ΠΑΟΚ

Το σχέδιο νίκης του Λουτσέσκου

EUROPA LEAGUE / ΣΥΝ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΟΚ (MOTION TEAM)
EUROPA LEAGUE / ΣΥΝ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΟΚ (MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Πώς ο Ραζβάν Λουτσέσκου θα επιδιώξει ο ΠΑΟΚ να πάρει "καθαρή" νίκη κόντρα στην Έστερσουντ. Οι δοκιμές ενδεκάδας και οι δύο βασικές εντολές που θέλει να δει να εφαρμόζουν οι παίκτες του. Ποια είναι τα πλάνα του προπονητή της σουηδικής ομάδας.

Στη Νέα Μεσημβρία όλες τις προηγούμενες μέρες και απόψε και στην Τούμπα, το... μότο των αποδυτηρίων του ΠΑΟΚ είναι ένα: "Να ξεπεράσουμε με κάθε τρόπο το εμπόδιο της Έστερσουντ και να πάμε στους ομίλους του Europa League".

Οι ποδοσφαιριστές του "Δικεφάλου" έχουν αντιληφθεί την κρισιμότητα των αγώνων με τη σουηδική ομάδα και ότι ενδεχόμενος αποκλεισμός θα συνιστά τεράστιο πισωγύρισμα. Φάνηκε και στα λόγια του Πρίγιοβιτς στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου πόσο σοβαρά αντιμετωπίζουν τον αντίπαλό τους και πώς νιώθουν ότι επιχειρείται ανασύνταξη με τον Ραζβάν Λουτσέσκου.

Η φράση "δεν χάνουμε χρόνο..." που χρησιμοποίησε ο υψηλόσωμος φορ ήταν μια ξεκάθαρη μπηχτή για την περίοδο Στανόγεβιτς που η εικόνα της ομάδας ήταν προβληματική και πρώτοι το αντιλαμβάνονταν οι ίδιοι οι παίκτες.

Ο νέος κόουτς του ΠΑΟΚ εστίασε στο κομμάτι της τακτικής στις πρώτες έξι προπονήσεις του με την ομάδα και θέλει απόψε να δει σαφή βελτίωση σε δύο τομείς, όπως άφησε να εννοηθεί και στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου.

Ο πρώτος είναι το αμυντικό transition. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να βγάλει αίσθημα ασφάλειας στο παιχνίδι του, ότι δεν είναι ανά πάσα στιγμή εκτεθειμένος στα μετόπισθεν όπως συνέβη με την Ολίμπικ. Με τους Ουκρανούς δεν το "πλήρωσε" λόγω της χαμηλής ατομικής ποιότητας των παικτών της Ολίμπικ και του Ροδρίγο Ρέι, με την Έστερσουντ όμως δεν μπορεί να συνεχίσει να παίζει με τη φωτιά. Γι' αυτό ο Λουτσέσκου θέλει να δει τις σωστές κινήσεις όταν η ομάδα του χάνει την κατοχή μπάλας, στοιχείο στο οποίο δούλεψε πολύ τις προηγούμενες μέρες.

Ο δεύτερος τομέας στον οποίο ζητείται άμεση βελτίωση είναι η κυκλοφορία μπάλας και η σωστή τελική πάσα. Ο Λουτσέσκου ζητά σιγουριά στις μεταβιβάσεις και καλή τελική πάσα για να δημιουργηθούν ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα. Ο 48χρονος κοουτς επέμεινε πολύ και σ΄αυτόν τον τομέα στις προπονήσεις που προηγήθηκαν και το βράδυ θα φανεί κατά πόσο ο ΠΑΟΚ μπορεί να βγάλει και κάποιους αυτοματισμούς που η απουσία τους στα ματς με την Ολίμπικ "φώναζε".

ΟΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΣΧΗΜΑ

Ο Ρουμάνος τεχνικός έχει καταφέρει μέσα στις λίγες μέρες που έχει στα χέρια του τα ηνία του ΠΑΟΚ να ενεργοποιήσει όλους τους παίκτες και ειδικότερα σε ότι,ι έχει να κάνει στο συγκεκριμένο παιχνίδι να δείξει με τις δοκιμές του ότι σκέφτεται διάφορα πρόσωπα στην εφαρμογή του 4-2-3-1.

Φαίνεται, πάντως, επικρατέστερο ένα σχήμα που δεν διαφέρει από αυτά της εποχής Στανόγεβιτς. Ο Ρέι θα είναι κάτω από την εστία, στην άμυνα από τα δεξιά θα κινούνται οι Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο και Λέοβατς. Οι Τσίμιροτ και Σάχοβ (απόντος του τραυματία Κάνιας) θα είναι στις θέσεις των δύο κεντρικών χαφ και ο Μπίσεσβαρ μπροστά τους. Στα αριστερά της επίθεση θα κινείται ο Μακ, στα δεξιά ο Κάμπος και στη κορυφή ο Πρίγιοβιτς.

Ενδεικτικό των δοκιμών που έκανε ο Ρουμάνος είναι ότι στην αρχή της χθεσινής προπόνησης δούλεψε στην τακτική με μια ενδεκάδα στην οποία ο Μαλεζάς είχε πάρει τη θέση του Κρέσπο, ο Πέλκας του Σάχοβ και ο Ενρίκε του Μακ.

Ο ΓΡΙΦΟΣ ΕΝΔΕΚΑΔΑΣ ΤΗΣ ΕΣΤΕΡΣΟΥΝΤ

Επιπλέον, ένα άλλο στοιχείο που προβληματίζει τον Λουτσέσκου είναι οι συχνές αλλαγές σε σχήμα και πρόσωπα που επιχειρεί ο προπονητής της Έστερσουντ, Γκράχαμ Πότερ. Ο Άγγλος τεχνικός έχει φτάσει στο σημείο να αλλάξει κατά τα 9/11 την ενδεκάδα από ένα παιχνίδι στο επόμενο και είναι πραγματικά απορίας άξιο τι θα πράξει σήμερα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στη ρεβάνς με την Γαλατασαράι, η σουηδική ομάδα είχε αγωνιστεί με τρεις κεντρικούς αμυντικούς (σε 3-6-1). Πάντως, μετά από εκείνο το παιχνίδι αγωνίζεται με 4-4-2 και αν επιμείνει σ' αυτό ο Πότερ μια πιθανή ενδεκάδα έχει ως εξής:

Ο Κειτά θα είναι κάτω από την εστία, στην άμυνα από τα δεξιά θα βρίσκονται οι: Μουκίμπι (από την Ουγκάντα), Παπαγιαννόπουλος, Πέτερσον, Βίντγκρεν. Οι δύο κεντρικοί μέσοι θα είναι ο Μπασίρου και ο Ιρακινός Νούρι και στις πτέρυγες ο Παλαιστίνιος Άιες (δεξιά) και Σέμα (αριστερά) ή ο Σόμι αν δεν είναι έτοιμος ο πρώτος. Στην επίθεση θα αγωνιστούν ο Γκόντος και ο Γκέρο.

Ο Γκόντος που στις δηλώσεις του σε Σουηδούς δημοσιογράφους έβγαλε ανησυχία για το αν η θερμοκρασία θα είναι υψηλή το βράδυ στην Τούμπα, έχει ένα μικρό πρόβλημα τραυματισμού κι αν δεν παίξει τη θέση του θα πάρει ο Χοπκατ ή ο Έντουαρντς.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ