαν ότι μια ήττα έφερνε το τέλος του κόσμου και πίστευαν ότι το να κερδίσει η ομάδα κάποιο τρόπαιο είναι κάτι λογικό".

Για το αν είναι λογικό που στον ΠΑΟΚ ήθελαν νίκες: "Με όλο τον σεβασμό που έχω στον ΠΑΟΚ, το να κοιτάς την νίκη και την επιτυχία είναι λογικό. Κοιτάζοντας τα τελευταία χρόνια, μπορούμε να δούμε πως δεν είναι κάτι συνηθισμένο για τον σύλλογο ένας τίτλος ωστόσο για κάποιο λόγο απαιτείται η νίκη. Οι οπαδοί περιμένουν ότι με τον νέο επενδυτή θα βελτιωθούν τα αποτελέσματα και η ομάδα θα κερδίσει τρόπαια. Αυτό πάντως δεν συνέβη τα τελευταία τέσσερα χρόνια και οι οπαδοί του ΠΑΟΚ είναι δυσαρεστημένοι και θέλουν καλύτερα αποτελέσματα. Κάτι που είναι απολύτως θεμιτό και κατανοητό".

Για το κύριο πρόβλημα του ΠΑΟΚ: "Μπορεί να έχεις λεφτά, μια καλή οικονομική πολιτική και ένα δυνατό εμπορικό τμήμα αλλά αν δεν έχεις αθλητική φιλοσοφία και ξεκάθαρο μακροπρόθεσμο σχέδιο, ικανούς και τίμιους ανθρώπους να δουλέψουν πάνω σε αυτό, δεν μπορεί να συμβεί τίποτα. Κοιτάξτε πόσες αλλαγές προπονητών έγιναν τα τελευταία τέσσερα χρόνια, πόσοι πολλοί πρόεδροι και διοικούντες υπήρξαν. Αυτή την σεζόν υπήρχαν δύο πρόεδροι. Είχαμε συναντήσεις όπου κανείς δεν ήξερε ποιος αποφασίζει τι και ο διευθυντής με τον προπονητή δεν μπορούσαν να αποφασίσουν ποιους παίκτες θα φέρουν στην ομάδα. Αυτά είναι γελοία πράγματα να συμβαίνουν σε μια μεγάλη ομάδα σαν τον ΠΑΟΚ. Ο Σαββίδης άκουγε πολλούς ανθρώπους, οι οποίοι με ελάχιστες εξαιρέσεις ήταν πολύ λίγο σχετικοί με τον ποδόσφαιρο. Ο Σαββίδης ζήτησε να αντικαταστήσω τον Ιβάν Λέκο με τον Βλάνταν Ιβιτς και εγώ αρνήθηκα".

Για το αν η αναφορά του σε Ιντέγε και Φορτούνη ήταν αιτία απόλυσης: "Στη συγκεκριμένη συνέντευξη (μετά το ματς με τον Πανθρακικό) θέλησα να δω μια θετική αντίδραση από τους παίκτες μου κάνοντας αυτή την αναφορά. Δεν το έκανα γιατί υποτιμώ τον ΠΑΟΚ. Θεώρησα ότι έπρεπε να βάλω τα πράγματα στην αληθινή τους διάσταση. Πιθανώς αν χρησιμοποιούσα ως παράδειγμα τον Μπεργκ και όχι τον Ιντέγε να έμενα...".

Για τη σχέση του με τους παίκτες και ειδικότερα με τον Μπερμπάτοφ: "Πιστεύω πολύ καλή. Ομολογώ δεν είμαι ο πιο εύκολος ή μαλακός προπονητής αλλά είμαι υπερήφανος που σε κάποιες δύσκολες στιγμές ένιωσα ότι η ομάδα ήταν πίσω μου και ότι με υποστήριξαν. Είναι φυσιολογικό να υπάρχουν και εκείνοι που είναι δυσαρεστημένοι, αλλά νομίζω ότι η πλειοψηφία αναγνώρισε την έντιμη προσέγγιση μου απέναντί τους και ένα ορισμένο επίπεδο γνώσεων, καθώς και το γεγονός ότι όλοι στην ομάδα είχαν την ευκαιρία να παίξουν και να αποδείξουν πράγματα στον εαυτό τους. Τα μηνύματα που έλαβα από ορισμένες από εκείνους μετά την αποχώρηση, είναι ένα μεγάλο κίνητρο για το μέλλον...Εκτιμώ πολύ τον Ντίμιταρ ως ποδοσφαιριστή και είναι σίγουρα ένας από τους καλύτερους στη θέση του, τα τελευταία 15-20 χρόνια. Νιώθω ότι είναι ένας καλός άνθρωπος, αν και δεν είναι ο πιο εύκολος στο να συνεργαστεί μερικές φορές (γελάει).Υπήρχε μια λανθασμένη θέση που δημιουργήθηκε από ένα μέρος των μέσων ενημέρωσης που λειτούργησαν ως... προπονητές του Μπερμπάτοφ, κατά τη διάρκεια της σεζόν που έφερε πολλή αναταραχή στην ομάδα.Για όλο το διάστημα που πίστευα ότι πραγματικά θα μπορούσε να δώσει το κάτι παραπάνω, έκανα ό, τι μπορούσα, και μερικές φορές το έκανα, ρίχνοντας εμένα. Δυστυχώς, υπάρχει ένα όριο για τα πάντα, και πρέπει και η άλλη πλευρά να δώσει κάτι. Για να είμαστε δίκαιοι δεν τον βοήθησαν και οι τραυματισμοί του. Υπάρχει το γήπεδο και πάνω απ΄όλα είναι η ομάδα. Αν δεν βάζεις τους παίκτες βάση της αξίας τους, χάνεις το σεβασμό και την επιρροή σου πάνω τους".

Λέκο: "Ιδιαίτερο συναίσθημα και σπουδαία εμπειρία"

Ενα μήνυμα του Ιβάν Λέκο (πρώην συνεργάτη του Ιγκορ Τούντορ) υπάρχει στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook αναφορικά με την παρουσία του στον ΠΑΟΚ. Αναλυτικά: "Πίσω στο σπίτι από την Ελλάδα μετά από 9 μήνες με ένα μεγάλο χαμόγελο. Ενα ιδιαίτερο συναίσθημα και μια σπουδαία εμπειρία μαθαίνοντας από το χθες πώς να είσαι καλύτερος σήμερα. Σκέψου ως μεγάλος και γίνε μεγάλος".

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ