ΠΑΟΚ

Τούντορ: "Επέμεινε ο Σαββίδης για Μπερμπάτοφ"

Τούντορ: "Επέμεινε ο Σαββίδης για Μπερμπάτοφ"
Τούντορ INTIME SPORTS

Ο Ίγκορ Τούντορ μίλησε στην UEFA για το λαμπρό μέλλον του ΠΑΟΚ και τόνισε ότι η ομάδα του χρειαζόταν έναν παίκτη σαν τον Μπερμπάτοφ. Χαρακτήρισε ακόμη παίκτη-πρότυπο τον Στέφανο Αθανασιάδη.

Ο Ίγκορ Τούντορ μίλησε για τους πρώτους μήνες του στον ΠΑΟΚ σε μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη στην ιστοσελίδα της UEFA.

Ο Κροάτης τεχνικός αναφέρθηκε στα στοιχεία που τον εξέπληξαν ευχάριστα όταν ήρθες στην ομάδα και το μέλλον της, μίλησε αναλυτικά για τους Μπερμπάτοφ και Κλάους, ενώ ανέλυσε και τα δύσκολα χρόνια που έπρεπε να σταματήσει πρόοωρα το ποδόσφαιρο λόγω σοβαρών τραυματισμών.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το πώς είναι η προσαρμογή του στη νέα του ζωή στην Ελλάδα: "Αισθάνομαι πραγματικά φανταστικά. Είμαι εδώ μόνο τρεις μήνες και νιώθω υπέροχα. Οι εμπειρίες είναι θετικές. Ζωντανοί, ζεστοί και ανοιχτόκαρδοι άνθρωποι που αγαπούν πραγματικά το ποδόσφαιρο, παθιασμένοι με λατρεία για το άθλημα.Είμαι πολύ ικανοποιημένος με το καλωσόρισμά τους".

Για το τι γνώριζε για τον ΠΑΟΚ πριν έρθει να τον αναλάβει: "Γνωρίζω πολλά για τον ΠΑΟΚ, όπως και κάθε άνθρωπος που παρακολουθεί ποδόσφαιρο, όχι μόνο ελληνικό αλλά και ευρωπαϊκό. Είναι ένας μεγάλος σύλλογος με λαμπρή ιστορία. Πριν έρθω, γνώριζα κυρίως για τους φιλάθλους, αλλά όταν ήρθα έμεινα έκπληκτος με όλα τα επίπεδα οργάνωσης του κλαμπ. Είναι σίγουρα σε υψηλό επίπεδο. Μπορείς να νιώσεις τον επαγγελματισμό, τη σοβαρότητα και το μέλλον σίγουρα είναι λαμπρό".

Για το πόσο αντιπροσωπεύει τις αξίες του ΠΑΟΚ ο Αθανασιάδης (σ.σ. έδωσε και εκείνος συνέντευξη στην UEFA): "Ο Κλάους είναι ο αρχηγός της ομάδας, εξελίχθηκε εδώ και αγαπά τον σύλλογο. Είναι εδώ από παιδί και γνωρίζει την αξία του κλαμπ. Αποτελεί πρότυπο. Είναι πολύ δημοφιλής στα αποδυτήρια και οι οπαδοί τον αγαπούν. Είμαι πολύ ικανοποιημένος που τον έχω στην ομάδα μου".

Για τους στόχους της φετινής περιόδου με δεδομένο και το ξεφούσκωμα της ομάδας πέρυσι: "Η περσινή σεζόν τελείωσε όπως τελείωσε. Ο ΠΑΟΚ κάθε χρόνο στοχεύει να φτάσει στην κορυφή, που είναι πρωταρχική επιδίωξη. Σίγουρα δεν είναι εύκολο γιατί ο ανταγωνισμός ειναι μεγάλος. Μπορείς να πεις ότι το ελληνικό πρωτάθλημα είναι μοναδικό και η κατάκτησή του δύσκολη. Ωστόσο, ο ΠΑΟΚ προσπαθεί να φτάσει στην κορυφή".

Για τον στόχο του ΠΑΟΚ στο Europa League φέτος: " Αντικειμενικός και κύριος στόχος είναι να πάμε όσο πιο μακριά γίνεται. Αν υπάρχει πιθανότητα να προχωρήσουμε θα την κυνηγήσουμε. Σίγουρα δεν είναι εύκολα τα πράγματα στην διοργάνωση, με τόσες πολλές καλές ομάδες. Μπορώ να πω ότι δεν σταθήκαμε τυχεροί στην κλήρωση. Παίζουμε κόντρα στην Ντόρτμουντ και την Κρασνοντάρ που βρίσκονται σε μεγαλύτερα οικονομικά δεδομένα από εμάς και διαθέτουν καλύτερο έμψυχο δυναμικό. θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να προκριθούμε και στη συνέχεια σε δύο αγώνες όλα είναι πιθανά.

Για το πόσο μεγάλη κατάκτηση είναι για τον ΠΑΟΚ η μεταγραφή Μπερμπάτοφ και τι θα φέρει στην ομάδα ο Βούλγαρος: "Ο Ντίμιταρ θα προσφέρει πολλά αδιαμφισβήτητα. Γνωρίζουμε τι παίκτης είναι και τι ιστορία κουβαλάει. Επέμεινε ο μεγαλομέτοχος κ. Σαββίδης να τον φέρει. Χρειαζόταν μία περίοδος προσαρμογής, όμως η ομάδα χρειαζόταν κάποιον με την ποιότητά του και τη διάθεση που έχει για συνεχή πρόοδο. Πιστεύω ότι θα έχουμε μία εξαιρετική χρονιά μαζί του".

Για το πόσο δύσκολο ήταν να εγκαταλείψει την αγωνιστική δράση ως ποδοσφαιριστής στα 30 του: "Πολύ δύσκολο. Ειδικά στα δύο-τρία τελευταία χρόνια της καριέρας μου είχα πολύ σοβαρούς τραυματισμούς στις αρθρώσεις και ειδικά για έναν άνθρωπο που το ποδόσφαιρο σήμαινει γι' αυτόν-δεν θα πω τα πάντα-αλλά πολλά. Χρειάστηκα δύναμη για να προχωρήσω παρακάτω στο ποδόσφαιρο. Αλλωστε η καριέρα του ποδοσφαιριστή δεν διαρκεί πολύ. Ωστόσο, υπάρχουν πολλές δυνατότητες σχετικά με το άθλημα για όλους μας. Είτε το θέλουμε, είτε όχι. όταν παίζουμε ποδόσφαιρο από τα δέκα, εθιζόμαστε σ' αυτό. Μπαίνει στο πετσί μας και όταν κάποιος σταματά να παίζει, θέλει να μείνει μέρος του,καθώς του λείπει η αδρεναλίνη. Ετσι είναι λογικό να εξελιχθείς σε κάτι άλλο μέσα στο άθλημα".

Για το αν το γεγονός ότι σταμάτησε νωρίς το ποδόσφαιρο, τον βοήθησε να συλλέξει από νωρίς πολλές προπονητικές εμπειρίες: 'Ναι, είναι αλήθεια, Όταν σταματάς το ποδόσφαιρο σε μία τέτοια ηλικία και γίνεσαι προπονητής, σαν νέος που είσαι μπορείς να έχεις και νέες ιδέες, αλλά και μεγαλύτερη διάθεση να μάθεις απ' ότι στα 40 σου. Ίσως είναι και η ενέργεια και η επιθυμία που είχα ως παίκτης και δεν ήμουν ποτέ πλήρης εντελώς. Το κίνητρο είναι ένας παράγοντας που σε κάνει καλύτερο στο χώρο της προπονητικής. Είσαι πιο "πεινασμένος" να αποδείξεις πράγματα στον εαυτό σου. Τα τελευταία έξι-επτά χρόνια, αλλά και σε όλη τη ζωή μου μπορώ να πω ότι έχω συλλέξει πολλές εμπειρίες προπονητικής.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ