ΠΑΟΚ

Τούντορ: "Κερδίζεις και χωρίς κυριαρχία"

Τούντορ: "Κερδίζεις και χωρίς κυριαρχία"
INTIME SPORTS

Ο Ίγκορ Τούντορ προανήγγειλε αλλαγές σε πρόσωπα, σχήμα και φιλοσοφία παιχνιδιού προκειμένου να έρθει η νίκη στο ματς με την Κράσνονταρ. Τελικό το χαρακτήρισε, ο Ρικάρντο Κόστα.

Την διάθεση να αλλάξει πολλά στο παιχνίδι της ομάδας του αύριο, στον αγώνα με την Κρασνοντάρ, επιβεβαίωσε ο Ίγκορ Τούντορ με τις τοποθετήσεις του στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που έγινε ενόψει του αυριανού αγώνα. Ο Κροάτης τεχνικός έδειξε για πρώτη φορά διάθεση να εγκαταλείψει τη φιλοσοφία περί κυριαρχικού ποδοσφαίρου, και να προτάξει, τόσο έντονα την ανάγκη να κερδίσει η ομάδα του.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε:

Για το αν στο συγκεκριμένο παιχνίδι ο ΠΑΟΚ δείξει άλλη φιλοσοφία, άλλο στυλ παιχνιδιού, με δεδομένο ότι μέχρι τώρα επιδίωκε την κυριαρχία : "Αύριο θα υπάρχουν μερικές αλλαγές, το ξέρετε ήδη γιατί μερικές φορές οι πληροφορίες βγαίνουν πριν καλά-καλά τελειώσει η προπόνηση. Στα παιχνίδια της Ευρώπης δεν μπορέσαμε να κυριαρχήσουμε σε όλα όπως σε αυτό κόντρα στη Ντόρτμουντ. Δεν υπάρχει μόνο ένας τρόπος να κερδίζεις στο ποδόσφαιρο, αλλά πολλοί. Όπως η Ρεάλ χθες, που η Παρί ήταν καλύτερη, αλλά κέρδισε. Μπορείς να μην κυριαρχήσεις και να κερδίσεις, μπορεί να είσαι καλύτερος και να μην κερδίσεις".

Για το αν η ήττα στην Τρίπολη δημιουργηθεί μεγαλύτερη πίεση ενόψει του αυριανού αγώνα: "Eχω μιλήσει μαζί σας 30, 40 φορές από τότε που ήρθα στον ΠΑΟΚ υπάρχει η πίεση κάθε μέρα, από την πρώτη προπόνηση, θα υπάρχει μέχρι την τελευταία μέρα. Κάθε μέρα δουλεύουμε και εγώ και οι συνεργάτες μου. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ΠΑΟΚ καλύτερο, πώς θα γίνεται να κερδίζει πιο εύκολα. Υπάρχει συζήτηση, στο ποδόσφαιρο για το πώς πρέπει να παίζει μία ομάδα. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να κερδίζεις. Μπορεί να παίζεις καταστροφικά και να κερδίζεις ή όμορφα και να μην κερδίζεις Και καταπληκτικά και να χάσεις. Σε τέτοια ματς αυτό που μας ενδιαφέρει δεν είναι η πίεση, αλλά να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο και θα έρθουν και οι εμφανίσεις που θέλουμε κα τα αποτελέσματα που περιμένουμε".

Για το αν θα τον ικανοποιήσει και η ισοπαλία: "Έχουμε έρθει για να κερδίσουμε, αλλά αυτό που είπα και θα ξαναπώ στους παίκτες μου δεν είναι να εστιάσουν στο αποτέλεσμα, αλλά στην εμφάνιση. Να κάνουμε αυτό που πρέπει στο γήπεδο. Να κάνουμε μία καλή εμφάνιση και το αποτέλεσμα θα το δούμε".

Γιατί αλλάζει φιλοσοφία. Επειδή κουράστηκε να παίζει καλά η ομάδα του και να μην κερδίζει ή λόγω της δυναμικότητας του αντιπάλου: "Και για τα δύο και επειδή έχουμε και κάποιες σημαντικές απουσίες παικτών. Λείπουν τρία μπακ, ο Λέοβατς, ο Κϊτσιου δεν είναι έτοιμος, ο Κωνσταντινίδης και ο Μπερμπάτοφ. Αυτό που θα παίξουμε αύριο θα είναι διαφορετικό, αλλά νομίζω θα φέρει αποτέλεσμα. Στο ποδόσφαιρο το πιο δύσκολο είναι το επιθετικό κομμάτι. Το 70-80% των προπονήσεων ήταν προσαρμοσμένες πάνω σ' αυτό. Πιστεύω ότι αυτό θα δοκιμάσουμε, κάτι διαφορετικό, το οποίο θα μας βοηθήσει να πάρουμε το αποτέλεσμα".

Για το αν έχει αλλάξει άποψη για τη δυναμικότητα της Κρασνοντάρ, που πριν το προηγούμενο ματς την είχε βάλει κοντά στο επίπεδο της Ντόρτμουντ: "Έχω ακόμη την ίδια άποψη, Είχα πει ότι πρώτο φαβορί είναι η Ντόρτμουντ, μετά η Κράσνοντάρ και μετά εμείς και η Γκαμπάλα. Μπορεί η Κρασνοντάρ να μην είναι στο ίδιο επίπεδο με την Ντόρμτουντ, μπορεί στην Τούμπα να μην φάνηκε ότι έχουν τόσο καλούς παίκτες, αλλά παίζαμε και στην έδρα μας. Εδώ θα είναι πιο δυνατή. Όμως είμαστε προετοιμασμένοι, καλά διαβασμένοι για να τους αντιμετωπίσουμε".

Για το πώς θα καλύψει τα κενά των Μπερμπάτοφ και Ζάιρο: "Θα παίξουμε με τους καλύτερους έντεκα αυτή τη στιγμή. Είναι σημαντικοί παίκτες, έχουμε και άλλους σημαντικούς, θα τους αντικαταστήσουμε και θα δούμε τι θα κάνουμε".

Κόστα: "Πάμε μόνο για νίκη στον τελικό"

Πριν τον Ίγκορ Τούντορ, μίλησε και ο Ρικάρντο Κόστα, ο οποίος μίλησε ξεκάθαρα για τελικό που πρέπει να κερδίσει η ομάδα του. Συγκεκριμένα, τόνισε:

Για το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ με τη Νάπολι διαθέτουν την καλύτερη ομάδα στους ομίλους του Γιουρόπα κι αν αυτό δίνει ψυχολογία: "Εμείς δεν θέλουμε να δεχόμαστε γκολ και να κερδίζουμε τα παιχνίδια. Κι αυτό θέλουμε να κάνουμε και αύριο.ήρθαμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς και θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό".

Για την καλή εικόνα που παρουσιάζει ο ΠΑΟΚ χωρίς να παίρνει αποτελέσματα. Πώς το εξηγεί, τι πρέπει να αλλάξουν ο ίδιος και οι συμπαίκτες του: "Στο Γιουρόπα Λιγκ όλες οι ομάδες είναι πολύ δυνατές και πρέπει να προσαρμοστείς. Και η Κράσνονταρ είναι συμπαγής, παίζουν καλά το τρανζίσιον και εμείς στον ΠΑΟΚ το γνωρίζουμε αυτό. Θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι μέχρι το τέλος. Θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε γιατί ο ΠΑΟΚ πάντα θέλει να κερδίζει και όχι να φέρνει ισοπαλία. Το ίδιο θα κάνουμε και αύριο. Όπως είπατε, είναι ένας τελικός και τους τελικούς δεν τους παίζει, αλλά τους κερδίζεις".

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ