ΠΑΟΚ

Το κλειδί για ΠΑΟΚ - Ολιβέιρα: Συνιδιοκτησία με Πόρτο αντί 6 εκατ. ευρώ

Το κλειδί για ΠΑΟΚ - Ολιβέιρα: Συνιδιοκτησία με Πόρτο αντί 6 εκατ. ευρώ

Διαβάστε πώς ο ΠΑΟΚ μπορεί να κρατήσει τον 26χρονο Πορτογάλο μέσο, Σέρζιο Ολιβέιρα, και μετά το πέρας του δανεισμού του από την Πόρτο. Ο ρόλος του Βιεϊρίνια στην υπόθεση με τον συμπατριώτη του.

Ο ΠΑΟΚ απέκτησε τον Σέρτζιο Ολιβέιρα με προοπτική - αν μπορεί - να τον κρατήσει στη Θεσσαλονίκη περισσότερο από την αρχική συμφωνία εξάμηνου δανεισμού από την Πόρτο. Οι άνθρωποι του "Δικέφαλου" θεωρούν ότι ο Πορτογάλος είναι εξαιρετικός ποδοσφαιριστής και το καλοκαίρι θα κάνουν προσπάθεια για να παραμείνει στην Τούμπα.

Πώς θα γίνει αυτό; Στο συμβόλαιο δανεισμού του υπάρχει η ρήτρα εξαγοράς των δικαιωμάτων του την οποία η Πόρτο έχει ορίσει στα 12.000.000 ευρώ, στο ποσό που είχε οριστεί buy out και στο συμβόλαιο που είχε ο 26χρονος μέσος, όσο ανήκε στο ρόστερ των "δράκων".

Σύμφωνα με πληροφορίες, ωστόσο, ήδη στο συμβόλαιο που έχει κάνει ο ΠΑΟΚ για το δανεισμό του Ολιβέιρα έχουν καθοριστεί οι όροι στο ενδεχόμενο να προκύψει συνιδιοκτησία του ποδοσφαιριστή. Ο Δικέφαλος μπορεί να αποκτήσει το 50% των δικαιωμάτων του καταβάλλοντας αντίστοιχα το 50% της ρήτρας 6.000.000 ευρώ.

Σε αυτήν την περίπτωση ο Σέρζιο Ολιβέιρα θα μείνει στην Τούμπα και εφόσον υπάρξει ομάδα που θα θέλει να τον αποκτήσει τότε τα χρήματα της πώλησης του θα μοιραστούν ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Πόρτο.Βέβαια σε κάθε περίπτωση αυτό που θα μετρήσει θα είναι και η θέληση του ίδιου του ποδοσφαιριστή.

Στο σύντομο πάντως χρονικό διάστημα που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη ο Πορτογάλος φαίνεται να έχει προσαρμοστεί απόλυτα στη νέα του ομάδα. Σημαντικό ρόλο σε αυτό παίζει και ο Βιεϊρίνια που είναι και αυτός που έχει αναλάβει την προσαρμογή του συμπατριώτη του στον ΠΑΟΚ και στη Θεσσαλονίκη. Οι αντιδράσεις του Ολιβέιρα στο γκολ του αρχηγού του Δικέφαλου στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό δείχνουν πως υπάρχουν ήδη φιλικές σχέσεις μεταξύ τους και αυτό ίσως να αποδειχθεί σημαντικό το καλοκαίρι.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ