ΠΑΟΚ

Το δεύτερο έπος του ΠΑΟΚ στο Λονδίνο

PAOK's Georgios Georgiadis, center, celebrates with his teammates after the Europa League Group A soccer match between Tottenham and PAOK at White Hart Lane stadium in London, Wednesday, Nov. 30, 2011. (AP Photo/Matt Dunham)
PAOK's Georgios Georgiadis, center, celebrates with his teammates after the Europa League Group A soccer match between Tottenham and PAOK at White Hart Lane stadium in London, Wednesday, Nov. 30, 2011. (AP Photo/Matt Dunham) ASSOCIATED PRESS

Το Sport24.gr θυμάται το πως έζησαν οι παίκτες του ΠΑΟΚ τη μεγάλη νίκη επί της Τότεναμ με 2-1 πριν από έξι χρόνια. Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών και οι αξέχαστες στιγμές.

Το Λονδίνο είναι το... εξοχικό του ΠΑΟΚ. Έτσι το χαρακτηρίζουν οι οπαδοί του που το 1997 είχαν δει την ομάδα τους να παίρνει ισοπαλία (1-1) πρόκρισης στο "Χάιμπουρι" κόντρα στην μετέπειτα νταμπλούχο Αγγλίας Αρσεναλ και το 2011, ακριβώς σαν σήμερα 30 Νοεμβρίου, έζησαν μία μοναδική βραδιά.

Την βραδιά της άλωσης του "Γουάιτ Χαρτ Λέιν", τότε που ο Δικέφαλος υπό την καθοδήγηση του Λάσλο Μπόλονι κέρδισε 2-1 την Τότεναμ και προκρίθηκε στους "32" του Europa League.

Τι να προωτοθυμηθεί κανείς από εκείνο το ματς;Το απίστευτο ξεκίνημα του ΠΑΟΚ που με τον Γιώργο Γεωργιάδη να μοιράζει ασίστ και τους Σαλπιγγίδη (με κεφαλιά στο 6') και Αθανασιάδης (με προβολή στο 14') να δίνουν νωρίς προβάδισμα στο σκορ στην ομάδα τους;

Το κλάμα του Κώστα Σταφυλίδη (ο Μπόλονι δεν φοβήθηκε να τον ρίξει βασικό προτιμώντας από τον πολύπειρο Σνάουτνσερ και η Ελλάδα κέρδισε έναν σπουδαίο παίκτη) στην άδικη αποβολή του στο 37';Την αυτοθυσία του Πάμπλο Κοντρέρας που τραυματίστηκε και έφυγε με φορείο για να κρατήσει ανέπαφη την εστία του ΠΑΟΚ;Το απίστευτο πάθος που αποτυπώθηκε στο βλέμμα του οπαδού που πανηγύριζε στο δεύτερο γκολ του Αθανασιάδη και τον "έπιασε" η κάμερα στην κερκίδα;Όλα αυτά μαζί συνθέτουν μία απίστευτη βραδιά που δεν πρόκειται να ξεχαστεί ποτέ.

Ας τη θυμηθουμε και εμείς μέσα από δηλώσεις των πρωταγωνιστών και video

Λάσλο Μπόλονι: “Είμαι πραγματικά πολύ περήφανος σήμερα, διότι ίσως κανένας δεν πίστευε ότι ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να προκριθεί από αυτό τον όμιλο. Και εμείς τα καταφέραμε μία αγωνιστική πριν από το τέλος του ομίλου. Πριν από αυτό το παιχνίδι, γνωρίζαμε τη δύναμη της Τότεναμ. Ξέραμε ότι ακόμη και χωρίς κάποιους σημαντικούς παίκτες, έχουν πολύ δυνατή ομάδα. Οι παίκτες μου είχαν μεγάλη καρδιά και ψυχή σήμερα και φτάσαμε σε μία σπουδαία νίκη στην έδρα της Τότεναμ έχοντας στο πλευρό μας και τους χιλιάδες οπαδούς μας. Είπα και στο φίλο μου, τον Χάρι Ρέντναπ (προπονητή της Τότεναμ) ότι δεν θα βάλω τη δεύτερη ομάδα μου στο ματς με την Ρούμπιν Καζάν. Αλλά ξέρετε γιατί; Επειδή δεν έχω δεύτερη ομάδα (σ.σ. γέλια)”

Πάμπλο Κοντρέρας: "Ήταν ξεχωριστό για μένα και όπως αποδείχθηκε λίγες μέρες αργότερα, το τελευταίο μου με τον ΠΑΟΚ. Ίσως και το καλύτερο. Κάναμε πολύ καλό ματς και κερδίσαμε μία ομάδα που είχε τους Μόντριτς - Μπέιλ και άλλους πολύ καλούς παίκτες. Θυμάμαι που έκοψα τη μπάλα πάνω στη γραμμή και τραυματίστηκα. Ήρθε ο γιατρός πάνω μου και έβλεπα το πρόσωπό του. Είδα τους μορφασμούς που έκανε και είπα μέσα μου: «Καταστροφή». Έκλαψα όταν έβγαινα από τον αγωνιστικό χώρο, ήταν αδύνατο να παίξω άλλο. Και έμελλε να είναι το τελευταίο μου παιχνίδι, όλοι ξέρετε τις συζητήσεις μου με τον Βρύζα και πώς έφυγα από την ομάδα… Τότε, παίξαμε με ψυχή για τη νίκη, ξέραμε πόσο σημαντικό ήταν να συνεχίσουμε στο Europa League, πόσο μεγαλώνει το όνομα του ΠΑΟΚ με μία πρόκριση. Στα αποδυτήρια μετά, όμως, δεν έβαλα μουσική, γιατί πονούσα πολύ από τον τραυματισμό (σ.σ. γελάει)".

Στέφανος Αθανασιάδης: "Μπήκαμε στο παιχνίδι χωρίς άγχος γιατί σε τέτοια παιχνίδια μόνο θετικά πράγματα έχεις να κερδίσεις. Παίζοντας λοιπόν χωρίς άγχος το παιχνίδι έγινε πιο εύκολο για εμάς. Αιφνιδιάσαμε την Τότεναμ, πετύχαμε δύο γκολ και αυτό μας βοήθησε πολύ. Μετά ήρθε η αποβολή και το πέναλτι που δυσκόλεψε τα πράγματα. Στο δεύτερο ημίχρονο ο κόσμος μας βοήθησε πολύ στην προσπάθεια που κάναμε να κρατήσουμε το υπέρ μας αποτέλεσμα. Ούτε η Τότεναμ μας περίμενε τόσο δυνατούς. Η πρόκριση είναι μεγάλη επιτυχία"

Σαλπιγγίδης Δημήτρης: "Ειλικρινά, δεν ξέρω πως θα μπορούσαν να έχουν εξελιχθεί τα πράγματα χωρίς την αποβολή του Κώστα (σ.σ. Σταφυλίδης). Κανείς δεν ξέρει. Μέσα στο γήπεδο δεν σκεφτόμασταν ότι εμείς είμαστε δέκα και ο αντίπαλος παίζει με ένδεκα. Ούτε ότι ο προπονητής της Τότεναμ έριξε στο γήπεδο όλα τα χαρτιά του στο δεύτερο ημίχρονο. Η ουσία είναι ότι στο τέλος εμείς φύγαμε νικητές Είναι από τις στιγμές που μένουν χαραγμένες στο μυαλό κάθε αθλητή. Κι ασφαλώς δεν θα σβήσουν ποτέ από την μνήμη μου".

Γιώργος Γεωργιάδης: "Θυμάμαι έναν διάλογο που είχαμε με τον Κώστα τον Σταφυλίδη που παίζαμε από την ίδια πλευρά πριν αρχίσει το ματς. Όπως θα θυμάσαι, εκείνα τα ματς η Τότεναμ τα έπαιζε με πολλές ρεζέρβες. Μόλις διαβάσαμε την ενδεκάδα με τον Στάφυ και είδαμε ότι έπαιζαν όλοι-μόνο ο Μπέιλ μπήκε αλλαγή-θυμάμαι που μου είπε: "Ρε συ ποιον θα πρωτομαρκάρουμε; Εγώ που ήμουν λίγο πιο έμπειρος και έπρεπε να τον καλμάρω του είπα: "Μην ανησυχείς θα τη βρούμε την άκρη"(σ.σ. γελάει)".

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Τότεναμ (Χάρι Ρέντναπ): Γκόμες, Τσόρλουκα, Γκαλάς, Μπασόνγκ, Ρόουζ (Μπέιλ 69'), Λίβερμορ, Πίεναρ (Ουόκερ 67'), Μόντριτς, Λένον, Κέιν (Φαλκέ 71'), Ντεφόου.

ΠΑΟΚ (Λάσλο Μπόλονι): Χαλκιάς, Ετο, Μαλεζάς, Κοντρέρας (Τσιρίλο 81'), Σταφυλίδης, Γκαρσία, Φωτάκης, Λαζάρ (Αρίας 84'), Σαλπιγγίδης, Γεωργιάδης (Σνάουτσνερ 62'), Αθανασιάδης.


Tottenham PAOK 1-2 highlights από PAOKBYJIMMY
TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ