ΠΑΟΚ

Το απίστευτο 9-1 του ΠΑΟΚ επί της Λαμίας!

Το απίστευτο 9-1 του ΠΑΟΚ επί της Λαμίας!

Μία και μοναδική φορά έχει αγωνιστεί ο ΠΑΟΚ ως φιλοξενούμενος απέναντι στην Λαμία και πέτυχε ένα από τα μεγαλύτερα σκορ της ιστορίας του. Το Sport24.gr θυμίζει...

Πάνε 33 χρόνια από τότε που ο ΠΑΟΚ κατέκτησε το Πρωτάθλημα και έφτασε μία ανάσα από το νταμπλ. Ήταν τη σεζόν 1984-85, όταν και πάλι βρήκε στον δρόμο του τη Λαμία, στη μία και μοναδική φορά ως φιλοξενούμενος αλλα όχι στο πλαίσιο της Α' Εθνικής.

Την κέρδισε με το απίστευτο 9-1 στο δεύτερο παιχνίδι για τον τρίτο γύρο του Κυπέλλου στις 20 Φεβρουαρίου του 1985 (στο πρώτο, στην Τούμπα, ο Δικέφαλος είχε φιλοδωρήσει την ομάδα της Φθιώτιδας με ακόμη έξι γκολ), μπροστά σε περίπου 3.500 θεατές (τα εισιτήρια ήταν 3424).

Σε εκείνο το ματς η ομάδα του Βάλτερ Σκότσικ είχε παραταχθεί με αρκετούς αναπληρωματικούς και είχε τον Βασίλη Βασιλάκο σε μεγάλα κέφια που τον οδήγησαν και σε χατ-τρικ. Για τον ΠΑΟΚ είχαν σκοράρει ακόμη από δύο γκολ ο Ιορδανίδης και ο Μαυρομάτης, ενώ τέρμα σημείωσαν και οι Πάπριτσα, Ιωσηφίδης.

Η Λαμία έπαιξε από το 32' (όταν το σκορ ήταν στο 2-0) με δέκα παίκτες γιατί ο Καλεντέρογλου έφτυσε τον Σπανοσωτηρόπουλο και αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη από τον διατητή Κολοκυθά. Οι γηπεδούχοι, που είχαν αποκλείσει κατά σειρά ΑΕΚ και Καστοριά, μείωσαν προσωρινά σε 3-1 με πέναλτι του Λέντα και τρία λεπτά αργότερα είχαν και χαμένο πέναλτι με τον Συλεβίστα που μπλόκαρε ο Τερζής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 9-1 δεν συνιστά το μεγαλύτερο σκορ του ΠΑΟΚ στο Κύπελλο. Αυτό είναι το 11-0 επί της Ατλαντίδας Άνω Πόλης την αγωνιστική περίοδο 1959-60.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Λαμία: Αλεξανδρής, Ματζίκος, Κωστόπουλος, Τσάμης, Τριανταφύλλου, Ζαχαρόπουλος, Καλεντέρογλου, Συλεβίστας, Λέντας, Καραγιώργος, Ψαρρής (59' Ζήκας)

ΠΑΟΚ: Τερζής, Σπανοσωτηρόπουλος (38' Αποστόλου), Ιωσηφίδης, Γιούρισιτς, Σίγγας, Μαυρομάτης, Μαλιούφας, Βασιλάκος, Δημόπουλος (72' Μαυροδήμος), Πάπριτσα, Ιορδανίδης

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ