ΠΑΟΚ

Το μήνυμα του Ιβάν Σαββίδη για την 25η Μαρτίου

Το μήνυμα του Ιβάν Σαββίδη για την 25η Μαρτίου

Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης ανέβασε στην προσωπική ιστοσελίδα του το μήνυμα του για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, με την ιδιότητα του προέδρου της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων της Ρωσίας

Ο Ιβάν Σαββίδης έδωσε στη δημοσιότητά του το μήνυμά του για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου. Δημοσιεύεται στην προσωπική ιστοσελίδα του και αναφέρει τα εξής:

"Αγαπητοί συμπατριώτες!

Οι καλύτερες ευχές μου για την Ημέρα της Ανεξαρτησίας της Ελλάδας. Αυτή η εθνική γιορτή συσπειρώνει τα εκατομμύρια των Ελλήνων που ζουν όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη.

Κάθε χρόνο στις 25 Μαρτίου τιμούμε τους πατριώτες και τους ήρωες, χάρη στους οποίους η Έλλάδα ξεκίνησε την πορεία της προς την εθνική αναγέννηση.

Αυτή η γιορτή μας ξαναφέρνει στις βασικές αξίες, που διαμορφώνουν τον ελληνικό χαρακτήρα, όπως ο πατριωτισμός, η δικαιοσύνη, η ανιδιοτελής υπηρεσία προς την πατρίδα και η αγάπη για την ιστορική πατρίδα.

Όπου και να ζούμε, οι βάσεις της νοοτροπίας, των αξιών που μας εμφύσησαν οι μεγάλοι πρόγονοί μας, επιτρέπουν στους Έλληνες, να είναι ταυτόχρονα άξιοι πολίτες της χώρας που ζουν και να διατηρούν την εθνική τους συνείδηση.

Εμείς, οι Έλληνες της Ρωσίας, περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον, αισθανόμαστε τον άρρηκτο ιστορικό και πνευματικό δεσμό μεταξύ των χωρών μας και θα είμαστε πάντα ευγνώμονες προς τη Ρωσία, που είχε ανεκτίμητη συμβολή στην απελευθέρωση της Ελλάδας από τον οθωμανικό ζυγό.

Αυτή την εορταστική ημέρα ολόψυχα σας εύχομαι ειρήνη, ευτυχία, ευημερία, καθώς και το συναίσθημα της προσέγγισης και της ενοποίησης με τις ρίζες μας. Μόνον όλοι μαζί θα μπορέσουμε με αξιοπρέπεια να αντιμετωπίσουμε τις σύγχρονες προκλήσεις.

Χρόνια πολλά!

Να σας φυλάει ο Θεός!

Με εκτίμηση,

ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων της Ρωσίας,

Ιβάν Σαββίδης".

"Πολύ σημαντικό που θα είμαι τελετάρχης"

Εξάλλου, ο ομογενής επιχειρηματίας έκανε δηλώσεις στη Νέα Υόρκη για την παρουσία του ως τελετάρχης της παρέλασης των Ελλήνων ομογενών την Κυριακή (26/03).

Αναλυτικά, όσα είπε: "Είναι πολύ σημαντικό γεγονός για μένα προσωπικά, και για τους Έλληνες της Ρωσίας, καθώς και όλου του μετασοβιετικού χώρου. Αυτή η απόφαση μπορεί να θεωρηθεί ως πράξη αναγνώρισής μας, ως ενός σημαντικού και μεγάλου μέρους της παγκόσμιας ελληνικής Διασποράς. Πιστεύω ότι έγινε ακόμη ένα βήμα προς την ενότητα του Απανταχού Ελληνισμού», δήλωσε ο Ιβάν Σαββίδης κατά την άφιξή του στη Νέα Υόρκη".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ