ΠΑΟΚ

Το δύο στα δύο η Μπενφίκα πριν από τον ΠΑΟΚ

Το δύο στα δύο η Μπενφίκα πριν από τον ΠΑΟΚ
AP PHOTO/ARMANDO FRANCA

Η Μπενφίκα παρατάχθηκε με την κλασική ενδεκάδα της, νίκησε με 2-0 την Μποαβίστα εκτός έδρας και πλέον περιμένει τον ΠΑΟΚ στα playoffs του Champions League.

Πανέτοιμη εμφανίστηκε η Μπενφίκα ενόψει ΠΑΟΚ. Οι "αετοί" σημείωσαν μία σπάνια νίκη 2-0 στο "Μπέσα" με αντίπαλο την Μποαβίστα, έκαναν το δύο στα δύο στην Primeira Liga και πλέον περιμένουν την ελληνική ομάδα στη Λισαβόνα για τα playoffs του Champions League.

Ο Ρούι Βιτόρια παρέταξε τη συνήθη ομάδα του με μόνο μία αλλαγή, τον Φακούντο Φερέιρα στην κορυφή της επίθεσης αντί του τραυματία Νικολάς Καστίγιο. Ο Αργεντινός έκανε σεφτέ στα γκολ στο 38ο λεπτό της συνάντησης, μετά από κλέψιμο, μονομαχία στη μεγάλη περιοχή και πλασέ.

Στο 62ο λεπτό, ο Εντουάρντο Σάλβιο πραγματοποίησε εξαιρετική ενέργεια από δεξιά, "έκοψε" κεντρικά για τον Πίζι, ο οποίος με σουτ έκανε το 2-0 και "κλείδωσε" τη νίκη για τους Λουζιτανούς, που ήταν ανώτεροι στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα.

Για τους νικητές, που θα αντιμετωπίσουν τον ΠΑΟΚ στο "Λουζ" την Τρίτη στις 22:00, ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος κάθισε κάτω από τα δοκάρια, ενώ ο Ανδρέας Σάμαρης έμεινε στον πάγκο.

Η σύνθεση της Μπενφίκα (4-3-3): Βλαχοδήμος, Αλμέιδα, Ντίας, Ζαρντέλ, Γκριμάλντο, Φερνάντες (81' Σεμέδο), Φέισα, Πίζι, Σάλβιο (75' Ζίβκοβιτς), Φερέιρα, Σέρβι (88' Φέλιξ)

Ένας εξαιρετικός Νανί έσωσε την κατάσταση για τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας, η οποία εν μέσω διοικητικών εξελίξεων, νίκησε με 2-1 τη Σετούμπαλ στο "Ζοζέ Αλβαλάδε". Μία ημέρα αφότου ο αποπεμφθείς πρόεδρος, Μπρούνο ντε Καρβάλιο, πέρασε τη μέρα του στα γραφεία της ομάδας κρατώντας δικαστικά έγγραφα ασφαλιστικών μέτρων και απαιτώντας την επιστροφή του στο αξίωμα, τα "λιοντάρια" βρήκαν νέο αγωνιστικό ηγέτη στο πρόσωπο του διεθνή Πορτογάλου εξτρέμ. Ο Νανί σκόραρε στο 9' με μακρινό σουτ και λάθος του αντίπαλου τερματοφύλακα, είχε δοκάρι σε φάουλ και σημείωσε το νικητήριο γκολ στο 66' με κεφαλιά. Η Βιτόρια είχε ισοφαρίσει στο 19' με τον Ζεκίνια, μετά από λάθος του Ρομέν Σαλέν στο τέρμα.

Η σύνθεση της Σπόρτινγκ (4-4-1-1): Σαλέν, Ριστόβσκι, Κοάτες, Ματιέ, Ζέφερσον, Νανί (85' Πέτροβιτς), Μίσιτς (59' Καμπράλ), Μπατάγλια, Ακούνια, Φερνάντες, Ντοστ (46' Μοντέρο)

Τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής

Παρασκευή 17 Αυγούστου 2018

Άβες - Τοντέλα 2-2 (13' Ντερλέι, 60' Πετρολίνα / 3' Ντελγκάδο, 74' Σάμπαγκ)

Σάββατο 18 Αυγούστου 2018

Σάβες - Πορτιμονένσε 2-0 (27' πέν. Τεϊσέιρα, 31' Περδιγκάο)

Μποαβίστα - Μπενφίκα 0-2 (38' Φερέιρα, 62' Πίζι)

Σπόρτινγκ Λισαβόνας - Σετούμπαλ 2-1 (9', 66' Νανί / 10' Ζεκίνια)

Κυριακή 20 Αυγούστου 2018

18:00 Ρίο Άβε - Μαρίτιμο

18:00 Νασιονάλ Μαδέιρα - Μορεϊρένσε

20:30 Μπελενένσες - Πόρτο

22:30 Σάντα Κλάρα - Μπράγκα

Δευτέρα 20 Αυγούστου 2018

22:15 Γκιμαράες - Φεϊρένσε

Τα videos των υπολοίπων αγώνων

Άβες - Τοντέλα 2-2

Σάβες - Πορτιμονένσε 2-0

Photo credits: AP Photo/Armando Franca

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ