ΠΑΟΚ

Το ματς της regular χρονιάς!

Το ματς της regular χρονιάς!
INTIME SPORTS

Το Sport24.gr εξηγεί γιατί είχε πολύ ισχυρή λογική βάση η δήλωση του Τούντορ "για μας πιο σημαντικό είναι το πρωτάθλημα" λίγες μέρες πριν το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, η διαχείριση του οποίου άρχισε με ροτέισιον στην Ευρώπη.

Συζητήθηκε σε σημείο παρεξηγήσεως η τοποθέτηση του Ίγκορ Τούντορ παραμονές του αγώνα με την Κρασνοντάρ πώς για τον ΠΑΟΚ πιο σημαντικός στόχος είναι το πρωτάθλημα. Πολλοί δεν είδαν με καλό μάτι την επιλογή του κάνει εκτεταμένο ροτέσιον σε ένα ματς που το είχε στην έδρα του κι αν το κέρδιζε γινόταν το μεγάλο φαβορί για την κατάληψη της δεύτερης θέσης, πίσω από τη Ντόρτμουντ, που οδηγεί στους “32” του Europa League, τη στιγμή μάλιστα που στο εγχώριο Πρωτάθλημα “όλα παίζονται” στα πλέι οφ.

Κι όμως, η τοποθέτηση του Κροάτη τεχνικού δεν ήταν καθόλου παράλογη και προέκυψε μέσα από κατανόηση των απαιτήσεων που έχουν διαμορφωθεί στον ΠΑΟΚ γύρω από το αποψινό παιχνίδι. Για να μην κουράζουμε, όμως, με γενικές αναλύσεις, πάμε στην ουσία του θέματος. Στους πέντε πολύ σοβαρούς, για τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ, λόγους που για τον ΠΑΟΚ είναι νίκη αποτελεί μονόδρομο κόντρα στον Παναθηναϊκό και ο αγώνας της Τούμπας είναι κάτι παραπάνω από ένα ντέρμπι.

Ας τους δούμε αναλυτικά:

1. Απόδειξη εξέλιξης της ομάδας και μήνυμα στον Σαββίδη πώς τα λεφτά που έβαλε και πάλι αφειδώς το καλοκαίρι πιάνουν τόπο: Ότι ο ΠΑΟΚ χτίζει σε γερές βάσεις, καθώς το δεύτερο ακριβότερο μπάτζετ της κατηγορίας δείχνει ότι μπορεί να πάει στα προκριματικά του Champions League. Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ μπορεί να έχει συμφωνήσει με τον Άρνεσεν σε ένα πλάνο τριετίας, όμως, η συνεργασία με τον Τούντορ είναι μονοετής και πρέπει να αποδείξει φέτος ότι ο ΠΑΟΚ ανεβαίνει επίπεδο μαζί του.

2. Το καθαρά βαθμολογικά σκέλος είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Όσο κι αν όλοι σκέφτονται πώς υπάρχουν και τα πλέι οφ, ο κίνδυνος να μείνει ο ΠΑΟΚ τόσο πολύ πίσω από την κορυφή της βαθμολογίας της Σούπερ Λίγκας με το... καλημέρα, θα δημιουργήσει ατονία στον κόσμο (ήδη ένα μήνυμα δόθηκε με την ισχνή-για τα δεδομένα της δυναμικής του ΠΑΟΚ-παρουσία οπαδών στο ματς με την Κρασνοντάρ. Και πλέον αργούν να έρθουν και τα επόμενα μεγάλα ματς,με εξαίρεση αυτό της Ντόμτουντ στη Γερμανία.

3. Ο Παναθηναϊκός, από τη στιγμή που ανέλαβε ο Αναστασίου τα ηνία της ομάδας, σε εννιά παιχνίδια κόντρα στον ΠΑΟΚ κέρδισε τα έξι, έφερε ένα ισόπαλο ενώ έχει και δύο ανώδυνες ήττες. Είναι λογικό ο Σαββίδης που εγκαταστάθηκε στην Θεσσαλονίκη για μερικές μέρες μετά το ματς με την Κρασνοντάρ, να ζητά επιτακτικά να μπει τέλος ψυχολογική υπεροχή των πρασίνων και ο ΠΑΟΚ να στείλει το μήνυμα για τα φετινά πλέι οφ.

4. Να μη ραγίσει η σχέση της πλειοψηφίας του κόσμου με την ομάδα. Ο Τούντορ, κυρίως, και κατά δεύτερο λόγο οι παίκτες του, θα υποστούν αναταράξεις αν δεν έχουν συνεχόμενα καλά αποτέλεσμα για να δείξουν ότι η καλή εικόνα του καλοκαιριού δεν ήταν ψευδαίσθηση, αλλά έδεινε ότι ο ΠΑΟΚ έχει βελτιώσει σε αρκετά σημεία τη λειτουργία του.

5.Έχει μεγάλη αξία για τον ΠΑΟΚ, σ' αυτή τη φάση, να βάλει και πάλι την αμφισβήτηση στο εσωτερικό του Παναθηναϊκού που ξεπεράστηκε λόγω αποτελεσμάτων και όχι της φοβερής και τρομερής μπάλας που έχει παίξει μέχρι σήμερα η ομάδα του Αναστασίου Ας μην ξεχνάμε τι γινόταν στα τέλη του καλοκαιριού μετά τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό των “πρασίνων” , όταν υπήρχε σοβαρό θέμα παραμονής του Αναστασίου στον πάγκο των “πρασίνων”.

Αυτοί είναι οι βασικοί λόγοι που κάνουν το ντέρμπι απόψε πιο σημαντικό από κάθε άλλο παιχνίδι για τον ΠΑΟΚ στη διάρκεια της κανονικής περιόδου. Το αν ανταποκριθούν οι παίκτες του Τούντορ θα φανεί το βράδυ, μετά το τελευταίο σφύριγμα του Αρετόπουλου.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ