ΠΑΟΚ

Το ρεκόρ που ισοφάρισε η καλύτερη άμυνα

SUPERLEAGUE / ΠΑΟΚ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ / ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ ΠΡΙΓΙΟΒΙΤΣ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟΚ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ / ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ ΠΡΙΓΙΟΒΙΤΣ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM) EUROKINISSI

Ο ΠΑΟΚ, με την κορυφαία ως τώρα άμυνα στη Super League Σουρωτή, έπιασε την αμυντική επίδοση που είχε τις σεζόν 2014-15 και 2008-2009 σε εκκίνηση πρωταθλήματος, έχοντας δεχτεί μόλις 1 γκολ σε 5 αγώνες.

Μόλις 1 γκολ έχει δεχτεί ο ΠΑΟΚ στις 5 πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος. Η συγκεκριμένη επίδοση του δίνει τον τίτλο της καλύτερης άμυνας του πρωταθλήματος μέχρι στιγμής, καθώς ΑΕΚ και Λεβαδειακός έχουν δεχθεί από 2 τέρματα, όπως και η Ξάνθη που όμως σήμερα παίζει με τον Αστέρα Τρίπολης.

Δεν είναι κάτι μικρό αυτό που έχει καταφέρει η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου, αν σκεφτεί κανείς ότι το έχει πετύχει μόλις δύο φορές ακόμη, από καταβολής επαγγελματικού ποδοσφαίρου (η αλήθεια είναι ότι βοήθησε και το πρόγραμμα αγώνων).Το έκανε το 2014-15 με προπονητή τον Άγγελο Αναστασιάδη και το 2008-2009 με τον Φερνάντο Σάντος στον πάγκο του.

Στη σεζόν με τον Άγγελο Αναστασιάδη στο τιμόνι, ο ΠΑΟΚ είχε ξεκινήσει εντυπωσιακά στο πρωτάθλημα της Super League, με εξαίρεση το ισόπαλο 1-1 με την Καλλονή στην πρεμιέρα στην (άδεια και πάλι λόγω τιμωρίας) Τούμπα. Στα επόμενα 4 παιχνίδια οι "ασπρόμαυροι" διατήρησαν το μηδέν παθητικό τότε μετρώντας τέσσερις συνεχόμενες νίκες, με συγκομιδή βαθμών 13.

Σε ό,τι έχει να κάνει με την περίοδο που ο Φερνάντο Σάντος είχε το κουμάντο της ομάδας, ο ΠΑΟΚ είχε συγκομιδή 11 βαθμών στα πέντε πρώτα ματς, όπως και φέτος δηλαδή.

Είχε κερδίσει στην πρεμιέρα τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο με 2-0, έφερε ισοπαλία με την ΑΕΚ στη Τούμπα στη συνέχεια και ακολούθησαν νίκες στην Κομοτηνή και στο εντός έδρας ντέρμπι με τον Άρη και μετά η λευκή ισοπαλία με τον Εργοτέλη στο Παγκρήτιο.

Φέτος, στις 5 πρώτες αγωνιστικές ο ΠΑΟΚ έχει δεχτεί και πάλι μόνο 1 γκολ και αυτό στην κεκλεισμένων των θυρών Τούμπα. Στη νίκη με 3-1 επί της Κέρκυρας. Οι βαθμοί που έχει συγκεντρώσει είναι 11, επειδή μετράει δύο "λευκές" ισοπαλίες, με Λεβαδειακό και Απόλλωνα Σμύρνης εκτός έδρας.

Ένα ακόμη κοινό στοιχείο με την περίοδο Σάντος: Τα γκολ είναι και πάλι 5-1.Βέβαια, το αξιοσημείωτο είναι ότι το μοναδικό γκολ που έχει δεχτεί ο ΠΑΟΚ μέχρι στιγμής στο φετινό πρωτάθλημα σημειώθηκε από πέναλτι.

Οι πρώτες πέντε αγωνιστικές του ΠΑΟΚ τη σεζόν 2008-2009:

ΟΦΗ - ΠΑΟΚ 0-2

ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 1-1

Πανθρακικός - ΠΑΟΚ 0-1

ΠΑΟΚ - Άρης 1-0

Εργοτέλης - ΠΑΟΚ 0-0

Οι 5 πρώτες αγωνιστικές του ΠΑΟΚ τη σεζόν 2014-15:

ΠΑΟΚ - Καλλονή 1-1

Πλατανιάς - ΠΑΟΚ 0-4

ΠΑΟΚ - Νίκη Βόλου 3-0

Παναιτωλικός - ΠΑΟΚ 0-1

ΠΑΟΚ - ΟΦΗ 4-0

Οι 5 πρώτες αγωνιστικές του ΠΑΟΚ τη σεζόν 2017-18:

Λεβαδειακός - ΠΑΟΚ 0-0

ΠΑΟΚ - Κέρκυρα 3-1

Απόλλων Σμύρνης - ΠΑΟΚ 0-0

ΠΑΟΚ - Παναιτωλικός 1-0

ΠΑΟΚ - ΠΑΣ Γιάννινα 1-0

Photo credits: EUROKINISSI

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ο Πρίγιοβιτς έβαλε στόχο τα 30 γκολ!
Σαμπράνο: "Ο ΠΑΟΚ έχει όλα τα εχέγγυα για τον τίτλο"
TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ